Βαρομετρικό
χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ και σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στη
Ν. Τουρκία - Α. Μεσόγειο αναμένεται να προκαλέσει στη χώρα ΝΔ ανέμους εντάσεως
3 με 5 μποφόρ. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τα βασικά
χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) όσο και το Σάββατο (4/2) θα είναι η άνοδος
της θερμοκρασίας, οι τοπικές ομίχλες το πρωί και οι ασθενείς κατά κανόνα βροχές
που θα σημειωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο-Δωδεκάνησα. Την Κυριακή (5/2) ο καιρός θα είναι
σχετικά ζεστός με λίγες βροχές στις προαναφερθείσες περιοχές και ενδεχομένως
στη Β. Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη
(6-7/2) ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από τη Δ. Μεσόγειο προς την
περιοχή μας θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και
πολύ ισχυρούς νοτιάδες.
Παρασκευή,
3 Φεβρουαρίου 2017
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
3-2-2017
Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες
νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως
14 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις
με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία
από 2 έως 15 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες
νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 17
βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες
νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι
ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.
Αττική:
Λίγες
νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Λίγες
νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3
έως 13 βαθμούς.
Γιώργο,αξιοσημείωτος μεν ο κατακερματισμός του ψύχους αλλά πολύ δύσκολο φαίνεται προς το παρόν να μας επιρρεάζει!Μάλλον η οργανωμένη μεσημβρινή κυκλοφορία μας συμφέρει περισσότερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉδη το ευρωπαϊκό αρχίζει να βάζει δειλά-δειλά τον Αζορικό στο παιχνίδι και φαίνονται κι όλας διαφορές προς το καλύτερο. Πρέπει όμως η επιθυμητή προέκταση του Αζορικού προς την Ευρώπη να πάρει την κατάλληλη θέση και το κατάλληλο σχήμα, έτσι ώστε να βρεθούμε στην σωστή θέση του κυματισμού, αλλιώς μπορεί να έχουμε θερμή εισβολή εμείς και ψυχρή η Ιταλία. Η υποχώρηση της ατλαντικής κυκλοφορίας και η "συνεργασία" Σιβηρικού και Αζορικού είναι για μας η καλύτερη προοπτική. Να δούμε αν θα αρχίσουν από αύριο-μεθαύριο να δείχνουν κάτι τέτοιο τα μοντέλα. Ο κατακερματισμός του ψύχους ενδέχεται λόγω της στρατοσφαιρικής θέμανσης να διατηρηθεί ως και το πρώτο μισό του Μάρτη, οπότε πιστεύω οτι οι ευκαιρίες δε θα λείψουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυριε ζιακόπουλε εξηγηστε μου κάτι αν μπορείτε. Μιλάτε για το βαρομετρικό της άλλης εβδομαδας και τα καλα νερά. Στα μη εμπειρα μου μάτια βλεποντας τους χάρτες υετού, βλέπω αξιολογα φαινόμενα ακρα δυτική Ελλάδα και ανατολικο Αιγαίο και μάλιστα μαλλον πολυ συντομης διαρκειας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, Αθηνα κυκλαδες Κρητη φαινονται πενιχρα ενω μπορω να πω σε καποιες περιοχες ίσως και κανενα φαινομενο (βασει GFS). Μπορουμε να πουμε οτι εχουμε ενα καπως Π υετικο μοτίβο. Ομως το βαρομετρικό ειναι νοτιοανατολικά της κρητης και κινείται ανατολικά. Κανονικά δεν επρεπε τα φαινομενα σε μια τετοια διαταξη να ειναι πιο γενικευμενα και πανελλαδικά? Τετοια Π υετικα μοτιβα εχουμε συνήθως με τα βαρομετρικά Κερκυρα να κινουνται βορεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυσιαστικα νομιζω οτι δεν συμβαδίζουν οι χαρτες υετου με την ομορφιά της βαρομετρικής διαταξης και τη θεση του χαμηλου.
Βαγγέλη, επί του χθεσινού σχολίου σου: Εμείς (Θεσ/νίκη) το 2003 κερδίσαμε στο 100΄ (7 ως 9 Απριλίου), μία πιθαμή στο κέντρο της πόλης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο στη Σαλόνικα μπορούν να συμβούν αυτά. Επί τη ευκαιρία Χρήστο, αν δεν το έχεις δει, εξαιρετικό φωτογραφικό αφιέρωμα στα φετινά θεσσαλονικιώτικα χιόνια:
Διαγραφήhttp://www.northmeteo.gr/gallery/h-xionismenh-thessalonikh-xeimonas-2017/
Πολύ ωραίο Γιώργο, ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΝα ζήσουμε να τα θυμόμαστε! Αυτή την ευχή ανακαλώ στο μυαλό μου κάθε φορά που ανατρέχω κι εγώ στο οπτικό υλικό που έχω σώσει από τους αθηναϊκούς χιονιάδες του παρελθόντος. Ελλείψει παρόντος..
Διαγραφήναι,το θυμάμαι. Όμως συνήθως το ανοιξιάτικο χιόνι, όσο ωραίο κ να είναι (συχνά είναι και πυκνότατο), μόλις σταματήσει ο ήλιος είναι ανελέητος (εξαίρεση για Αττική το 1987). Μαρτιάτικα χιόνια έχω ζήσει αρκετά, κ θυμάμαι να ρίχνει και 15 πόντους το βράδυ και το μεσημέρι να μην έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο. Οπότε, το ματς τώρα είναι μέχρι 5-10 Μαρτιου. Αν είναι να γίνει κάτι πολύ δυνατό, εννοώ. Και πάντα αναφέρομαι στην Αττική, άλλα μέρη στην Ελλάδα φαντάζομαι έχουν άλλη δυναμική. Μη γίνει όμως καμιά Αριάδνη πάλι, (για να επανέλθω σε ποδοσφαιρικούς όρους) που μπήκαμε με αέρα φαβορί και φύγαμε με σκυμμένο κεφάλι και απλώς βάλαμε το γκολ της τιμής Δευτέρα βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαγγέλης
Οι πιθανότητες να συμβεί αυτο ξανα Χρήστο ειναι όσες να πέσεις απο τον λευκο πύργο και να σταθείς όρθιος...
ΑπάντησηΔιαγραφή