Λιοβόρια…


Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ενισχύεται με αποτέλεσμα την ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων στην περιοχή μας ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η θερμοκρασία στην ανατολική Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση και η αστάθεια, που ως γνωστόν οδηγεί στην εκδήλωση των απογευματινών καταιγίδων, θα περιοριστεί σημαντικά. Το Σαββατοκύριακο (11-12/8), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι η ηλιοφάνεια και οι Β-ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι θα πνέουν με ένταση στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Κατά τα λοιπά, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο βοριά περιοχές. Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τόσο τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας όσο και τον Δεκαπενταύγουστο, δεν προβλέπονται βροχές, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.  

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-8-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και στο κεντρικό Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα,πολλα μποφόρ σήμερα στο νησί,ιδιαιτερη για μένα σήμερα ή μέρα,εχω γενέθλια κ πάντα αυτή την ημέρα κάνω απολογισμό της χρονιάς που πέρασε,αλλοι το κάνουνε την πρωτοχρονια,σε γενικές γραμμές δεν έχω παράπονο,ολα καλά θα έλεγα,καλο μεσημέρι σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα μελτέμια καλά να κρατούν και απο τις δροσερές ημέρες να περνάμε σε αρκετά ψυχρές θα έλεγα νύχτες,τις συννεφιες να πυκνώνουν κατά διαστήματα και τα πρωινα, ειδικά,να θυμιζουν προχωρημένο φθινόπωρο,φθάνουμε στα μέσα του Αυγούστου.Εχθες το βράδυ,οι ρυπες του δυνατού αέρα ήταν κοντά στα 7 μποφόρ και έτσι ήταν πολύ τολμηρό να μπορέσει κάποιος να δει τον αγώνα στην όμορφη πλατεία του χωριού μας,με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα καταστήματα και να αδειάσει η πλατεία.Ολο το βράδυ κύλησε έτσι και το πρωινό ήταν πολύ ψυχρό.Η εικόνα που αντίκρισα ήταν τέλη Νοεμβρίου,καθώς η μαύρη συννεφιά που υπήρχε στο βουνό είχε καλύψει όλη την γύρω περιοχή και έδινε την εντύπωση πως σε λίγο θα έβρεχε.Δεν έχει σταματήσει λεπτό να φυσάει και αυτή την στιγμή η θερμοκρασία είναι στους 27.8 με την αίσθηση όμως να είναι χαμηλότερη.Αυτο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση πριν από λίγο που ανέβαινα στο χωριό,ήταν ενα ζευγάρι γεράκια που ηταν"καθηλωμένο"στην κυριολεξία στον αερα, σε μικρή απόσταση από επάνω μας και χωρίς να κουνούν ούτε στο ελάχιστο τα φτερά τους(και με τον ανεμο να λυγίζει ακόμα και τα δέντρα),να κάθονται εκεί για τουλαχιστον ένα τέταρτο,(οσο έκανα να ταΐσω και να παίξω με την σκύλα μου),και να χαρίζουν σε όσους περνούσαν μια τόσο όμορφη και μαγευτική εικόνα.Πως μπορουν,αληθεια και το κάνουν αυτό;Πώς κάθονται τόση ώρα εκεί σε αυτην την στάση όταν ο αέρας είναι τόσο δυνατός;Τα έχω δει να πετούν χωρίς να κουνούν τα φτερά τους και να ταξιδεύουν με τα ρεύματα όταν έχει άπνοια,αλλα με τέτοιον αέρα να στέκονται, λες και τα έχεις δεμένα με σχοινί απο το πόδι,δεν το έχω ξαναδεί.Η μαγεία της φύσης σε ολο της το μεγαλείο.Τα λόγια περιττεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή