Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με μαγεύει

Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας με θέα προς τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, Ιούλιος 2018. 
Φωτ. Κατερίνα Παπαχρήστου 
Καλή Κυριακή, σε όλους

6 σχόλια:

  1. Κ ζιακοπουλε ή τρίτη θα είναι ή πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα αυτογκόλ, ένα πέναλτι που δεν ήταν, δύο ξερά σουτ έξω από την περιοχή που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο τραυματίας Subasic και 20 χρόνια μετά η ιστορία ξαναγράφτηκε. Η Γαλλία έγινε για δεύτερη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια κερδίζοντας σε έναν χορταστικό τελικό με 4-2 την Κροατία.

    Εξίσου σημαντικό είναι, όμως, ότι ανέδειξε ένα νέο αστέρι, τον 19χρονο Kylian Mbappe, καθώς μόνο ο μεγάλος Pele είχε πετύχει περισσότερα σε πιο νεαρή ηλικία και συγκεκριμένα στο μουντιάλ του 1958 στη Σουηδία. Πέρασαν 60 χρόνια και ήταν η σειρά του νεαρού Γάλλου να σκοράρει στον τελικό, αλλά να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο με τους τρικολόρ σε όλο το μουντιάλ.

    Ο Mbappe έκανε το 4-1 για τη Γαλλία, που είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Manjukic, ανέκτησε το προβάδισμα (2-1) με το ανύπαρκτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Griezman μετά την ισοφάριση του Perisic (1-1) και έκανε το 3-1 με σουτ του Pogba. Όταν ο Manjukic μείωσε στο τελικό 4-2 ήταν πια πολύ αργά για την Κροατία. Η Γαλλία είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια.

    Υ.Γ: Στα του βυθού εμφανίστηκαν ζαργάνες και γόπες, αλλά μου είχε τελειώσει η μπαταρία της μηχανής και έμεινα με τις φωτό με τα μελανούρια, τις καλόγριες και την αθερίνα. Ο κόσμος ήταν, πάντως, περισσότερος και από τα πολυάριθμα κοπάδια και είχαν γεμίσει από φουσκωτά ακόμα και οι ακτές του Αρτσιντά (το νησάκι στα 2,5 μίλα από το Θυμάρι και στα 600-700 μέτρα από Σαρωνίδα).
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο Λαμερα η Γαλλία το σήκωσε! Έπεσες μεσα στην πρόβλεψη σου ελπίζω να κάνεις το ιδιο και στο χειμώνα που έρχεται οσον αφορά τις χιονοπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tην πιο αμφιλεγόμενη φάση του τελικού, το πέναλτι με το οποίο η Γαλλία έκανε το 2-1 για να νικήσει τελικά την Κροατία με 4-2 και να κατακτήσει για δεύτερη φορά το παγκόσμιο κύπελλο σχολιάζει το BBC. Αφού αρχικά επισημαίνει ότι ο διαιτητής δεν έδωσε με την πρώτη το πέναλτι, αλλά συμβουλεύτηκε το VAR (το βίντεο), παραθέτει τις απόψεις πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών.

    Ο Άγγλος Alan Searer δήλωσε ότι "σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε μία τέτοια γελοία απόφαση να κρίνει τον τελικό, η Κροατία έχασε από ένα πέναλτι που δεν ήταν και από ένα φάουλ που δεν ήταν". Ο επίσης Άγγλος Rio Ferdinand είπε ότι "δεν μπορείς να πεις 100% ότι ήταν πέναλτι και ότι το ήθελε, διότι δεν πήγε (ο Perisic) εσκεμμένα στη μπάλα, ήταν πολύ κοντά του και δεν είχε χρόνο να αντιδράσει, ενώ και το γεγονός ότι ο διαιτητής άργησε να αποφασίσει, δείχνει ότι δεν ήταν σίγουρος". Ο Γερμανός Jurgen Klinsmann υποστήριξε από την πλευρά του ότι "όταν δεν είσαι σίγουρος δεν δίνεις πέναλτι, ήταν μία λανθασμένη απόφαση. Μόνο, ο Άγγλος Chris Waddle ανέφερε ότι "ήταν πέναλτι, εγώ θα το έδινα, διότι ο Perisic σταμάτησε τη μπάλα που πήγαινε μπροστά με το χέρι του".

    Όσο για το φάουλ με το οποίο έγινε το 1-0, το βίντεο έδειξε ότι ο Brozovic δεν άγγιξε τον Griezman, την ώρα που έπεφτε. "Ήταν βουτιά" είπε ο Shearer, προσθέτοντας ότι ο "Griezman περίμενε να τον βρει ο Brozovic, κάτι που δεν συνέβη". Ο Ferdinand έκανε λόγο για "δύο λανθασμένες αποφάσεις που έφεραν τούμπα τον τελικό" και ο Trevor Brooking δήλωσε "ενοχλημένος γιατί δεν έγινε ποτέ φάουλ". Για τις επίμαχες φάσεις δεν έλειψαν και τα ευρηματικά σχόλια στα social media, μερικά εκ των οποίων παρουσιάζει το BBC.
    https://www.bbc.com/sport/football/44841143
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mία μόνο λέξη χρησιμοποίησε ο Emmanuel Macron για να συγχαρεί την εθνική Γαλλίας για την κατάκτηση του μουντιάλ και αυτή ήταν "ευχαριστούμε", με τη Le Monde να επισημαίνει ότι την έγραψε με κεφαλαία στο Twitter. Kαι όπως ο Jacques Chirac το 1978 είχε φιλήσει στο κεφάλι τον Fabien Barthez, το ίδιο έκανε και ο Macron με τον 19χρονο Mbappe, σκόρερ ενός εκ των τεσσάρων τερμάτων της βραδιάς. Έναν παίκτη που ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire χαρακτήρισε "φαινόμενο", ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Benjamin Griveaux αποκάλεσε όλους τους παίκτες "γίγαντες".

    Ο γραμματέας του κράτους Mounir Mahjoubi είπε ακόμα περισσότερα: "Πρωταθλητές! Ζήτω οι μπλε! Ζήτω η Γαλλία! Didier βασιλιά". Ο πύργος του Άιφελ φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής 15/7 στα χρώματα της Γαλλίας, μπλε άσπρο κόκκινο, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo, που χαιρέτισε "μία ιστορική νίκη". To φίλαθλο πνεύμα κυριάρχησε, πάντως, στη γαλλική εθνοσυνέλευση με τον Francois de Rugy να αποδίδει τα εύσημα και στην Κροατία, όπως έκανε και η Marine Le Pen που δήλωσε "πολύ περήφανη που η Γαλλία νίκησε την ψυχωμένη ομάδα των Κροατών".

    Ο Benoit Hamon έγραψε ότι "ακόμα και ο ρώσικος ουρανός κλαίει από χαρά, ενώ ο Olivier Faure σχολίασε ότι "'ένα παγκόσμιο κύπελλο το κατακτάει μία εθνική ομάδα, αλλά είναι και μία ολόκληρη χώρα που δείχνει τη διάθεση να γιορτάσει μαζί και να μοιραστεί την ιστορία". Ο πρώην πρόεδρος Francois Hollande μίλησε για "σπάνιες στιγμές" και για "το πλεονέκτημα της συνοχής σε μία χώρα".
    " Η ομάδα της Γαλλίας έδωσε ένα καλό παράδειγμα στη χώρα μας που αντιμετωπίζει δυσκολίες και διαιρέσεις, αλλά πρέπει να μείνει ενωμένη και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις σπάνιες στιγμές για να διασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της συνοχής και να μην είμαστε ικανοποιημένοι με μία γιορτή λίγων ημερών" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    "Μπράβο στους μπλε που παρουσίασαν με περηφάνια τη Γαλλία της διαφορετικότητας" ανέφερε από την πλευρά του η υπουργός υπερπόντιων εδαφών Annick Girandin. O Thomas Lemar και ο Dmitry Payet κατάγονται από τη Γουαδελούπη και τη Ρεουνιόν, ενώ οκτώ από τους 23 παίκτες είναι από τα προάστια και από συνοικίες υποβαθμισμένες. Ο Μbappe για παράδειγμα είναι από το Saint Denis και ο πρόεδρος του διαμερίσματος Stephane Troussel ευχαρίστησε με τη σειρά του "μία ομάδα που είναι η εικόνα της γαλλικής κοινωνίας και αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και το ταλέντο".
    https://www.lemonde.fr/politique/article/2018/07/15/pluie-d-hommages-des-politiques-pour-les-bleus-apres-leur-victoire-au-mondial_5331767_823448.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή