Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται Α-ΝΑ
και ενισχύεται (βαθαίνει). Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) το σύστημα αυτό θα
προκαλέσει σταδιακή επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας με χαρακτηριστικά σε
πρώτη φάση τους νοτιάδες εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και τις καταιγίδες, οι οποίες
κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανήμερα των
Θεοφανείων οι καταιγίδες θα περιοριστούν στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα
Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η εικόνα του καιρού θα είναι καθαρά
χειμωνιάτικη με κρύο, Β-ΒΔ ανέμους 6 με 7 μποφόρ και τοπικές χιονοπτώσεις ή
χιονόνερο (νότια πεδινά). Θα υπάρχουν πάντως και σχετικά μεγάλα διαστήματα
ηλιοφάνειας. Το Σαββατοκύριακο
(7-8/1) θα είναι εξαιρετικά ψυχρό κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου η
μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς (ολικός παγετός).
Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και
νότια.
Επισημάνσεις:
-Στη πρώτη
γραμμή της επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων της επικείμενης κακοκαιρίας
είναι αρχικά οι ισχυρές καταιγίδες που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά
φαινόμενα κυρίως στα νησιά του Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια το
παρατεταμένο δριμύ ψύχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ακίνδυνοι οι άνεμοι ή
οι τοπικές χιονοπτώσεις.
- Τοπικές
χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης αναμένονται στην Αθήνα βασικά το
Σάββατο. Λιγότερες αλλά υπαρκτές είναι οι πιθανότητες για χιόνι στη
Θεσσαλονίκη.
- Οι
συμπατριώτες μου Γιαννιώτες και Κονιτσιώτες είναι πιθανό το πρωί των Θεοφανείων
να ξυπνήσουν με χιόνι. Το ίδιο μπορεί να «πάθουν» και οι κάτοικοι της Μυτιλήνης
το πρωί τ΄Αγιαννιού.
- Όταν
το 2009 στο δεύτερο τόμο της τριλογίας μου έγραφα για το Aegean Snow Effect δεν περίμενα ότι θα είχε τόσο μεγάλο …σουξέ. Όμως,
φίλοι μου, ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν λειτουργεί πάντοτε στο Αιγαίο. Πέρα
από αυτό, ακόμα και αν λειτουργεί εκεί, δεν σημαίνει ότι τα χιόνια θα σκεπάσουν
την Αθήνα. Για παράδειγμα, στη δημιουργία της ζώνης του υετού της Κυριακής 8/1 που ξεκινάει από τη Χαλκιδική και καλύπτοντας της Εύβοια καταλήγει στις Κυκλάδες αναμφίβολα συνεισφέρει το ζεστό και υγρό Αιγαίο, αλλά δεν είναι αυτό το
καθοριστικό στοιχείο. Η σύγκλιση των ΒΔ και τους ΒΑ ανέμους είναι αυτή που τη
διαμορφώνει. Είναι, θα έλεγα, μια υπεράκτια (offshore) σύγκλιση που συμβαίνει
συχνά και κρατάει αχιόνιστες τις ανατολικές ακτές Θεσσαλίας και Στερεάς.
- Η φράση «κρύος μέγα και πικρότατον» προέρχεται από τη Χρονογραφία του Θεοφάνη του Ομολογητή που
γράφει ότι από τον Οκτώβριο του 763 ως τον Φεβρουάριο του 764 μ.Χ. «γέγονε
κρύος μέγα και πικρότατον».
Πέμπτη,
5 Ιανουαρίου 2017
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
5-1-2017
Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές
από το μεσημέρι. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα σε πεδινές περιοχές
της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι
το βράδυ βαθμιαία από τα δυτικά σε Β-ΒΔ. Θερμοκρασία από -3 έως 12 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Βροχές
και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά της
Ηπείρου. Άνεμοι ΝΔ 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές
και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το βράδυ. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με
7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές
βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία
από 6 έως 17 βαθμούς.
Αττική:
Βροχές
από το βράδυ. Τη νύχτα πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Βροχές
κυρίως από το απόγευμα. Στη διάρκεια της νύχτας χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και
πιθανώς για λίγο και στα πεδινά. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ ΒΔ ως
6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.
Κ. Δημήτρη, καλησπέρα. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να σας παρακαλέσω να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος για την Εύβοια και ειδικότερα τη Χαλκίδα, γιατί μας "τρέλαναν" πια διάφορες ιστοσελίδες και όχι μόνο. Και αν επιβεβαιωθείτε, πρέπει να προσέχουν περισσότερο στο μέλλον, ειδικά οι επαγγελματίες μετεωρολόγοι. Αν ο χιονιάς δεν προσεγγίζεται μέρες πριν, τότε ας μη βιάζονται να πανηγυρίζουν και να μας επηρεάζουν με τις "εντυπωσιακές" ανακοινώσεις τους.
Δάσκαλε η Τρίπολη θα έχει χιονοπτώσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή κεντρική Μακεδονία από χιόνια πάλι ψοφια πράγματα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχως αν δεις φιλε μου τους προγνωστικους χαρτες, εχει μια ανεξηγητη τρυπα σε περιοχες της κεντρικης μακεδονιας, στο τριγωνο των πολεων Βεροια Νασουσα Αλεξανδρεια με προεκταση προς σαλονικα!
ΔιαγραφήΙσως προλαβουμε να δουμε κανα 2 νυφαδες στον αερα, μετα παγωνια με ηλιο και ισως κατα τοπους συννεφια! αυτη η γκαντεμια που μας δερνει σαν περιοχη δηλ το κεντρο της κεντρικης μακεδονιας εχει κουρασει! πιστευω πως το αναγλυφο της περιοχης ειναι δυσκολα προβλεψιμο, ακομα δε χαθηκε τιποτα, περιμενουμε και τα τελευταια στοιχεια να επαληθευτουν ή να αλλαξουν τα δεδομενα!
Κύριε Ζιακόπουλε ποια είναι η εκτίμησή σας για την Κεντρική Μεσσηνία,και όσον αφορά τα φαινόμενα αλλά και για τον παγετό που μπορεί να καταστρέψει τις ελιές;Αυτή τη στιγμή στο χωριό Μάνεσης 20χλμ ΒΔ της Καλαμάτας ρίχνει πολύ βροχή με κάποια ηλεκτρικά φαινόμενα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα κ. Ζιακόπουλε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακολουθώ εδώ και λίγους μήνες το εξαιρετικό σας έργο, μέσω της παρούσας ιστοσελίδας.
Θεωρώ εαυτόν πρώιμο ερασιτέχνη εραστή της μετεωρολογίας και, το τελευταίο διάστημα, έχω, κυριολεκτικώς, πέσει με τα... μούτρα να διαβάζω σχετικά, αποπειρώμενος να μάθω ό,τι και όσα το δυνατόν περισσότερα γι' αυτήν τη μαγεία.
Ως εκ τούτου, λόγω της απειροελάχιστης εμπειρίας, θα ήθελα να ζητήσω, από εσάς ή και τους φίλους συναναγνώστες, μία, ει δυνατόν, λογική εξήγηση για τα αίτια της ραγδαίας εξασθένησης (;) των φαινομένων που αναμένονταν στη χώρα τα επόμενα 24ωρα και, ιδίως, για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε ανταπόκριση.
Απόρθητο κάστρο τελικά η Αθήνα. Περιθώρια για εκπλήξεις υπάρχουν αλλά γενικά μεγάλη απογοήτευση τα τελευταία τρεξίματα. Τσάμπα πετρέλαιο θα κάψουμε και τσάμπα ζημιές στις καλλιέργειες από τους παγετούς. Κρίμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ επιφυλακτική η πρόβλεψη σας και τελείως απαισιόδοξη για καλές χιονοπτώσεις. Μάλλον ακόμη δεν ξεκαθάρισαν τα πράγματα και είναι πολύ γενικόλογη η πρόβλεψη...
ΑπάντησηΔιαγραφήμαλλον δεν σου αρεσε η προγνωση
ΔιαγραφήΚαι που να δεις η σημερινή του πόσο θα μας αρέσει! Με καφέ και κονιάκ θα τιμήσουμε τον κεκοιμημένο (πριν την ώρα του) χιονιά. Αιωνία του η μνήμη! (εμένα μου λες;)
ΔιαγραφήΑπαισιόδοξη ναι αλλα οχι επιφυλακτική.Απαισιοδοξη γιατί τα μοντέλα καιρού έδειχναν περισσότερα τις προηγούμενες ημέρες και ολοι εμεις οι χιονοφιλοι βάλαμε πολλά με το μυαλο μας...Τώρα οταν ζητάνε ολοι απο τον δασκαλο να τους πει αν θα χιονίσει στην αυλη του σπιτιου τους ή μέχρι τις βάρκες τι να πει και αυτος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκάθαρος,άλλο αν δεν μάς άρεσει γιατί περιμέναμε άλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπα δεν έχω πρόβλημα με την πρόβλεψη,απλά επισημαίνω την αβεβαιότητα που υπάρχει και την συνεχή μεταβολή των δεδομένων. Θαυμάζω τον κύριο Ζιακόπουλο για το έργο του και την φιλοσοφική του στάση στον καιρό και τη φύση και ποτέ δε θα περίμενα να προβλέψει αν χιονίσει στην αυλή μου! Φυσικά κανείς δεν περιμένει 100% πρόβλεψη από κανέναν!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς λέει στο «Εθνος» ότι η κακοκαιρία που έρχεται θα είναι πιο βαριά από αυτήν της Πρωτοχρονιάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπως εξηγεί «έχει ενεργοποιηθεί ο σιβηρικός αντικυκλώνας, ο οποίος φέρνει τα κύματα ψύχους στην Ελλάδα. Με αυτό το βορειοανατολικό ρεύμα έρχονται ψυχρές μάζες από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτός ο αντικυκλώνας είναι που έφερε και τους χιονιάδες του 2002, του 2004 και του 2008. Από το 2008 και μετά σταμάτησε και το αποτέλεσμα ήταν οι επόμενοι χειμώνες να μην είναι απόλυτα φυσιολογικοί».
"Σιβηρικός αντικυκλώνας", "βορειοανατολικό ρεύμα" (sic!), "2002,2004 και 2008 φυσιολογικοί (!) χειμώνες" (αφού, όπως είναι σε όλους γνωστό, η κλιματολογία της Αθήνας απαιτεί ανά διετία ιστορικό χιονιά!)
Καμιά απορία;
Γιώργο εντάξει respect μετά το δάσκαλο είσαι η ε΄πόμενη αφθεντία του καιρού.Απίστευτη γνώση και ανάλυση σε όσα γράφεις.Προσωπικά δε νομίζω ότι υπερβάλω
ΔιαγραφήΣίγουρα υπερβάλλεις και σ΄ευχαριστώ. Αλλά, βρε παιδί μου, αυτές οι δηλώσεις που σχολίασα (κάτι που δε μου αρέσει και το αποφεύγω όσο μπορώ), αν έχουν μεταφερθεί σωστά από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ψυχρή μεταφορά από ...Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα; (!). Σαν να κοιτάζει κάποιος άλλους χάρτες.
ΔιαγραφήEμένα ο Θοδωρής μου είναι πάρα πολύ ευχάριστος και πιστεύω ότι πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να μας δείξει τη δουλειά του και στο κάτω κάτω επιτέλους η ερτ ανέθεσε τον καιρό σε κανονικό επιστήμονα!
ΔιαγραφήΕνώ ο «χειμώνας» του 09-10 ή από το 13 και μετά, με τα 25ρια και τις θερμές εισβολές ήταν απόλυτα φυσιολογικοί έτσι; Όποιος έχει ψάξει λίγο πιο καλά τη καιρική ιστορία της Αθήνας, θα δει ότι μέχρι και το τέλος του 20ου αιώνα, η συχνότητα των «ιστορικών» χιονιάδων ήταν, κατά μέσο όρο, αυτή (ένας ανά 2-2.5 έτη περίπου). Αυτό ήταν το «φυσιολογικό» με την έννοια ότι γενιές και γενιές μεγάλωσαν γνωρίζοντας συγκεκριμένα πράγματα για το τι εστί χειμώνας. Και μη μου πειτε για "ελβετίες" κ.λπ., διότι μιλάμε για ένα μέσο όρο ~4 ημερών χιονόπτωσης ανά έτος και έναν χειμώνα, γενικότερα, πέρα από αυτές τις 4 μέρες, με κρύο, χιονια στα ορεινα και ημιορεινά και βροχές/χιονόνερο στα πεδινά. Τώρα, αν επιθυμούμε να βαφτίσουμε ως φυσιολογικό, αυτό που, λόγω κλιματικής αλλαγής, συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με τις τροπικές καταιγίδες, τις σκονοεισβολες και τις θερμές εισβολές (π.χ. βλέπε και τον Φλεβάρη του 16, για να μην παμε πιο μακρια) μέσα στο χειμώνα, τότε δεν έχει νόημα η συζητηση. Ο ένας μιλάει με δεδομένα και ο άλλος λεει απλά αυτό που επιθυμεί.
ΔιαγραφήΝωρίς ακόμα για να μιλήσουμε περί υετού (προσωπική άποψη). Όσο αφορά το λεκανοπέδιο της Αττικής, αποτελεί μια "ιδιαίτερη" περιοχή, πράγμα το οποίο καθιστά ακόμα και την προσπάθεια πρόγνωσης μίας επερχόμενης κακοκαιρίας (καλή ώρα), αρκετά δύσκολη. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και κυρίως συγκράτηση στην προσπάθεια ανάλυσης των χαμηλών, αλλά και έρευνα τυχόν δημιουργίας δευτερευόντων χαμηλών (Ιόνιο, Ρόδο κλπ). Τα προγνωστικά μοντέλα συνεχώς "τουμπάρουν" προκαλώντας διχογνωμίες. Ελπίζουμε να μην μείνουμε με το ξερόκρυο και τελικώς να έχουμε έστω και λίγο υετό ώστε να δούμε και πάλι ωραίες εικόνες, ήτοι ένα όμορφο αποτέλεσμα. Ας περιμένουμε λιγάκι! Δεν θα μας κάνει κακό! Αν μη τι άλλο, η προσμονή σε κάτι απρόβλεπτο (διότι όσο και να κοπανιόμαστε ο καιρός θα κάνει ότι θέλει στο τέλος!) έχει και αυτό τη δικη του "μαγεία"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια
( "Χρόνου γαρ εις τα πράγματα εάν λάβης, άπαντα λήξει και κατασταλήσεται." Απολλόδωρος)
Αν δεν κάνω λάθος τον χειμώνα του 763-764 μ.Χ. ήταν που πάγωσε ο Βόσπορος, γεγονός σπανιότατο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα κύριε Ζιακόπουλε θα ήθελα να μάθω την εκτίμηση σας σε ότι αφορά την ανατολική κεντρική Εύβοια(περιοχή Κύμης) στην οποία και κατοικώ.Η αλήθεια είναι πως όλοι λατρεύουμε το χιόνι καθώς πλέον είναι φαινόμενο σπάνιο,από την άλλη μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις ειδικά όταν είμαστε απροετοίμαστοι και τα φαινόμενα έντονα.Ο λόγος που σας γράφω είναι πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το θεωρητικά πλέον αξιόπιστο ECMWF θα έχουμε θερμοκρασίες για όχι απλως χιονόπτωση αλλά χιονόστρωση σε μηδενικό υψόμετρο για τουλάχιτον 80 ώρες(Σάββατο ξημερώματα έως τουλάχιστον Τρίτη βραδυ).Συνδυάζοντας αυτό με την εκτίμηση του υετού από το επίσης αξιόπιστο περιοχικό μοντέλο πρόγνωσης ΣΚΙΡΩΝ το οποίο δίνει πολύ μεγάλα ύψη υετού μέχρι Τρίτη πρωί(μόνο για το διάστημα ξημερώματα Σαββάτου έως ξημερώματα Κυριακής δίνει υετό άνω των 100mm!) νομίζω πως είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις στις οποίες ο καιρός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.Ένας άλλος ανησυχητικός παράγοντας είναι η ελλιπής ενημέρωση του κοινού στη περιοχή(ο οποίος ακούει στην τηλεόραση μόνο για το πολύ κρύο και τα περιορισμένα σχετικά φαινόμενα της Αθήνας) σε συνδυασμό με τον κορεσμό φέτος στο ότι"έρχονται χίονια" σχεδόν κάθε βδομάδα που τελικά δεν ήρθαν ποτέ ή ήρθαν μόνο σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα.Ανησυχώ απλά μήπως έχουμε το φαινόμενο με τον τσομπάνη και το λύκο όπου 1,2,3 στο τέλος ήρθε ο λύκος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά ο "λύκος" μας επισκέφτηκε στη περιοχή, είναι Κυριακή πρωί και το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 130 πόντους στα 200 μέτρα υψόμετρο.Ολοι οι δρόμοι είναι κλειστοί στη πόλη ενώ χιονίζει ασταμάτητα εδώ και 40 ώρες.Σε πολλά χωριά έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό.Το θέμα είναι να περιοριστούν τα φαινόμενα γιατί αν συνεχίσει έτσι μέχρι Τετάρτη δε μπορώ να φανταστώ την εικόνα και τις καταστάσεις που ενδεχομένως δημιουργηθούν.Αυτά από την αρκτική Κύμη η οποία μας χαρίζει εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς αλλά η ανησυχία έχει αρχίσει να αυξάνει....
ΔιαγραφήΑπό 30+ πόντους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στον βαρδάρη και το ψοφόκρυο με ηλιοφάνεια. Γιατί πάντα όταν γίνεται πρόβλεψη για χιόνι στη Θεσσαλονίκη κατά 99% δεν βγαίνει ποτέ (ειδικά από το 2006 και μετά); Βέβαια κάθε χρόνο έχουμε χιονόστρωση στην πόλη, αλλά είναι του ενός πόντου με δύο. Πριν το 2006 είχαμε 10-20 πόντους για πλάκα. Μπορείς δάσκαλε να μου εξηγήσεις τι έγινε μετά το 2006 και το χιόνι μόλις φτάνει στο κατώφλι της πόλης λοξοδρομεί; Φταίει η κλιματική αλλαγή; Γιατί όμως δεν έχει επηρεάσει την υπόλοιπη Ελλάδα; Φταίει η ραδιενέργεια από τον πόλεμο στη Σερβία που έχει αλλάξει το κλίμα; Δεν μπορεί να έχει χιόνι στην παραλία της Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη που πριν το 2006 χιόνιζε για πλάκα τουλάχιστον 10 φορές το χρόνο να μην πέφτει ούτε νιφάδα (για κέντρο μιλάω, στα ορεινά πάντα υπάρχει χιόνι). Τι φταίει τελικά; Αν έχετε χρόνο, μου δίνετε μια απάντηση. Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχάς κλιματική αλλαγή υπάρχει και κανείς δεν το αμφισβητεί πλέον-σκέψου ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία έχει αυξηθεί παραπάνω από 0.5οC από τη δεκαετία του 80, με ότι αυτό συνεπάγεται-,έπειτα υπάρχουν ευάλωτες περιοχές στη κλιματική αλλαγή και άλλες που επιρρεάζονται λιγότερο! η Θεσσαλονίκη προφανώς ανήκει στις ευαίσθητες περιοχές και το πιο πιθανό είναι να μη ξαναδεί χιόνι ποτέ. 'ολα αυτά που λένε για κύκλους αχιονίας και χαζομάρες δεν ισχύουν! απο κει και πέρα δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που δεν έχει χιόνι,το Καιμάκτσαλαν φέτος δεν έχει ανοίξει καθόλου για κανονική λειτουργία όπως και όλα τα χιονοδρομικά της κεντροβόρειας χώρας πλην Πηλείου!
ΔιαγραφήΤέλος το ότι χιονίζει στα νησιά και τη Κρήτη,απ'τη μια δεν είναι παράλογο όταν όμως γίνεται σε μόνιμη βάση και δεν χιονίζει πουθενά αλλού αποτελεί σημαντική απόκλιση και είναι γέννημα-θρέμα της κλιματικής αλλαγής!
Μετα το Ποδοσφαιρικο στοιχημα, εχουμε το hopecasting...Αχ αυτο το Αιγαιο απο αρχαιοτατων χρονων ειναι γνωστο οτι μετεφερε την Σιβηρια στο Αιγαιο και παγωνε τα ψαρια :-p
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγαλη δασκαλε καλη επιτυχια στην προγνωση σου. Ας ειναι η τελευταια φορα που θα εχουμε τσαμπα κρυο στη Βορεια Ελλαδα!!