Ο Μάρτης μπαίνει σαν λιοντάρι…

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική κινείται Ν-ΝΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα Β. Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), ο καιρός στη χώρα μας θα είναι γενικά χειμωνιάτικος με αρκετό κρύο, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντροδυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας πολύ χαμηλού υψομέτρου. Πάντως, εκτός υετού θα μείνουν η Α. Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου. Κατά τα άλλα, επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι ΒΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ. 


Την Τετάρτη (2/3), αρχικά θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και την κεντροδυτική Μακεδονία θα σταματήσουν και στη Θεσσαλία θα εξασθενήσουν. Αντίθετα, στη Ν. Ελλάδα οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. 

Την Πέμπτη (3/3), τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν παντού.  Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Καρπάθιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

Υ.Γ.

1) Μυρίζομαι χιονάκια στην παράταση σε αρκετές περιοχές. Άντε μήπως και ξοφλήσουμε τα χρωστούμενα στους χωριανούς, κοντοχωριανούς, κάποιους από τους γειτόνους Θεσσαλούς και γενικότερα στους (χιονο)στερημένους!

2) Αυτά παθαίνουμε με τα ονόματα των κακοκαιριών. Άλλες ερχόμενες από τα δυτικά φαίνεται να παραμένουν για καφέ 2-3 μέρες στη χώρα. Άλλες απομακρύνονται από αυτήν και στη συνέχεια γυρίζουν πίσω. Δεν προάγεται έτσι η μετεωρολογία! Πάρτε, για παράδειγμα, τη «Μπιάνκα» που ήδη βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα και κάποιοι τη γυρίζουν πίσω. Αν θέλαμε να είμαστε εντάξει με τη μετεωρολογία και με τους αρχικούς νονούς της, τη νέα διαταραχή έπρεπε να την ονομάσουμε «Μπουρανομπιάνκα» (για να μην μπερδευτούμε: το όνομα σχετίζεται με τον Μπουράν και όχι με το μπουρανί!)

3) Για τον καινούργιο μήνα, αντί ευχών: «Μάρτης, το τελευταίο οχυρό του χειμώνα που αντιστέκεται με πείσμα στην έλευση της Άνοιξης με σημαντικές απώλειες εκατέρωθεν. Βροχές ευεργετικές για κρόμμυα, γεώμηλα και κρυμμένα αισθήματα. Η σταβιά λιγοστεύει από ξύλα και το τζάκι συνεχίζει το παραμύθι του χειμώνα. Τη νύχτα ακούγονται οι σπόροι που σκάνε και οι βλαστοί τους τρυπάνε το χώμα» (Οι δώδεκα ανάσες του χρόνου, του Τάσου Πορφύρη 2009). 

53 σχόλια:

  1. Τελευταία λεπτά της παράτασης όλοι μπροστά για το γκολ ακόμα και ο τερματοφυλακας(Θεσσαλονίκη)προωθείται... Γκολ και φύγαμε για την άνοιξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δάσκαλε μας μπερδέψετε με τον Μπουραν!αυτήν την διαταραχή την ονομασατε μπουρανομπιανκα..τις προάλλες αναφέρατε θα έρθει ο Μπουραν σε άλλη πιθανή διαταραχη.Εγω λέω να έρθει επιτέλους η άνοιξη να ησυχασετε και εσείς να ηρεμήσουμε και εμείς.Γιαννης-Χαλκιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραβατακης Αντώνιος28 Φεβρουαρίου 2022 στις 5:05 μ.μ.

    Καλό μήνα στον Δάσκαλο και σε όλους τους φίλους του μπλογκ. Σοφός ο Δάσκαλος μας κ πάντα μετρημένος σε αυτά που λέει. Τώρα δεν ξέρω εάν είναι για καλό που μένουμε τώρα εκτός χιονοεκπληξεων εδώ στην Λέσβο η θα μας έρθει μέσα Μαρτίου κ θα τρέχουμε πάλι να μαζέψουμε τα ασυμαζευτα από τις ζημιές στις καλλιέργειες, όπως περισυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά "Μπιάνκα"?
    Πάει αυτή μας τελείωσε.
    Τόσες μέρες μιλάμε για τα καινούρια!
    Μία αποκομμένη ψυχρή λίμνη είναι ικανή για όλα.
    Από βόρεια Στερεά και πάνω λογικά ξεκινά ένα πολύ ενδιαφέρον χιονοδιήμερο.
    Πολλές βροχές από Στερεά και κάτω με πολλά χιόνια σε ορεινά ημιορεινά ακόμη και της Πελοποννήσου την Τετάρτη!

    Υ.Γ.
    Καιρός δυτικού ρεύματος στη δυτική Στερεά και την ΒΔυτική Πελοπόννησο.
    Είναι ο καιρός πού όταν υπάρχει δυναμικό αίτιο πολλές φορές δίνει τα ρέστα τού.
    Αποτέλεσμα,περιοχές της Αιτωλοακαρνίας και της Αχαΐας να μετράνε ήδη σημερινό υετό σχεδόν 20mm εκ νέου, την ίδια ώρα πού οι προγνώσεις επαγγελματιών και μοντέλων δίνανε μάξιμουμ 5 με 9mm γιά σήμερα.
    Κάτι ξέρουμε και εμείς περισσότερο πού γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ😉.
    Τα ορεινά από τα 1000μ και πάνω είναι "τίγκα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή στην Αιτωλοακαρνανία τι μπορεί να συμβεί ως προς τις χιονοπτώσεις?
      Πάνος Ξηρόμερο.

      Διαγραφή
    2. Περισσότερο γιά την αύξηση τού υετού σε σχέση με αυτό πού δίνουν τα μοντέλα ήθελα να αναφερθώ.
      Καταρχήν,όταν λέω δυτικό ρεύμα γιά να μη παρεξηγηθώ,εννοώ το στριμ στα ψηλά,δλδ από τα 850hPa μέχρι τα 500hPa(από ποιά διεύθυνση δλδ μας έρχονται οι νεφώσεις και τα φαινόμενα).
      Είναι απλά πράγματα πού ένας πού ξέρει καλά την μορφολογία της περιοχή τού και τι παίζει με τους ανέμους,αν διαβάζει και χάρτες καιρού μπορεί άνετα να δει τι καιρό θα κάνει εκεί όπου ζει.
      Όλα είναι συνδυασμοί χαρτών(σε ποιά θέση δλδ βρίσκονται οι αυλώνες,τι θερμοκρασίες και γεωδυναμικά ύψη έχουν και ποιά κίνηση έχουν ακριβώς στη μέση τροπόσφαιρα)και τοπικών αναγλύφων,πού αν θυμάσαι είχαμε αναλύσει με απλό τρόπο σε σχόλια γιά το ποιές είναι οι ιδανικές συνθήκες για χιόνι στα δυτικά(στην παρούσα βέβαια δε μιλάμε για πεδινά).
      Εν ολίγοις αύριο κυρίως τις βραδυνές ώρες μέχρι πρωί Τετάρτης,δε θα με εξέπληττε εάν στο νομό μας τα χιόνια κατέβουν ακόμη και στα 500 με 600μ.

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα. Αν δείτε τους χάρτες επιφάνειας με τις ισοβαρεις καμπύλες θα παρατηρήσετε οτι η ατμοσφαιρική διαταραχη που θα μας επηρεάσει αύριο βρίσκεται στην περιοχή της Δυτικής Ουκρανίας,μαλιστα στις ειδήσεις έβλεπα ότι χιόνιζε εκεί. Δεν είναι ορίτζιναλ χαμηλό, ούτε τραφ αλλά έχει μορφή ψυχρής λίμνης. Αυτός λοιπόν είναι ο Μπουράν που λέει ο δάσκαλος και ο οποίος θα ενωθεί με την Μπιανκα η οποία βρίσκεται στην Μαύρη θάλασσα και αποφάσισε να γυρίσει λίγο πίσω, όχι πολύ, ίσα ίσα, για να ενωθεί με τον Μπουραν και να φτιάξουν την Μπουρανομπιανκα!! Τώρα όσον αφορά για τον ορίτζιναλ Μπουραν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον δούμε το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας ή και λίγο αργότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε Τζιμη,μάλλον θα μιλάς για τα τελευταία λεπτά του κανονικού αγωνα ή τις καθυστερήσεις αυτού,γιατί η παράταση ξεκινάει σε λίγο και φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα,οπότε καλό είναι να μην βιαζόμαστε να φέρουμε πρόωρα την άνοιξη καθώς όπως έγραψε και ο δάσκαλος στο 3ο Υ.Γ ο Μάρτης κρατάει γερά και οι απώλειες(ζημιες)ελπίζω να είναι οσο το δυνατόν μικρότερες.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα,πιστεύω πως όλα θα κριθούν στην διαδικασία των πέναλτι.
    Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ίδιο τον καιρό.
    Στην περιοχή μου τώρα,μετά το καλό νερο που έριξε εχθές,έβρεξε ξανά την νύχτα και απο το πρωί ξημέρωσε με βαρύ χειμωνιάτικο σκηνικό και ποτιστικη βροχή μέτριας έντασης Απο τις 8 έως τώρα,με την θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 4,5-6 βαθμούς και ακόμη χαμηλότερη στα ορεινά του Ελικώνα όπου το έστρωσε για λιγο στο Ζερικι(850 υψ).
    Καλή συνέχεια σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να φανταστώ τα χαρακτηριστικά κακοκαιρίας ονόματι μπουρανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ο Μάρτης έρχεται αγριεμενος και άκρως χειμωνιάτικος ,για να δούμε τι μας επιφυλάσσει στην πορεία του ,προς το παρόν η Όθρυς χιόνι έχει πάνω από τα 1200 Μ,συνεφια σήμερα και τίποτα τι ιδιαίτερο με θερμοκρασία 5 βαθμούς ημιορεινά και ποιο κάτω,ο δάσκαλος λέει ότι τα χιόνια θα κατέβουν πολύ χαμηλά ειδωμεν,ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε καταστροφές στη φυτική παραγωγή . Βέβαια μπαίνουμε σε μια περίοδο που είναι η μετάβαση στην άνοιξη με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στην πρόβλεψη του καιρού.χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μάρτης Μάρτης μίλησε και είπε πως θ' αργήσει, έχει ακόμα δυό βροχές και μια να χιονίσει.
    Ό,τι αργεί κι ό,τι στη γη είναι βαθιά κρυμμένο, πάλι στο φως θα βαφτιστεί και θα 'ρθει ευλογημένο.
    Ο Μάρτης έρχεται με όλα τα καλά του. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και στο δάσκαλό μας.

    https://youtu.be/_DMUOFTzhus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστίες Ιπποκράτη.Οι στίχοι δια χειρός Ηλία Κατσούλη, καταγομένου απο τα μέρη μας,Λουτρό Κορινθίας .Να είσαι καλά .===========Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Να είστε καλά! Δεν γνώριζα για την καταγωγή του, όπως επίσης δεν είχα και την τύχη να έχω καθηγητή τον κ. Κατσούλη. Η φήμη του ως εξαίρετου φιλόλογου στο Παγκράτι (και όχι μόνο, φαντάζομαι), όπου πέρασα τα σχολικά μου χρόνια, ήταν μεγάλη. Οι στίχοι του είναι μεγάλη παρακαταθήκη για το ελληνικό τραγούδι.

      Διαγραφή
  10. Για Θεσσαλονίκη μπορεί κάποιος να πει για αύριο όσον αφορά το κέντρο για χιονόπτωση;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι στο χιονόνερο μας βλέπω και οπωσδήποτε με λιγότερο νερό.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κ.Σιμουλη.Καληνυχτα και καλό μήνα!

      Διαγραφή
    3. Σωστά Χρήστο χιονόνερο μάλλον.
      Αντίθετα στα δυτικά της κεντρικής Μακεδονίας όπου τα φαινόμενα θα έχουν περισσότερη δυναμική,τα χιόνια θα φτάσουν πάλι μέχρι τα πεδινά.

      Διαγραφή
    4. Πράγματι, βλέπω Μακροχώρι-κάμερα το έστρωσε.
      Γιώργο Τ. τι γίνεται Βέροια;
      Πολλές φορές Φώτη, έχουμε χιόνι από Δυσμάς προς Ανατολάς μέχρι την κοιλάδα του Αξιού, ανατολικότερα χιονόνερο και ακόμη ανατολικότερα (Θεσσαλονίκη) βροχή ή ακόμη και τίποτα.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα και καλό μήνα.
      Μέχρι της τρεις το πρωί έβρεχε. Μετά άρχισε να χιονίζει. Η θερμοκρασία στον ένα βαθμό στα πενήντα μέτρα υψόμετρο. Στα γύρω βουνά χιονίζει πολύ δυνατά.

      Διαγραφή
  11. o μπουραν εν δρασει..

    https://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/expertcharts?LANG=en&MENU=0000000000&CONT=itit&MODELL=ecmwf&MODELLTYP=1&BASE=-&VAR=uv50&HH=30&ZOOM=0&ARCHIV=0&RES=0&WMO=&PERIOD=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα το ξανά πω.
    UKMO,ο Βρετανός πού πάλι πρώτος έδειξε την αλλαγή στην περιοχή μας από μέρες,ενώ συνεχίζει και δείχνει ωραία πράγματα.
    Μπορεί να μην έχει την αναγνωρισιμότητα τού Αμερικάνου η τού αξιόπιστου Ευρωπαίου αλλά όπως έχω ξανά πει πρέπει να το κοιτάζει σοβαρά ο οποιοσδήποτε προγνώστης σε όλες τις στάθμες καθώς αποτελεί βαρόμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κυριε ζιακόπουλε οταν λέτε μπουριάν ειναι αυτό το επος που φαίνεται σιγά σιγά για τις 7 του μηνός και μετά?"θωμάς¨"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω ανυπόμονος μωρέ αδερφάκι μου! Και συνέχεια ερωτήσεις! Τον τρέλανες το δάσκαλο!

      Διαγραφή
    2. είναι η μοναδική εθκαιρία για τα κεντροβόρεια...αν κατεβει το ψυχος που φαίνεται που αν συνδηαστεί με την αστάθεια του Μαρτίου μπορεί να ειναι πολύ δυνατή..."θωμάς"

      Διαγραφή
  14. Τώρα, αν ευχηθώ να δούμε άλλο ένα χιονάκι εμείς οι ανατολικοπροσήνενοι, θα φάω ξύλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καθαροδευτέρα 2011, ίδια ημερομηνία , ίδιο Πασχάλιο! Παρακαλώ, μια καιρική επανάληψη εις το ορθόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετά από εμάς να δείτε και εσείς.Μοιρασμενη χαρά,διπλή χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ & ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα χιονίζει πυκνά στην παραλία της Κατερίνης, δίπλα στο κύμα, ομορφιές.
    Γιάννης Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα και καλό μήνα! Αρχισε να το στρώνει στον κάμπο των Γιαννιτσών!... Επιτέλους ασπρη μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα και καλό μήνα . Μάρτης γδαρτης με όλη την σημασία, βροχή ποτιστικου τύπου από χθες το βράδυ μέχρι αυτή τι στιγμή στα ημιορεινά και πεδινά, στα ορεινά ότι παιφτει είναι χιόνι στην Όθρυ, επειτε και συνέχεια με τα χιόνια να δούμε μέχρι που θα κατέβουν ,βασικά βλέπω μια δυναμική του φαινομένου να εξελίσσεται Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα εμείς στα Γιάννενα αρκεστηκαμε στο χιονόνερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία», συνονόματε!
      Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Φώτη, για να μην πρήζω τον δάσκαλο θα είχες την καλοσύνη ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ να μας γράψεις δυο λόγια για το τριήμερο της καθένας Δευτέρας; Δηλαδή α) από άποψη θερμοκρασιών θα είναι χειμωνιάτικες και β) θα υπάρχει αίθριος καιρός ή σύννεφα με πιθανότητα για φαινόμενα;
      Αν μπορείς να μας δώσεις μια πρόγευση μέχρι την πρόγνωση του δασκάλου την Πέμπτη.
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    3. καθοδος χοντρης κυριας μετα τις 9/3??

      Διαγραφή
  22. Θα έχουμε και άλλο κύμα δάσκαλε κοντά στην καθαρά Δευτέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ελεύθερη ερμηνεία

    χονδρη κυρία =ρωσσικη αρκουδα
    ειδος ασματος=επικά εμβατήρια
    χώρος απαγγελίας=μεγαρο μουσικής θεσσαλονίκης
    καλιτεχνική επιμέλεια-μαεστρος =Ζιακόπουλος δημήτριος

    "θωμάς"

    υ.γ. θεωρείτε οτι ο καιρός στην ουκρανία θα επειδεινωθεί τοσο οσο δειχνουν οι χάρτες.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα οι "πτήσεις" από Ουκρανία, δεν έχουν ανταπόκριση στο "Μακεδονία", αλλά στο "Ελ. Βενιζέλος".
      Αυτά θυμάμαι. Να μπω να ξαναδώ;

      Διαγραφή
  24. "Θωμά",εάν χονδρή κυρία είναι η ρώσσικη αρκούδα,ας μην αναμένεται.Είναι .....απασχολημένη.Εκτός εάν θεωρήσει ο αρκουδιάρης ότι του ανοίγεται ευκαιρία να την κατεβάσει προς τα θερμά ύδατα. Καλό μήνα με καλές βροχές,γιατί ο Φλεβάρης εδώ δεν έδωσε κάτι σημαντικό .======Π.Α.

    Υ.γ.Είθε ο καιρός στην Ουκρανία να μην αποβεί σύμμαχος του.....Γολιάθ!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρώσικη αντί Ρώσσικη.Αυτά κάνει η αντιγραφή!========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. NW Pindos
    Καλησπέρα σε όλους, εμμονικός ο καιρός στα ΒΔ, πολύ χιόνι και συνεχίζει (τα ΒΔ χιονοδρομικά είναι κομπλέ πιστεύω και για το Πάσχα). Στο επίκεντρο ήταν αυτές τις ημέρες η περιοχή του Ανηλίου κλπ., αλλά έπιασε πολύ και Πισοδέρι. Τώρα για τη συνέχεια: Βλέπω νέα κατεβασιά ψύχους στη χώρα από Κυριακή και μετά ή μου φαίνεται; (-9, -10, στα 850hpa πάνω από Αιγαίο;). Έχει δρόμο βέβαια ακόμη. Θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το ΠΣΚ, αλλά βλέπω χειμερινό σκηνικό τουλάχιστον ως τα μέσα Μαρτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μας χάθηκες για αρκετές ημέρες και δεν είχαμε ρεπορτάζ από την περιοχή σου όταν ο καιρός είναι από δυτικά μας δίνεις χρήσιμες πληροφορίες.

      Διαγραφή
  27. αγαπητέ Π.Α. και Αποστόλη...αν ανεβάσουμε το level ερωτήσεων θα ερεθίσουμε τον κυριο Ζιακόπουλε..και θα αρχίσει τα αρχαια και τα θρησκευτικά και θα googlaρουμε πάλι...καλά ειμαστε με τα ζωάκια..."θωμάς¨"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χειμώνας συνέχεια τουλάχιστον όπως ανέφερε και ο φίλος ποιο πάνω μέχρι και της 15 του μήνα, όταν ήταν να κανει χειμώνα στην ώρα του δεν έκανε τώρα μόνο καταστροφές . Χρήστος από την κρύα Όθρυ τα χιόνια μέχρι στιγμής από τα 900 μέτρα και πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απολογισμος αυτης της κακοκαιριας για τα πεδινα της κεντρικης Μακεδονιας. Δυτικοτερα του Αξιου ποταμου χιονισε μεχρι και τα πεδινα με χιονοστρωση σε κεραμυδια και αυτοκινητα και ισα ισα ασπρισαν τα χορτα. Δηλαδη με λιγα λογια οσο χιονισε την Κυριακη χιονισε και σημερα Τριτη, οχι κατι το ιδιαιτερο. Το GFS για εμενα ισως ειναι το καλυτερο καιρικο μοντελο, ταζει παλι χιονια σε πεδινη κεντρικη Μακεδονια αλλα σε καμια δεκαρια μερες απο σημερα και το πιο πιθανο ειναι να τα μαζεψει. Βεβαια το ψυχος καραδοκει μεχρι τουλαχιστον το πρωτο δεκαπενθημερο του Μαρτιου μιας και οι ψυχρες αεριες μαζες θα στρογγυλοκαθησουν λιγο πιο βορεια απο την Ελλαδα και με καθε ευκαιρια θα κατηφοριζουν προς εμας και σε συνδιασμο με υετο ισως εχουμε παλι λευκες εκπληξεις. Αν και ο Μαρτιος δεν εχει την δυναμικη του Ιανουαριου ή του Φεβρουαριου μας εχει κανει την χαρη πολλες φορες και να μας χιονιζει εως και τα πεδινα, οπως ελεγε πριν μερες και ο δασκαλος, "ο χειμωνας ρισκαρει αλλα δεν εχει και αλλα περιθωρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Πούτιν έβαλε χέρι στον ευρωπαίο...ήρθε το τέλος!
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα. Άλλη μια ήττα για Ήπειρο και Γιαννενα. Έχουμε χάσει το λογαριασμό φέτος. Δεν μας θέλει με τίποτα. Αντίθετα οι γείτονες Δυτικομακεδονες τα πήγαν πάλι πολύ καλά. Με τέτοια συστήματακια της πλάκας... Δεν βάφεις αυγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή