«Η Άνοιξη» ή «Η Αλληγορία της Άνοιξης».Έργο του μεγάλου ζωγράφου της Ιταλικής Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι (Πινακοθήκη Ουφίτσι, Φλωρεντία)
Από τα δεξιά προς τα αριστερά: ο Ζέφυρος -ο δυτικός απαλός άνεμος που δίνει δροσιά στα Ηλύσια Πεδία και βοηθάει στη βλάστηση- ετοιμάζεται να απαγάγει τη Χλωρίδα, τη θεά της άνοιξης, των λουλουδιών και της ανάπτυξης. Η γυναίκα δίπλα στη Χλωρίδα είναι η Φλόρα, η ρωμαϊκή θεότητα της άνοιξης, που ταυτιζόταν με τη Χλωρίδα. Στο κέντρο του πίνακα βρίσκεται η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη, η οποία είναι στραμμένη προς τις τρεις Χάριτες: την Αγλαΐα, την Ευφροσύνη και τη Θάλεια. Τη σκηνή κλείνει η μορφή του θεού Ερμή, ο οποίος με το δεξί χέρι κρατάει το κηρύκειο για να απομακρύνει τα απειλητικά σύννεφα από τον κήπο της Αφροδίτης, τον κήπο του κόσμου μας!
|
Έχει έρθει ήδη από καιρό δάσκαλε. Διαδέχτηκε πανηγυρικά το φθινόπωρο στο θρόνο. Τον χειμώνα, συνωμότησαν και τον έριξαν στα μπουντρούμια. Ας ελπίσουμε οτι μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα τα καταφέρει να δραπετεύσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε, μη σε παίρνει από κάτω (από τον ήλιο). "look at the bright-light side of weather" (πασχαλινή αναφορά, τελευταία σκηνή Monty Pythons). και από φως ξέρουμε, διαυγές και αδυσώπητο, Έλληνες είμαστε. γνωριστήκαμε και με τους νερουλάδες πλέον, μη φοβάσαι τίποτα..
Διαγραφή