Τ’ Αυγούστου τα βοριάσματα το Μάη αναθυμούνται

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Παράλληλα, οι διαταραχές στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα που το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα περάσουν πάνω από τη Β. Ελλάδα θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές. Στις παραπάνω περιοχές η εικόνα του καιρού θα είναι φθινοπωρινή, καθώς θα πέσει και η θερμοκρασία. Την Κυριακή (23/8) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν, αλλά θα ενισχυθούν λίγο οι βοριάδες, οι οποίοι στα νοτιοανατολικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή στις ανατολικές και βόρειες περιοχές. «Τ’ Αυγούστου τα βοριάσματα το Μάη αναθυμούνται» λέει η λαϊκή κλιματολογία, περιγράφοντας την ψύχρα των μελτεμιών αυτής της εποχής κυρίως στο Αιγαίο. Σε ό,τι αφορά τη νέα εβδομάδα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού, τα μελτέμια θα συνεχιστούν με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 2 με 3 βαθμούς βασικά από την Τρίτη.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου  


Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς της Δ. Στερεάς. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Β-ΒΔ. Αιγαίο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου