Καλοκαιράκι…


Με σχετικά υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο το επιφανειακό ρεύμα στην περιοχή μας είναι βόρειο με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ (Αιγαίο). Παράλληλα, στη χαμηλή τροπόσφαιρα θερμές αέριες μάζες μεταφέρονται από τη Β-ΒΔ Αφρική προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και νότια διαμερίσματα. Εκτιμάται ότι το  ασθενούς έως μέτριας εντάσεως θερμό κύμα, υπό την επίδραση του οποίου θα βρεθεί η χώρα σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία ως τους 37 βαθμούς. Στο διάστημα αυτό οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η απογευματινή αστάθεια που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων θα περιοριστεί στη Β-ΒΑ ορεινή Ελλάδα. Περισσότερες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν την ερχόμενη Κυριακή στα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-7-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα σε όλους,επιστροφη πάλι μυτιληνη,πραγματι καλοκαίρι σήμερα,κ στο πλοίο που ειμουνα ,όσο πλησίαζα στο νησί τόσο ενοιωθα τον ήλιο,ειναι πιο ζεστός εδώ,κ πιο καλοκαιρινός θα έλεγα,καλη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζέστη κάνει, πάντως, και στη Ρωσία, όπου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την πρόκριση στους 8 επισκίασαν τον θυμό για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, που είχε ανακοινωθεί ανήμερα της έναρξης του μουντιάλ, όπως γράφει η Le Monde. Θυμός υπήρχε, πάντως, και εκφράστηκε από χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους σε 20 πόλεις - 4.500 ήταν μόνο στα απομακρυσμένα Ουράλια - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αρχηγού της αντιπολίτευσης Alexei Navalny και του κομμουνιστικού κόμματος, που είναι ενάντια στη μεταρρύθμιση και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

    Από το 1932, όταν ο Stalin όρισε ότι οι άνδρες θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55 έτη, δεν έχει γίνει καμία αλλαγή σε αυτά τα όρια ηλικίας και το 2005 ο Vladimir Putin είχε υποσχεθεί, ότι όσο είναι πρόεδρος θα παραμείνουν απαράλλαχτα. Από το 2019, όμως, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τους άνδρες θα ανέλθει στα 65 έτη και για τις γυναίκες στα 63 χρόνια. Κάτι που ηχεί άσχημα, παρά το γεγονός ότι η μέση σύνταξη στη Ρωσία είναι 183 ευρώ, αναγκάζοντας τους πολίτες να δουλεύουν και μετά τη συνταξιοδότησή τους. Ιδιαίτερα ευάλωτες είναι οι γυναίκες, καθώς μετά τα 50 τους δεν βρίσκουν αξιόλογες δουλειές, αν και το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί στα 77,7 χρόνια, ενώ των ανδρών είναι τα 67,5 έτη.

    Το συγκεκριμένο μέτρο σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 20% έχει προκαλέσει ανησυχία και ήδη συγκεντρώθηκαν 2,5 εκ. υπογραφές εναντίον του στο διαδίκτυο, ακόμα και από φιλοκυβερνητικούς. Το νομοσχέδιο αν ψηφιστεί θα πρέπει να εγκριθεί μετά και από τον Putin, η δημοτικότητα του οποίου έπεσε εξαιτίας αυτού στο ιστορικό χαμηλό του 40% με ένα 10% να αλλάζει γνώμη τη μέρα που ανακοινώθηκε η μεταρρύθμιση. Ο Αlexei Navalny υπό τον φόβο της σύλληψης και της φυλάκισης για άλλες 30 μέρες δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, αν και αυτή τη φορά δεν συνελήφθη κανείς. Η βουλευτής Natalia Ponkloskaia είπε, εξάλλου, ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο στις 19 Ιουλίου, όταν θα έχει τελειώσει το μουντιάλ.
    https://www.lemonde.fr/europe/article/2018/07/01/en-russie-une-reforme-des-retraites-fait-chuter-la-popularite-de-vladimir-poutine_5324071_3214.html

    Μιας και ο λόγος για μουντιάλ, συχνά αναρωτιέμαι γιατί οι Έλληνες δεν υποστηρίζουν ποτέ την Ουρουγουάη. Και είναι και φιλέλληνες οι Ουρουγουανοί. Ακόμα και οι σημαίες μας μοιάζουν με τις γαλάζιες και άσπρες ρίγες, απλά της Ουρουγουάης στη θέση του σταυρού έχει έναν ήλιο με ανθρώπινη μορφή. Υπάρχει και μία ιστορία για γέλια και για κλάματα σχετικά με αυτό. Συγκεκριμένα είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ένα στιγμιότυπο από ελληνική ταινία με τη σημαία της Ουρουγουάης πίσω από τον πρωταγωνιστή. Οπότε γράφει από κάτω ένας σχολιαστής: "Καλέ τι έχεις βάλει στη θέση του σταυρού";

    Για μένα η μορφή του μουντιάλ είναι ένας Ουρουγουανός, πάντως. Όχι ο Καβάνι, ούτε ο Σουάρεζ. Αλλά ο προπονητής τους, ο γερόλυκος Όσκαρ Ταμπάρεζ. Με το μπαστουνάκι του στον πάγκο (λόγω ενός σπάνιου ιού που τον χτύπησε) και τα χρόνια να αυλακώνουν το πρόσωπό του μοιάζει τόσο ευάλωτος, αλλά την ίδια στιγμή είναι και τόσο δυνατός.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι βροχή από Κυριακή στην βόρεια Ελλάδα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόρισμα "φωτιά" για τη Μάνδρα

    " Σύμφωνα με το πόρισμα, τα αυθαίρετα μέσα στα ρέματα της περιοχής υπερβαίνουν τα 39 και πρόκειται για αποθήκες, κατοικίες, πρατήρια καυσίμων, αμαξοστάσια, γήπεδα και κέντρο διασκέδασης.

    Σε αιρετούς του Δήμου Μάνδρας επιρρίπτονται ευθύνες για την ανέγερση αμαξοστάσιου και δημοτικού γηπέδου μέσα στην κοίτη του ρέματος, ενώ σε ιδιώτες μηχανικούς οι ευθύνες καταλογίζονται για το γεγονός ότι ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή των αυθαιρέτων κτισμάτων μέσα στο ρέμα."

    http://www.news247.gr/koinonia/porisma-fotia-gia-ti-mandra-echtisan-aythaireta-pratiria-kaysimon-kai-gipedo-mesa-se-rema.6629422.html

    Και μετά μας φταίει ο καιρός. Τον ..κακό μας τον καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, Γιώργο. Οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν τα φαινόμενα της βροχής, των όμβρων και των καταιγίδων ως ασθενή, μέτρια ή ισχυρά με κριτήρια που βασίζονται κυρίως στη συχνότητα εμφάνισής τους. Ωστόσο, ένα ισχυρό φαινόμενο δεν είναι πάντα καταστροφικό. Το φράξιμο του φυσικού δρόμου του νερού από τους ανθρώπους είναι ίσως ο σημαντικότερος πλημμυρογόνος παράγοντας. Διάβασα κάπου ότι στην αρχαία Αθήνα έσυραν στα δικαστήρια έναν εργολάβο που είχε αφήσει στην κοίτη ενός χειμάρρου ξύλα και άλλα οικοδομικά υλικά με αποτέλεσμα στην πρώτη ισχυρή βροχή να προκληθεί πλημμύρα. Θα έλεγα "σαν να μην έχει περάσει μια μέρα", αλλά δυστυχώς υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Σήμερα σπανιότατα πηγαίνουν κάποιον υπεύθυνο στο δικαστήριο.

      Διαγραφή
  5. Έτσι ακριβώς είναι κ ζιακοπουλε,σαν να μην πέρασε μία ημέρα,καλο ξημερωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την 10ετια του '90 δουλευα κοντα στον ξαδερφο μου που ηταν τοπογραφος μηχανικος.Στις συζητησεις που ακουγα ελεγαν οτι στην Αθηνα(στο λεκανοοεδιο)υπαρχουν 550 χιλιομετρα μπαζωμενα ρεματα,αποσταση μεγαλυτερη απο αυτην Αθηνα-Θεσσαλονικη.Χρειαζεται να πουμε κατι αλλο;Δεν νομιζω,πιστευω οτι αυτο τα λεει ολα.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή