Κερδίζει πόντους η ατμοσφαιρική ευστάθεια


Η περιοχή μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος κυρίως στα ανατολικά. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), η δομή της ατμόσφαιρας παρουσιάζεται αρκετά ευσταθής, συνθήκη που περιορίζει πολύ τις πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών καταιγίδων ακόμα και στις Β-ΒΔ ορεινές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς. Την Πέμπτη (23/8), η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά την Παρασκευή (24/8) θα υπάρχει περισσότερη συννεφιά και από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένηση του μελτεμιού σε όλες τις περιοχές. Το Σαββατοκύριακο, (25-26/8) προβλέπονται νεφώσεις και δεν αποκλείεται ν σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-8-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Οι ευρωπαϊκές αρχές υπενθυμίζουν στους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να διασφαλίσουν πως έχουν εμβολιαστεί για την ιλαρά, καθώς τα κρούσματα έφτασαν σε υψηλό οκταετίας, όπως γράφει το Skynews. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί πάνω από 41 χιλιάδες κρούσματα ιλαράς σε όλη την Ευρώπη, αλλά και 37 θάνατοι για το πρώτο εξάμηνο του 2018. Πάνω από 1.000 κρούσματα έχει και η Ελλάδα, όπως και η Γαλλία, η Γεωργία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Σερβία και η Ουκρανία, που κατέχει τα πρωτεία με 23 χιλιάδες. Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας εξέδωσε προειδοποίηση προς όσους ταξιδεύουν προς χώρε όπου η ιλαρά είναι σε έξαρση, ζητώντας τους να είναι σίγουροι ότι έχουν κάνει το εμβόλιο τόσο της ιλαράς - ερυθράς. Παρεμπιπτόντως, στην Αγγλία έχουν καταγραφεί 828 κρούσματα ιλαράς από την 1η Ιανουαρίου ως τις 13 Αυγούστου 2018, με το 58% των περιπτώσεων να αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών, που δεν είναι κάνει το εμβόλιο ιλαράς - ερυθράς όταν ήταν μωρά.

    Η γιατρός Mary Ramsay υποστηρίξει ότι η έξαρση της ιλαράς στην Αγγλία συνδέεται με αυτή της Ευρώπης και ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι έφηβοι ή, νέοι ενήλικοι, που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο ιλαράς - ερυθράς, όταν ήταν παιδιά. Η ίδια ενθαρρύνει τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο πριν ταξιδέψει σε χώρες που η ιλαρά είναι σε έξαρση, ειδικά αν πρόκειται να πάει σε φεστιβάλ ή, σε πανεπιστήμια. Για δραματική αύξηση των κρουσμάτων, μετά από μία δεκαετία μέχρι το 2016 που η ιλαρά ήταν σε ύφεση κάνει λόγο και η περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Zsuzsanna Jakab, καλώντας όλες τις χώρες να πάρουν μέτρα για να σταματήσουν την εξάπλωσή της. Τα πρώτα συμπτώματα της ιλαράς είναι το κρύωμα, πόνος στα μάτια που μπορεί να είναι ευαίσθητα στο φως, ο πυρετός και γκρι - άσπρα σημάδια στα μάγουλα. Μετά από λίγες μέρες αναπτύσσονται κόκκινα εξανθήματα αρχικά στο κεφάλι και τον λαιμό.
    https://news.sky.com/story/measles-warning-to-holidaymakers-after-cases-in-europe-hit-eight-year-high-11477710
    Στην Ελλάδα ανησυχία υπάρχει, ωστόσο, κυρίως για τον ιό του δυτικού Νείλου, κάτι που διαπίστωσα την Τρίτη το πρωί που πήγα να δώσω αίμα, καθώς είχαν συμπεριληφθεί στο ερωτηματολόγιο οι περιοχές που έχουν κρούσματα. Ήταν η πέμπτη φορά που έδωσα αίμα, αλλά η πρώτη εθελοντικά. Και στον στρατό είχα δώσει εθελοντικά μεν, πήρα δύο μέρες άδεια επιπλέον δε. Συνολικά μία βδομάδα άδεια, που δεν παίρνουν πλέον καλά, καλά ούτε οι εργαζόμενοι. Παρά το γεγονός ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Είχα φτάσει Θυμάρι πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη. Έχοντας φάει ένα σακουλάκι αλμυρά μπισκοτάκια, ένα τυροπιτάκι, ένα γλυκό μπισκότο και έχοντας πιει μία πορτοκαλάδα και μία βιταμίνη C ένιωθα να έχω περισσότερες δυνάμεις και απ' ό,τι πριν την αιμοδοσία.

    Για τρεις μέρες απαγορεύονται οι καταδύσεις στον βυθό, ακόμα και σε πολύ μικρά βάθη, ενώ μου συνέστησαν να μην πάω ούτε για κολύμπι σήμερα. Αλλά ένα χαλαρό μπανάκι δεν πειράζει, άλλωστε, δεν συνιστά επίπονη σωματική άσκηση. Aπλά κουράστηκα λίγο, επειδή πήγα από την αγαπημένη μου ακτή ως τη μεγάλη αμμουδιά και μάζεψα και σκουπίδια πριν και μετά από τη δαντελένια ακρογιαλιά. Και η αιμοδοσία δεν είναι κάτι το τρομερό (περισσότερο αγχώνομαι όταν μου παίρνουν την πίεση μήπως με αποκλείσουν από τη διαδικασία, κάτι που έχει γίνει δύο φορές), για αυτό και μπορείς να δίνεις αίμα κάθε 3-4 μήνες. Κάνει καλό και στον οργανισμό, ενώ το αίμα που έχουν ανάγκη τα θύματα τροχαίων, οι εγκαυματίες, όπως είδαμε φέτος στην τραγωδία στο Μάτι και όσοι γενικά χρειάζονται μεταγγίσεις, είναι το μόνο που δεν μπορεί να παράσχει το κράτος χωρίς την εθελοντική προσφορά των πολιτών. Μετά τη φονική πυρκαγιά όλο έλεγα να πάω να δώσω αίμα, αλλά αυτό που με έστειλε τελικά στο νοσοκομείο ήταν ο θάνατος της σκυλίτσας μας της Τάρας από καλαζάρ. Τη χτύπησε στον νωτιαίο μυελό και της προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία. Δύο φορές τη σώσαμε με χάπια και ένεση, αλλά η τρίτη ήταν και η μοιραία. Ο γιατρός είπε ότι μόνο μία μετάγγιση μπορεί να την έσωζε.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για την τραγική πυρκαγιά που θέρισε το Μάτι. Για όσους εμπιστεύονται την επιστημονική διερεύνηση και όχι τις ποικίλες (πολιτικές και άλλες) σκοπιμότητες, τις θεωρίες συνωμοσίας και τις λαϊκίστικες κορώνες "επώνυμων" τηλε-αστέρων.

    https://www.news247.gr/koinonia/fotia-sto-mati-anthropini-ameleia-kai-egklimatika-lathi-stoichisan-zoes.6641800.html

    "O Ανδριανός Γκουρμπάτσης είναι Αντιστράτηγος-Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, ε.α., νομικός, ειδικός ερευνητής, δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, ο οποίος -μεταξύ πολλών άλλων- έχει επιμεληθεί οκτώ νομικών συγγραμμάτων, σχετικών με τους εμπρησμούς. Έχει γράψει και βιβλίο, με τίτλο "Η αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη, στα εγκλήματα εμπρησμού". Από όλα αυτά μπορείτε να καταλάβετε πως ήταν ο πλέον αρμόδιος για να επιλεγεί ως πραγματογνώμονας της πρώτης οικογένειας που υπέβαλε μήνυση, για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση είχαμε για τις χθεσινές πυρκαγιές στην Ηλεία. Φέτος το καλοκαίρι έχουν συλληφθεί 5-6 εμπρηστές από πρόθεση και έχουν διαφύγει άλλοι 2 παρά το γεγονός ότι τους εντόπισαν "επί τω έργω", αλλά δεν κατάφεραν δυστυχώς να τους συλλάβουν. Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις για εμπρησμό από αμέλεια, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον είχαν συλλάβει αυτόν που φέρεται να έκαψε ξερά, προκαλώντας τη φωτιά. Ούτε το βίντεο που δείχνουν από το πρωί όλα τα μέσα αποδεικνύει κάτι. Φαίνεται απλά να ξεσπάει μία πυρκαγιά, αλλά όχι και ποιος την προκάλεσε.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Στα ψιλά πέρασε η είδηση των δύο πρόσφατων συλλήψεων για εμπρησμό από πρόθεση. Όπως στα ψιλά είχαν περάσει και οι προηγούμενες συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση φέτος το καλοκαίρι. Τη στιγμή που για μία κλοπή ή, μία ληστεία αφιερώνουν ολόκληρα μισάωρα τα κανάλια. Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε από συγκεκριμένους κύκλους και από την πρώτη μέρα μία σπουδή να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του εμπρησμού από πρόθεση. Γενικότερα υπάρχει μία τάση υποβάθμισης της μάστιγας των εμπρησμών. Και απαξίωσης όσων μιλούν για οργανωμένο δίκτυο εμπρηστών στην Ελλάδα. Λες και σε έναν κόσμο, γιατί δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά, που υπάρχουν "άνθρωποι" που θα σκότωναν για το χρήμα και την εξουσία, που πουλάνε όπλα και ναρκωτικά, που πουλάνε ακόμα και σκλάβους και παιδιά, θα είχαν πρόβλημα να βάλουν εσκεμμένα μία πυρκαγιά.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    3. Βοσκοτόπια, Βαγγέλη, βοσκοτόπια! (https://thefaq.gr/cheiropedes-gia-emprismo-apo-prothesi-se-dyo-ktinotrofoys-gia-tis-foties-stin-ileia/)
      Για την Ηλεία, που γράφεις. Στην ίδια περιοχή, μετά τις τραγικές φωτιές του 2007, σε αναδασωτέες εκτάσεις επάνω, κάτοικοι φύτεψαν ελιές! Την πάρτη μας μόνο, την πάρτη μας! Ψάχνουμε "οργανωμένα σχέδια" και μεγάλα συμφέροντα (σίγουρα υπάρχουν και αυτά), όμως τις περισσότερες φορές οι εμπρηστές είναι άνθρωποι "της διπλανής πόρτας". Όσο για το πόρισμα Γκουρμπάτση, λέει κι άλλα πράγματα, πολλά και αποκαλυπτικά, πέρα από το πώς ξεκίνησε η φωτιά.

      Διαγραφή