Τυπικές καλοκαιρινές ημέρες


Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Κύπρο με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. Την Τετάρτη (8/8), θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν η Α. Μακεδονία και η Θράκη, όπου το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Την Πέμπτη (9/8), υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι από το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στη ΒΑ Ελλάδα. Το τριήμερο Παρασκευή - Κυριακή (10-12/8), δεν προβλέπονται βροχές και το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι αρκετά ενισχυμένο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο βοριά περιοχές.  
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7-8-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Μέσα στον γενικό χαμό πέρασε στα ψιλά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Skynews για 11 παιδιά που βρήκε η αστυνομία στις ΗΠΑ μέσα σε μία παράγκα τόσο βρώμικη και σε τόσο άθλια κατάσταση, που αναγκάστηκε να τα θέσει υπό προστατευτική κράτηση. Αρχικά, η αστυνομία αναζητούσε ένα χαμένο βρέφος στην πολιτεία της Τζόρτζια, όταν έλαβε ένα μήνυμα ότι στην παράγκα βρίσκονταν άτομα που πεινούσαν και διψούσαν. Έτσι, μόλις εκδόθηκε ένταλμα για έρευνα οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην παράγκα στο Νέο Μεξικό, όπου εντόπισαν τα παιδιά ηλικίας 1 ως 15 ετών, τα οποία έμοιαζαν σαν πρόσφυγες.

    Το μόνο φαγητό που είχαν ήταν λίγες πατάτες και ένα κουτί με ρύζι μέσα στο βρώμικο τροχόσπιτο, όπου ζούσαν. Αλλά το πιο συγκλονιστικό ήταν ότι οι πέντε ενήλικοι και τα 11 παιδιά που συνολικά εντοπίστηκαν έμοιαζαν σαν πρόσφυγες πολέμου από τριτοκοσμική χώρα, καθώς πέρα από το ότι δεν είχαν φαγητό, ηλεκτρικό και νερό, δεν είχαν ούτε παπούτσια, ούτε υποτυπώδη υγιεινή, καθώς φορούσαν βρώμικα κουρέλια αντί για ρούχα. Τα παιδιά παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία πρόνοιας για τη δική τους υγεία και ασφάλεια, ενώ συνελήφθησαν δύο βαριά οπλισμένοι άνδρες από τη Γεωργία και τρεις γυναίκες, που πιστεύεται ότι ήταν οι μητέρες των παιδιών, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες.

    Η μητέρα ενός παιδιού 3 ετών, το οποίο πάσχει από επιληψία και δεν βρέθηκε στην παράγκα, είπε ότι είχε πάει μαζί με τον πατέρα του στο πάρκο τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Το παιδί πιστεύεται ότι ήταν στην παράγκα τις τελευταίες εβδομάδες. Στην κατοχή του πατέρα του βρέθηκαν πυροβόλο όπλο, σφαίρες και πιστόλια και συνελήφθη μαζί με τον άλλο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη φυγά, ενώ αμφότεροι είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου στις μητέρες και τα παιδιά.
    https://news.sky.com/story/starving-children-are-found-on-us-compound-11462833

    Σε κάτι τέτοιες ιστορίες οδηγούν, όμως, οι τεράστιες ανισότητες στις ΗΠΑ, όπου 50 εκ. άνθρωποι δεν έχουν ασφάλιση και ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αλλά μιας και ο λόγος για ανισότητες, άνιση ήταν και η μάχη μας με τα σκουπίδια, αν και γεμίσαμε μία μεγάλη σακούλα (κήπου) με διάφορα πλαστικά από τη δαντελένια ακρογιαλιά. Θέλαμε να την πάμε και στην κοινότητα στην Π. Φώκαια και να κάνουμε διαμαρτυρία για το χάλι που επικρατεί στο Θυμάρι, αλλά δειλιάσαμε τελικά. Έτσι, απλά μάζεψα και μερικές σακούλες, αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικό από τον βυθό μετά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,καλη εβδομάδα να χουμε,δυστηχως Βαγγελη οι κοινωνικές ανισοτητες υπήρχαν κ θα υπάρχουνε πάντα,πριν μέρες είχανε βγει τα αποτελέσματα μιας μελέτης για τους άστεγους στις μεγαλουπόλεις της ελλαδος,αναφορικα με τις επιπτώσεις των μνημονίων στις ζωές των πολιτών,εχει αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των αστεγων,κ ένα μεγάλο ποσοστό ζει κάτω από το όριο της φτώχειας,αναφορικα με τα σκουπίδια τα λέγαμε κ την προηγούμενη εβδομάδα.δυστηχως ο νεοελληνας τις τελευταίες δεκαετίες είχε παρασυρθεί τόσο από το μικρόβιο του καταναλωτισμού κ νεοπλουτισμου ξεχνοντας ότι κάποια στιγμή όλη αυτή ή κατάσταση θα γύριζε μπούμερανγκ,οπως κ τελικά έγινε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή