Ακριβοθώρητη και η συννεφιά

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο παρουσιάζει αξιοσημείωτη εμμονή με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ενισχυμένων ΒΑ ανέμων στην Α. Ελλάδα, τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα. Επισημαίνεται ότι οι ισχυρότεροι άνεμοι αναμένονται το τριήμερο Σάββατο-Δευτέρα (29-31/8) κατά μήκος του άξονα Λήμνος-Ν. Εύβοια-Κύθηρα, όπου η έντασή τους θα φθάσει τα 7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ. Με αυτές τις συνθήκες, η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα θα είναι εξαιρετικά ευσταθής με αποτέλεσμα όχι μόνο την ανομβρία αλλά και την έλλειψη νεφώσεων σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Κατά τα άλλα, στη διάρκεια της ημέρας η ζέστη θα είναι αισθητή στη βόρεια και κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς.    
  

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου