Στη διάρκεια του νέου
εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η
χώρα θα συνεχίσει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β.
Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των
βόρειων ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο- Καρπάθιο). Κατά τα άλλα,
βροχές δεν προβλέπονται και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις
μέγιστες τιμές της. Οι ελάχιστες όμως τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές
και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Το Σάββατο (29/12) ασθενείς κατά βάση βροχές και χιονοπτώσεις
(ορεινά) θα σημειωθούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Β-ΒΑ Αιγαίο. Οι
άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο και το Β. Αιγαίο 6 μποφόρ. Η
θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (30/12) σποραδικές
βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) αναμένονται κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο και τις
Ν-ΝΔ περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6
μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Τη Δευτέρα (31/12) και την Τρίτη (Πρωτοχρονιά), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα
είναι το κρύο και οι βοριάδες, οι οποίοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.
Βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) αναμένονται κυρίως στις ανατολικές
και νότιες περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα
Δωδεκάνησα οι βροχές κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
28 Δεκεμβρίου 2018
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28-12-2018
Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως από το βράδυ ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4
μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 11 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική
χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία
από -2 έως 13 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη –
Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β
4 με 5 κα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.
Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.
Την Πέμπτη στην αγαπημένη μου ακτή, η διαφορά σε σχέση με τον Μπάτη ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Με τον βοριά να φέρνει συνεχώς σύννεφα, ο ήλιος δεν έλεγε να βγει. Αφού μάζεψα μία σακούλα με πλαστικά ετοιμάστηκα για την 360η το 2018 και 2166η (από το 2012) βουτιά σερί. Παρόλα αυτά κρύωνα πάρα πολύ. Φωτογράφισα μελανουράκια, κακαρέλους, σάλπες, σαργουδάκια, αλλά και το χειμωνιάτικο σκαθάρι στην αγαπημένη μου ποσειδωνία και τις δίδυμες. Τις θυμάμαι από παιδί, είναι σαν να μεγαλώσαμε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μεγάλωσα (και μυαλό δεν έβαλα), για τις ποσειδωνίες είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήPosidonia oceanica, το μεγαλύτερο θαλάσσιο φυτό της Μεσογείου, παρέχει οξυγόνο, καταφύγιο σε ψάρια, χταπόδια και καβούρια και μπορεί να καταλάβει και σε δεκάδες χιλιόμετρα στον βυθό, όπως η ποσειδωνία στην Ίμπιζα, η μεγαλύτερη και αρχαιότερη. Αλλά και αυτή της Αναβύσσου, που φτάνει μέχρι Θυμάρι και Λεγραινά φιλοξενεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα. Αυτή τη φορά, όμως, στη φυλλωσιά της βλέπω μόνο μερικές καλόγριες και φευγαλέα τη σιλουέτα ενός σαργού, καθώς χάνεται στο σκούρο μπλε του βυθού. Για μία στιγμή ο ήλιος δείχνει ότι θα σπάσει τη συννεφιά, αλλά τελικά είναι μόνο μία χαραμάδα από φως. Βγαίνω, ενώ ο ουρανός γίνεται ακόμα πιο μουντός. Προλαβαίνω να απαθανατίσω και μία μικρή χειλού. Σύμφωνα με τις ενδείξεις της πρώτης και της τελευταίας φωτογραφίας, έμεινα εφτά λεπτά στα παγωμένα νερά. Έξι χθες, πέντε προχθές και 22 τη Δευτέρα. Την τελευταία ηλιόλουστη και ζεστή μέρα.
Τι να πει, βέβαια, και ο Βρετανός ακτιβιστής Lewis Pugh που κάποτε κολύμπησε 1 μίλι στον Αρκτικό Ωκεανό με τη θερμοκρασία της θάλασσας στο 0 (ενδεικτικά στον Σαρωνικό έχει 16-17 βαθμούς τώρα). Αλλά και οι ηρωικοί δύτες της Ανταρκτικής, που στους -2 και -4 βαθμούς συλλέγουν τόσες χρήσιμες πληροφορίες για την επιστήμη. Όπως και ο 33χρονος Αμερικάνο από το Πόρτλαντ Colin O' Brady, που έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, που διέσχισε την Ανταρκτική, συνολικά 1.500 χιλιόμετρα σε 54 μέρες, μόνος του, χωρίς καμία υποστήριξη, όπως αναφέρει ο Guardian. Ένα ταξίδι που πριν λίγο καιρό έμοιαζε αδύνατο και ίσως για αυτό ο ίδιος έβαλε τίτλο στην περιπέτειά του "Η ανέφικτη πρώτη φορά". Το έγραψε όταν διήνυσε τα τελευταία και πιο δύσκολα 129 χιλιόμετρα, για τα οποία χρειάστηκε μία μέρα.
"Οι τελευταίες 32 ώρες ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου, αλλά και μερικές από τις πιο ωραίες στιγμές που έχω βιώσει" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Ακούω το σώμα μου και παίρνω όλα τα μέτρα για να μείνω ασφαλής, μίλησα τηλεφωνικά στη μητέρα μου, την αδερφή μου και τη γυναίκα μου και τους υποσχέθηκα ότι θα σταματήσω όταν το χρειαστώ" αποκάλυψε επίσης ο O' Brady. Aν και την Ανταρκτική έχουν διασχίσει κι άλλοι, είτε είχαν υποστήριξη με τροφοδότηση των προμηθειών τους, ή, kites, που τους βοηθούσαν να κερδίσουν έδαφος. Το 2016 ο Βρετανός ερευνητής Henry Worsley πέθανε σε ένα παρόμοιο εγχείρημα στην Ανταρκτική. Για να τον τιμήσει ο φίλος του Louis Rudd ανταγωνιζόταν τον O' Brady για το ποιος θα διασχίσει πρώτος την παγωμένη ήπειρο.
Ο O' Brady περιέγραψε με λεπτομέρειες τα up and down κατά τη διάρκεια του μοναχικού ταξιδιού του, στο οποίο έπρεπε να σέρνει και εξοπλισμό 170 κιλών, πάνω σε χιονισμένες κορυφογραμμές, που δημιουργούνταν από τον παγωμένο άνεμο. Την 37η μέρα, στις 9 Δεκεμβρίου, ο 33χρονος Αμερικάνος πόσταρε και μία φωτογραφία του, που έδειχνε πόσο είχε αλλάξει η φυσιογνωμία του από τις κακουχίες στο πιο αφιλόξενο μέρος του πλανήτη. "Δεν είμαι πια ο ίδιος άνθρωπος, βλέπετε το πρόσωπό μου;" έγραψε στη λεζάντα. "Υπέφερα, φοβήθηκα μέχρι θανάτου, κρύωσα, ένιωσα μόνος, γέλασα και χόρεψα, δάκρυσα από χαρά και ένιωσα δέος με αγάπη και έμπνευση".
https://www.theguardian.com/world/2018/dec/27/us-explorer-colin-obrady-completes-first-unaided-solo-traverse-of-antarctica
Βαγγέλης Σπανός
Μα πόσο δύσκολο είναι πια να δούμε μια νορμάλ ψυχρή εισβολή; η υπερθέρμανση δεν μπορεί να είναι πανάκεια. Υπήρχε και τη δεκαετία του 2000 που χιονιζε για πλάκα. Εδώ ούτε ένας μουφα ψευτοχιονιας από τα πέτρινα 90's δε μπορεί να μας κάτσει. Ανέβηκα χθες στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. - 5 αλλά πήγα να σκουντουφλισω στις πέτρες. Χιόνι; κάτι ίχνη σε πάχος 1mm... Αυτό το χόμπι αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό πλέον... Χαιρετώ, εμφανώς απογοητευμένος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως ανέφεραν ο Γιώργος κ ο Χρήστος από εχθές κοντά στις 2 του μήνα κ μετά κάποια σχετικά αξιόπιστα μοντέλα δείχνουν φοβερή κατάβαση ψύχους μαζί κ με τα πολυπόθητα υετικά φαινόμενα πρώτα τα βόρεια κ βορειοδυτικά που τόσο λείπουν φέτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή εξέλιξη κ μακάρι να συνεχίσει να φαίνεται κ τις επόμενες μέρες.
Τώρα για το δεύτερο κύμα ψύχους που θα εισβάλει από το κατώφλι των βορείων συνόρων μας από μεθαύριο το βράδυ κιόλας,κάτι "ψιλά" φαίνονται πάλι απο υετό δυστυχώς.
Να δούμε αν θ' αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων γιατί δεν είναι καθόλου όμορφο όπως είπε κ ο άλλος Χρήστος ο συμπατριώτης μου να βλέπεις το Παναιτωλικό όρος σχεδόν άχιονο τέτοια εποχή κ παρ'όλο το κρύο που έχει!(ότι χιόνι έπεσε σαν άχνη ανήμερα τα Χριστούγεννα σήμερα έχει εξαφανιστεί)
NW Pindos
ΔιαγραφήΦίλε Φώτη στη Δ-ΒΔ χώρα μας αρκούν δύο καλά τριημεράκια (όχι παραπάνω) μέσα στο χειμώνα για να φορτώσουν με όγκους χιονιού τα ορεινά και ημιορεινά. Κάθε χρόνο γίνεται αυτό, άλλοτε πιο νωρίς άλλοτε πιο αργά. Θυμάμαι πολλούς χειμώνες που μήνα Δεκέμβριο δεν ήταν φορτωμένος ούτε ο Σμόλικας. Το 2002-2003 (επικός χειμώνας με διάρκεια, όπως και το 2005-2006 κ.α.) το Δεκέμβριο δεν είχε τίποτε και τον Γενάρη άλλαξε η μορφολογία του εδάφους από τα χιόνια. Ο χειμώνας ουσιαστικά άρχισε πριν μία εβδομάδα. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι να βγάλει έναν καλό χιονιά μέχρι 15-20 Ιανουαρίου ώστε να υπάρχει και συνέχεια μπροστά.
Τις τελευταίες δυο μέρες δεν παρακολουθώ τις καιρικές εξελίξεις (είμαστε όλο εξορμήσεις στα βουνά και στα χιονοδρομικά). Είχα όμως δει πριν από ένα τριήμερο ένα κύμα υετού από δυτικά με ιδανικές θερμοκρασίες για χιόνι σε ορεινά ημιορεινά προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Δεν ξέρω αν διατηρούνται τα στοιχεία αλλά φαινόταν δυνατό σύστημα. Αυτά βέβαια στην πορεία μπορεί να ξεφουσκώσουν. Πάντως το κρύο είναι έντονο και διαρκές και κάπου θα ξεσπάσει όλο αυτό (σε μέρη γούβες, όπως λέμε, που υπάρχουν και ποταμιές, σε ημιορεινές περιοχές, το πρωί εδώ και δυο μέρες εμφανίζονται κατά τόπους κάτι ξεγυρισμένα -15αρια).
Επιστρέφοντας σήμερα στο κλεινόν άστυ, συμπατριώτη Φώτη, είδα και το Παναχαϊκό να είναι το ίδιο άδειο από χιονι, όπως και το Παναιτωλικό μας.
ΔιαγραφήΔυστυχώς και ο τζίφος δεν μας τα λέει καλά, και ενώ έχει μαζευτεί... πολύ πράγμα στην ΒΑ Ευρώπη, δεν ξέρω αν θα έχουμε στα δυτικά κάποια καλή εξέλιξη που να ευνοήσει τον ερχομό της γυναίκας του χιονιού στα μέρη μας.
Χρήστος Κομπορόζος
Συμμερίζομαι δυστυχώς την απογοήτευση του Βαγγέλη. Τα μοντέλα από χτες δείχνουν κατάρρευση του αντικυκλώνα εμποδισμού ταυτόχρονα με την κατάβαση θηριώδους ψύχους από τη Ρωσία. Τώρα βέβαια μιλάμε για το διάστημα 2-5 Ιανουαρίου, οπότε ακόμα ελπίζουμε να αλλάξουν τα προγνωστικά στοιχεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πουν, όμως, και σε χώρες που το χιόνι είναι άγνωστη λέξη; Όπως π.χ. στην Αυστραλία που και χειμώνα δεν κάνει ποτέ και στους 50 βαθμούς ψήνονται αυτή τη βδομάδα, ενώ κανένας δεν ξέρει πότε θα περάσει ο καύσωνας... Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στα δυτικά της χώρας αναμένεται να φτάσει τους 49 βαθμούς, ούτε 2 λιγότερους από το ρεκόρ όλων των εποχών (50,7 βαθμοί), που καταγράφηκε το 1960, όπως αναφέρει ο Guardian. Έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πυρκαγιές και για κακή ποιότητα του αέρα, καθώς το θερμόμετρο έδειξε 43,4 βαθμούς από το πρωί στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο καύσωνας επηρεάζει τη δυτική και τη νότια Αυστραλία, τη Βικτώρια, τη Νέα Νότια Ουαλία και μέρη του Κουίνσλαντ, όπου αναμένονται θερμοκρασίες 10 με 14 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Αδελαϊδα η πρόβλεψη είναι για 41, στο Σίδνεϊ για 29, αλλά και για 32 και 34 το Σαββατοκύριακο (29-30/12), στη Μελβούρνη για 36 και σε άλλες περιοχές στη Βικτώρια για 42 και 44. Η προειδοποίηση για την ποιότητα του αέρα εκδόθηκε στο Σίδνεϊ για τα επίπεδα του όζοντος, εξαιτίας της πολλής ζέστης, καθώς από τον ερεθισμό στους πνεύμονες υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπους με άσθμα και άλλες ευαισθησίες και θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για πυρκαγιές στη νότια και δυτική Αυστραλία και στη Βικτώρια. Το χειρότερο σύμφωνα με το μετεωρολογικό γραφείο είναι ότι δεν φαίνεται ακόμα το τέλος του καύσωνα. Από την Παρασκευή 28/12 ως την Τρίτη 1/1 αναμένονται χαμηλής, αλλά και υψηλής έντασης καύσωνες για μέρη της ενδοχώρας από τη βορειοδυτική ακτή ως το Κουίνσλαντ μέχρι τη νότια ακτή στη Βικτώρια.
https://www.theguardian.com/australia-news/2018/dec/27/australias-extreme-heatwave-spans-five-states-with-high-of-49c-forecast
Βαγγέλης Σπανός
Φίλε Βαγγέλη καλά τα λες εσύ, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο αλτρουιστης. Είμαι χιόνολάτρης, περιμένω 10 μήνες τις 5 ψυχρές εισβολές που μου αντιστοιχούν, χαλιέμαι αν δε μου κάθονται πανηγυριζω αν μου κάτσουν,
ΑπάντησηΔιαγραφήστην παρούσα φάση καρφί δε μου καίγεται για το τι καλοκαίρι βιώνει το νότιο ημισφαίριο Πάντα φιλικά
Μετά από τους 6.5 βαθμούς που είχαμε ανήμερα τα Χριστούγεννα το πρωί, με πολύ βροχη(ακόμη 42mm) ως το μεσημέρι,όπου η θερμοκρασία έπεσε στον 1 βαθμο και άρχισε να χιονίζει,αλλά δυστυχώς μετα τις 2:30
ΑπάντησηΔιαγραφήσταμάτησε τελείως,συνεχίζει η θερμοκρασία όλες τις ημέρες να κινείται σε μονοψηφιες και πολύ χαμηλές τιμες(-1 ΤΟ πρωί,έως +5).Περιμέναμε σήμερα λίγο ήλιο για να ζεσταθουμε,αλλά πάλι υπάρχει πυκνή συννεφιά και δυνατό αέρα.Διαβαζω τις "ανησυχίες"σας για το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και επιμένω να συνιστώ...υπομονή...λίγη ακόμη και...έρχεται κάτι καλο(Το ελπίζω βέβαια,γιατί αν όχι, αλίμονό μου τι έχω να ακούσω.Εδω ο δάσκαλος έκανε, κατά κάποιους μια "αστοχη"προβλεψη και τα άκουσε,οπότε εγώ πάω κατευθείαν για"σουβλισμα"!!).Άντε να δούμε τι θα "φέρει" και ο Αγ.Βασιλης(Αν και τα καλύτερα είναι μετα).Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά στον φίλο Στέφανο που γιόρταζε εχθές.
Μέσα έχεις πέσει Χριστόδουλε, αφού όπως έλεγες εδώ και πολύ καιρό, παρατηρώντας τα σημάδια της φύσης (σε χαίρομαι που έχεις τέτοια επαφή με τη φύση), ο χειμώνας είναι αρκετά βαρύς. Σίγουρα, ο Δεκέμβριος είναι ψυχρότερος από τον περσινό και σχεδόν από όλους των τελευταίων ετών, με εξαίρεση ίσως εκείνων του 2016, ενώ έχει ήδη χιονίσει σε αρκετές περιοχές της χώρας. Δεν γίνεται να χιονίσει παντού και ταυτόχρονα. Στην Ελλάδα είμαστε (ευτυχώς) και όχι στη Σιβηρία, όπου το προσδόκιμο ζωής λόγω των άγριων καιρικών συνθηκών είναι τα 50 χρόνια. Πάντως, στην Ισλανδία, που έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ χθες, δεν είναι και τόσο χάλια. Έχει και καμιά λιακάδα και μαγευτικά τοπία.
ΔιαγραφήΒαγγέλης Σπανός
Βαγγέλης Σπανός
..."εκείνον του 2016", έκανα ορθογραφικό λάθος, πάνω στην τσαντίλα μου κι εγώ, που δεν βγαίνει πάλι ο ήλιος.
ΔιαγραφήΒαγγέλης Σπανός
Σύμφωνα με το meteo.gr το 8% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας ήταν καλυμμένο με χιόνι στις 26 Δεκεμβρίου. Επίσης, η χιονοκάλυψη ήταν κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2004-2018. Η εκτίμηση έγινε με δορυφορικά δεδομένα, μία μέθοδος που έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα συμβατικά μέσα, αλλά δεν μετράει το ύψος του χιονιού.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.meteo.gr/
Βαγγέλης Σπανός
Έτσι λέω και εγώ Βαγγέλη,έως τώρα καλά πάω,οπως είδα από τα μερομηνια θα είχε κρύους έως πολύ κρύους ανέμους, όπως έχει και τα φαινόμενα αναλόγως την περιοχή. Τωρα οι"μετεωρολογοι"μου επιμενουν για ωραία πράγματα από εδώ και πέρα.Δεν με έχουν γελάσει ποτέ ως τωρα και πιστεύω ότι δεν θα με γελάσουν ούτε τώρα. Η επαφή με την φύση είναι κάτι το ιδιαίτερο για εμένα,με συνεπαίρνει, με ταξιδευει,όπως άλλωστε και η μουσική ,που σε βαδίζει σε μονοπατια"απατητα".Είναι μαγεία να την χαίρεσαι και να την ζεις σε κάθε της στιγμή.Σε μαθαίνει όσα δεν φαντάζεσαι. Τα βλέπεις και συ,καθημερινά στην επαφή σου με το υδάτινο περιβάλλον.Αγαπαω την φύση και τον καιρό,στις καλές και στις άσχημες στιγμές που απλόχερα μας "ανοίγεται"μπροστά μας.Αυτά που παίρνουμε είναι κατά πολύ λιγότερα από αυτά που εμείς δινουμε πίσω στην μάνα φύση.Ας την νιώσουμε λοιπόν όπως πρέπει και εκείνη θα ανταποκριθεί με το παραπάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω την εντύπωση ότι τα μοντέλα όλο και βελτιώνονται πλην του τζίφου. Η εμπειρία διδάσκει ότι τόσο κρύο δεν μπορεί να μην συνδυαστεί μ' ένα καλό χαμηλό με μπόλικη υγρασία και να μας δώσει αυτό που χρειαζόμαστε. Με βλέπω να πηγαίνω στο χωριό, αλλά να μην μπορώ να γυρίσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να συμβεί(Που σίγουρα το χω πει κ εγώ ότι το πιστεύω)εκείνες τις μέρες κ χαλάλι αν αποκλειστούμε Χρήστο!
ΔιαγραφήΧρήστο, δυστυχώς τα τελευταία (άγονα για όλους εμάς τους χιονόφιλους) χρόνια, η εμπειρία δείχνει ότι τελικά το ποθούμενο μετατοπίζεται προς ανατολάς (στην Τουρκία), ενώ όποτε δεν συμβαίνει αυτό, μένουμε στο ξεροβόρι (όπως πρόπερσι). Ο τζίφος δείχνει βροχές μέχρι 2-3 Γενάρη και μετά πολύ κρύο. Ο ευρωπαίος δείχνει πολύ καλό κρύο μετά τις 3, αλλά από βροχή;;;; Πρέπει να περιμένουμε δυο-τρεις μέρες ακόμα...
ΔιαγραφήΑς έρθουν τουλάχιστον τα καλά νερά που περιμένουμε σε όλη την Ελλάδα, και αν το ποθούμενο μας κάνει την χάρη, θα το τιμήσουμε δεόντως.
Χρήστος Κομπορόζος
Καλησπέρα σε όλους,κ ζιακοπουλε τις γνώσεις σας παρακαλώ,Παραμονη πρωτοχρονιάς,θα έχουμε νοτιαδες κ καταιγίδες στο βόρειο ανατολικό αιγαιο;ή βοριάδες κ χιονόνερο;ειλικρινά έχω .μπερδευτεί,καθε μετεωρολογικό σαιτ,βγαζει την δικιά του πρόγνωση.
ΑπάντησηΔιαγραφή