Άνοιξε πάλι η όρεξη του GFS και τάζει την Άρτα και τα Γιάννενα. Ωστόσο, εγώ πιστεύω ότι πέραν της αναξιοπιστίας του συγκεκριμένου μοντέλου μετά το πενθήμερο, οι εποχές 1987, 2003 κλπ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Αυτό δεν αναιρεί, όμως, το γεγονός ότι και πέρσι είχε δύο ψυχρά διαστήματα ο Μάρτιος από 13-17/3 και προς τις 30/3, όχι με χιόνια, βέβαια, αλλά με ξεροβόρια.
Για κάθοδο ψυχρότερων αερίων μαζών στις αρχές Απριλίου έκανε λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου κάτι, βέβαια, που το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει την περίοδο των ιώσεων και να αυξήσει τα έξοδα για θέρμανση στις πιο ευάλωτες στο κρύο περιοχές.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά έχει συρρικνωθεί ο χειμώνας, που απλά χτυπάει κατά διαστήματα, αλλά κρατάει από αρχές Δεκέμβρη ως μέσα Απρίλη τελικά. Χειμώνας δεν είναι μόνο τα χιόνια, αλλά κυρίως το κρύο.
Γιατί μήπως σήμερα είναι ανοιξιάτικη μέρα, με τη συννεφιά, τον ψυχρό στα πολλά Beaufort νοτιά και το κύμα στη δαντελένια ακρογιαλιά; Β. ΣΠ.
Ελπίζω σε ακόμα πιο θερμό Μάρτιο και Απρίλιο και γενικά σε μία ζεστή άνοιξη με 25άρια για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την παράνοια με τον κορωνοϊό. Στο τέλος θα πάθουμε κατάθλιψη από τον βομβαρδισμό πληροφοριών και αναλύσεων. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο περισσότερο σου μιλούν για κάτι, τόσο περισσότερο ανησυχείς. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε επιθετική συμπεριφορά σε βάρος ασθενών. Κάτι που έγινε στο Twitter, το οποίο θα κατεβάζει πλέον και αναρτήσεις μίσους με αφορμή την ηλικία, την αναπηρία ή κάποια ασθένεια, όπως αναφέρει η Le Monde.
Δύο από τα μηνύματα που έκοψε το Twitter έγραφαν "όλοι οι ηλικιωμένοι είναι βδέλλες και δεν αξίζουν τη στήριξή μας" και "οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ασθένεια, είναι ποντικοί που θα μολύνουν όποιον είναι γύρω τους". Είναι προφανές ότι τουλάχιστον η δεύτερη ανάρτηση αναφερόταν στον κορωνοϊό, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κάτι σαν... καρκίνος. https://www.lemonde.fr/pixels/article/2020/03/06/twitter-etend-ses-mesures-de-lutte-contre-les-propos-haineux_6032006_4408996.html
Παρεμπιπτόντως, στο Ηνωμένο Βασίλειο παθαίνουν καρκίνο 366.603 άνθρωποι κάθε χρόνο και 1.000 ημερησίως, αλλά για αυτό δεν βγαίνουν έκτακτα δελτία, όπως για τα κρούσματα του κορωνοϊού, οι ασθενείς του οποίου έχουν στην πλειοψηφία τους ένα συνάχι ή βήχα. Το Skynews γράφει ότι 147 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου ετησίως, δηλαδή, το 40% θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, δηλαδή, με διακοπή του καπνίσματος, κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ και πιο υγιεινής τροφής (όχι πολύ κόκκινο κρέας για παράδειγμα), με τη σωματική άσκηση και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. https://news.sky.com/story/400-cancer-cases-a-day-in-the-uk-could-be-avoided-by-healthier-lifestyles-says-charity-11949894
Αυτός είναι ο μπούσουλας γενικότερα για όλες τις ασθένειες. Ο υγιής τρόπος ζωής, που δεν είναι, όμως, κι εύκολο να τον έχει κανείς στον αρρωστημένο κόσμο μας. Βαγγέλης Σπανός
Την καθαρά Δευτέρα πήγα σε λόφο περιφερειακά της Χαλκίδας, μαζί με την κόρη μου, για το πέταμα του αετού. Είδαμε τα πρώτα χελιδόνια – μετά από πολλά χρόνια, τόσο νωρίς ερχομός τους – και κάτι πεινασμένα κουνούπια που έφερε ο αρρωστονοτιάς και με γέμισαν ρεβέλες δεκάρικου. Παρακολουθώ τα «μοντέλα» για να αποφασίσω αν θα κλαδέψω τα δέντρα, γιατί φοβάμαι επερχόμενο παγετό και τις συνέπειες του. Αμφιταλαντεύομαι γιατί βλέπω το αναξιόπιστο gfs να τάζει παγωνιές και δεν ξερώ τι να κάνω.
Βλέποντας αυτόν το χάρτη, κάποια συμπεράσματα: 1) Ας λένε ό,τι θέλουν τα μοντέλα. Από πού να έρθει το κρύο; Από εκεί που είναι +10 από εκεί που θα έπρεπε να είναι οι θερμοκρασίες; 2) Ο φετινός χειμώνας ήταν κακός για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Κάπου άκουσα ότι ήταν ο θερμότερος από τότε που υπάρχουν καταγραφές. 3) Η Αττική πρέπει να ήταν από τις πιο ευνοημένες γωνίες πανευρωπαϊκά΄μέσα σε αυτή την καιρική αθλιότητα. Δεν έχω δει τα νούμερα, αλλά δεν ήταν τραγικά τα πράγματα. Χιόνισε εξαιρετικά στα βουνά της, και το χιόνι ΄(έστω και αν ήταν οριακό) έφθασε στα βπ 4 φορές. Δηλαδή, κοντά στους μέσους όρους της. Νομίζω ότι ο χειμώνας 2000-2001 όπως και ο χειμώνας 200-2010, όπως και ένας σχετικά πρόσφατος που μου ξεφεύγει ήταν μακράν χειρότεροι.
Αγαπητέ φίλε Λευτέρη,δεν χρειάζεται να ταλαντεύεται εάν πρέπει να κλαδεψεις η όχι. Εννοείται πως πρέπει να το κάνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ούτε χιόνια, ούτε παγωνιες ούτε τίποτα. Το επιβεβαιώνουν οι "μετεωρολογοι"μου με την καθημερινή πλέον εμφάνισή τους και φυσικά με τις κινήσεις τους. 45 ημέρες νωρίτερα βγήκαν φέτος από ότι πέρυσι. Το επιβεβαιώνουν και τα χελιδόνια που ειδες ,το ίδιο και οι πελαργοί που έφθασαν μέχρι την Κωπαιδα και ένα σωρό άλλα ζωντανά πλάσματα. Σήμερα για πρώτη φορά μάζεψα εκτός από χόρτα και σπαράγγια τα οποία τιμησα δεόντως πριν λίγο . Έχει γεμίσει ο τόπος τρύπες από τυφλοποντικες,νομίζω όμως ότι 1-2 τρύπες που βρήκα ότι ήταν από φίδια,θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Στην περιοχή μου δεν υπάρχει δέντρο που να μην έχει ανθίσει και μάλιστα με αρκετά καλό χειμώνα με νερά και και 2 δυνατά χιόνια και φυσικά τον αέρα που φυσά δυνατά μέρα-νύχτα. Ειδικά σήμερα πρέπει να ξεπερνά ίσως και τα 7-8 μποφόρ καθώς στον αγώνα του χωριού μου με την Θήβα στο γήπεδο της Ασκρης δίπλα στον Ελικώνα, η μπάλα δεν κρατιέται ούτε με τα χέρια. Και όμως η θερμοκρασία έφθασε τους 19 βαθμούς, όταν σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας ξεπέρασε τους 23 βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες σπάνια πέφτουν κάτω από το μηδέν ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα. Δες αν θες τις κάμερες Βοιωτίας και στον σταθμο που λέει Κυριακι, έχει 2 φωτογραφίες,δεξιά είναι το χωριό με υψόμετρο 760 και αριστερά είναι η Αρβανίτσα με υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα,το χορτάρι όχι μόνο είναι καταπράσινο αλλά μέρα με την μέρα μεγαλώνει συνέχεια. Για μένα φίλε μπορείς να κλαδεψεις χωρίς φόβο.
γιατι τοση γκρινια οταν ο πολικος στροβιλος φετος ηταν στα καλυτερα του με αποτελεσμα να μην μπορει τπτ να διαχυθει προς τα κατω αλλα αυξανοντας σημαντικα τον παγο στον βορειο πολο?
Αντιθετως,αγαπητε Χριστοδουλε,απεναντι σου,στην Κορινθια,το χορταρι μερα με τη μερα μαραζωνει.Τα μοντελα ταζουν κατι πολυ καλο για τη Δευτερα.Να δουμε,μεσολαβει μονο μια μερα.Π.Α.
Στους σκοτεινούς αυτούς καιρούς που ζούμε θα περίμενε κανεις οι επιστήμονες να αποτελούν φωτεινούς φάρους, που καθοδηγούν τους πολίτες. Αντί για αυτό όμως υπάρχουν επιστήμονες που εκφράζουν δημόσια μεσαιωνικού τύπου αντιλήψεις ως προς το πως μεταδίδεται ένας ιός, για το αν συμβαίνει η κλιματική αλλαγή η για το πως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ένα πρόβλημα όπως το μεταναστευτικό. Ως προς το τελευταίο η άποψη μου είναι πως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν μπαίνουν σε εισαγωγικά. Είμαστε όλοι άνθρωποι, ίσοι κάτω από τον ίδιο ήλιο και πάνω στο κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη γη. Δημήτρης ρ.
Έχεις δίκιο Δημήτρη, ζούμε σε μία δυστοπία. Το αντίθετο, δηλαδή, της ουτοπίας. Κάποιος είχε πει ότι αξίζει να κυνηγάς μία ουτοπία. Δεν θα τη φτάσεις ποτέ, αλλά θα φτάσεις κάπου καλύτερα από εκεί που τώρα είσαι. Β. ΣΠ.
Συνειρμικα μου ερχεται στο νου το λεχθεν "οι επιστημονες φθανουν στις κορυφες των ορεων ασθμαινοντας και βρισκουν τους ποιητες που εχουν φθασει πετωντας ". Π.Α.
Φιλε Π.Α έχεις δίκιο σε αυτό που λες το είδα και εγώ προχθές που περασα από Κόρινθο,το είχα δει και την περασμένη Κυριακή που πήγα Καλάβρυτα. Είμαστε τόσο κοντά χιλιομετρικα,αλλά τόσο μακριά καιρικά. Βέβαια σε πολύ πιο κοντινά σημεία της Βοιωτίας που"βλεπουν" προς Κορινθιακό κολπο(Ξηρονομη Ελλοπια Δομβραινα)πάλι η διαφορά υετου είναι μεγάλη με την περιοχή μου που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Ελικώνα. Το βουνό για μας είναι το Α και το Ω στον υετο και ευτυχώς είναι πολύ γενναιόδωρο μαζί μας. Φιλε Λευτέρη,κλαδεψε άφοβα και μην φοβάσαι τίποτα,καλη δυναμη σου εύχομαι. Εξάλλου έχω βάλει και στοίχημα για αυτό(φοβου τον δάσκαλο το γραφω)προβατίνα πολυτελείας και κρασί παλιό...!!
ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέχασες να γράψεις "χααχαχαχαχα"!
ΔιαγραφήΓιώργος Νομή Τρικάλων
Που,στα βουνά???
ΔιαγραφήΜπορεί.
Άνοιξε πάλι η όρεξη του GFS και τάζει την Άρτα και τα Γιάννενα. Ωστόσο, εγώ πιστεύω ότι πέραν της αναξιοπιστίας του συγκεκριμένου μοντέλου μετά το πενθήμερο, οι εποχές 1987, 2003 κλπ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
ΔιαγραφήΑυτό δεν αναιρεί, όμως, το γεγονός ότι και πέρσι είχε δύο ψυχρά διαστήματα ο Μάρτιος από 13-17/3 και προς τις 30/3, όχι με χιόνια, βέβαια, αλλά με ξεροβόρια.
ΔιαγραφήΓια κάθοδο ψυχρότερων αερίων μαζών στις αρχές Απριλίου έκανε λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου κάτι, βέβαια, που το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει την περίοδο των ιώσεων και να αυξήσει τα έξοδα για θέρμανση στις πιο ευάλωτες στο κρύο περιοχές.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά έχει συρρικνωθεί ο χειμώνας, που απλά χτυπάει κατά διαστήματα, αλλά κρατάει από αρχές Δεκέμβρη ως μέσα Απρίλη τελικά. Χειμώνας δεν είναι μόνο τα χιόνια, αλλά κυρίως το κρύο.
Γιατί μήπως σήμερα είναι ανοιξιάτικη μέρα, με τη συννεφιά, τον ψυχρό στα πολλά Beaufort νοτιά και το κύμα στη δαντελένια ακρογιαλιά;
Β. ΣΠ.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω σε ακόμα πιο θερμό Μάρτιο και Απρίλιο και γενικά σε μία ζεστή άνοιξη με 25άρια για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την παράνοια με τον κορωνοϊό. Στο τέλος θα πάθουμε κατάθλιψη από τον βομβαρδισμό πληροφοριών και αναλύσεων. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο περισσότερο σου μιλούν για κάτι, τόσο περισσότερο ανησυχείς. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε επιθετική συμπεριφορά σε βάρος ασθενών. Κάτι που έγινε στο Twitter, το οποίο θα κατεβάζει πλέον και αναρτήσεις μίσους με αφορμή την ηλικία, την αναπηρία ή κάποια ασθένεια, όπως αναφέρει η Le Monde.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύο από τα μηνύματα που έκοψε το Twitter έγραφαν "όλοι οι ηλικιωμένοι είναι βδέλλες και δεν αξίζουν τη στήριξή μας" και "οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ασθένεια, είναι ποντικοί που θα μολύνουν όποιον είναι γύρω τους". Είναι προφανές ότι τουλάχιστον η δεύτερη ανάρτηση αναφερόταν στον κορωνοϊό, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κάτι σαν... καρκίνος.
https://www.lemonde.fr/pixels/article/2020/03/06/twitter-etend-ses-mesures-de-lutte-contre-les-propos-haineux_6032006_4408996.html
Παρεμπιπτόντως, στο Ηνωμένο Βασίλειο παθαίνουν καρκίνο 366.603 άνθρωποι κάθε χρόνο και 1.000 ημερησίως, αλλά για αυτό δεν βγαίνουν έκτακτα δελτία, όπως για τα κρούσματα του κορωνοϊού, οι ασθενείς του οποίου έχουν στην πλειοψηφία τους ένα συνάχι ή βήχα. Το Skynews γράφει ότι 147 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου ετησίως, δηλαδή, το 40% θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, δηλαδή, με διακοπή του καπνίσματος, κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ και πιο υγιεινής τροφής (όχι πολύ κόκκινο κρέας για παράδειγμα), με τη σωματική άσκηση και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
https://news.sky.com/story/400-cancer-cases-a-day-in-the-uk-could-be-avoided-by-healthier-lifestyles-says-charity-11949894
Αυτός είναι ο μπούσουλας γενικότερα για όλες τις ασθένειες. Ο υγιής τρόπος ζωής, που δεν είναι, όμως, κι εύκολο να τον έχει κανείς στον αρρωστημένο κόσμο μας.
Βαγγέλης Σπανός
Την καθαρά Δευτέρα πήγα σε λόφο περιφερειακά της Χαλκίδας, μαζί με την κόρη μου, για το πέταμα του αετού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδαμε τα πρώτα χελιδόνια – μετά από πολλά χρόνια, τόσο νωρίς ερχομός τους – και κάτι πεινασμένα κουνούπια που έφερε ο αρρωστονοτιάς και με γέμισαν ρεβέλες δεκάρικου. Παρακολουθώ τα «μοντέλα» για να αποφασίσω αν θα κλαδέψω τα δέντρα, γιατί φοβάμαι επερχόμενο παγετό και τις συνέπειες του.
Αμφιταλαντεύομαι γιατί βλέπω το αναξιόπιστο gfs να τάζει παγωνιές και δεν ξερώ τι να κάνω.
Βλέποντας αυτόν το χάρτη, κάποια συμπεράσματα: 1) Ας λένε ό,τι θέλουν τα μοντέλα. Από πού να έρθει το κρύο; Από εκεί που είναι +10 από εκεί που θα έπρεπε να είναι οι θερμοκρασίες; 2) Ο φετινός χειμώνας ήταν κακός για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Κάπου άκουσα ότι ήταν ο θερμότερος από τότε που υπάρχουν καταγραφές. 3) Η Αττική πρέπει να ήταν από τις πιο ευνοημένες γωνίες πανευρωπαϊκά΄μέσα σε αυτή την καιρική αθλιότητα. Δεν έχω δει τα νούμερα, αλλά δεν ήταν τραγικά τα πράγματα. Χιόνισε εξαιρετικά στα βουνά της, και το χιόνι ΄(έστω και αν ήταν οριακό) έφθασε στα βπ 4 φορές. Δηλαδή, κοντά στους μέσους όρους της. Νομίζω ότι ο χειμώνας 2000-2001 όπως και ο χειμώνας 200-2010, όπως και ένας σχετικά πρόσφατος που μου ξεφεύγει ήταν μακράν χειρότεροι.
ΑπάντησηΔιαγραφήορισμένοι όμως χαρακτήρισαν άθλιο και τον περσυνό χειμώνα.......
ΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε Λευτέρη,δεν χρειάζεται να ταλαντεύεται εάν πρέπει να κλαδεψεις η όχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται πως πρέπει να το κάνεις.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ούτε χιόνια, ούτε παγωνιες ούτε τίποτα.
Το επιβεβαιώνουν οι "μετεωρολογοι"μου με την καθημερινή πλέον εμφάνισή τους και φυσικά με τις κινήσεις τους.
45 ημέρες νωρίτερα βγήκαν φέτος από ότι πέρυσι.
Το επιβεβαιώνουν και τα χελιδόνια που ειδες ,το ίδιο και οι πελαργοί που έφθασαν μέχρι την Κωπαιδα και ένα σωρό άλλα ζωντανά πλάσματα.
Σήμερα για πρώτη φορά μάζεψα εκτός από χόρτα και σπαράγγια τα οποία τιμησα δεόντως πριν λίγο .
Έχει γεμίσει ο τόπος τρύπες από τυφλοποντικες,νομίζω όμως ότι 1-2 τρύπες που βρήκα ότι ήταν από φίδια,θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
Στην περιοχή μου δεν υπάρχει δέντρο που να μην έχει ανθίσει και μάλιστα με αρκετά καλό χειμώνα με νερά και και 2 δυνατά χιόνια και φυσικά τον αέρα που φυσά δυνατά μέρα-νύχτα.
Ειδικά σήμερα πρέπει να ξεπερνά ίσως και τα 7-8 μποφόρ καθώς στον αγώνα του χωριού μου με την Θήβα στο γήπεδο της Ασκρης δίπλα στον Ελικώνα, η μπάλα δεν κρατιέται ούτε με τα χέρια.
Και όμως η θερμοκρασία έφθασε τους 19 βαθμούς, όταν σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας ξεπέρασε τους 23 βαθμούς.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες σπάνια πέφτουν κάτω από το μηδέν ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα.
Δες αν θες τις κάμερες Βοιωτίας και στον σταθμο που λέει Κυριακι, έχει 2 φωτογραφίες,δεξιά είναι το χωριό με υψόμετρο 760 και αριστερά είναι η Αρβανίτσα με υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα,το χορτάρι όχι μόνο είναι καταπράσινο αλλά μέρα με την μέρα μεγαλώνει συνέχεια.
Για μένα φίλε μπορείς να κλαδεψεις χωρίς φόβο.
Ευχαριστώ πολύ Χριστόδουλε, θα το κάνω, αφού δεν έχω πολλά περιθώρια και ο καιρός βοηθός.
Διαγραφήγιατι τοση γκρινια οταν ο πολικος στροβιλος φετος ηταν στα καλυτερα του με αποτελεσμα να μην μπορει τπτ να διαχυθει προς τα κατω αλλα αυξανοντας σημαντικα τον παγο στον βορειο πολο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιθετως,αγαπητε Χριστοδουλε,απεναντι σου,στην Κορινθια,το χορταρι μερα με τη μερα μαραζωνει.Τα μοντελα ταζουν κατι πολυ καλο για τη Δευτερα.Να δουμε,μεσολαβει μονο μια μερα.Π.Α.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτους σκοτεινούς αυτούς καιρούς που ζούμε θα περίμενε κανεις οι επιστήμονες να αποτελούν φωτεινούς φάρους, που καθοδηγούν τους πολίτες. Αντί για αυτό όμως υπάρχουν επιστήμονες που εκφράζουν δημόσια μεσαιωνικού τύπου αντιλήψεις ως προς το πως μεταδίδεται ένας ιός, για το αν συμβαίνει η κλιματική αλλαγή η για το πως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ένα πρόβλημα όπως το μεταναστευτικό. Ως προς το τελευταίο η άποψη μου είναι πως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν μπαίνουν σε εισαγωγικά. Είμαστε όλοι άνθρωποι, ίσοι κάτω από τον ίδιο ήλιο και πάνω στο κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη γη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρης ρ.
Έχεις δίκιο Δημήτρη, ζούμε σε μία δυστοπία. Το αντίθετο, δηλαδή, της ουτοπίας. Κάποιος είχε πει ότι αξίζει να κυνηγάς μία ουτοπία. Δεν θα τη φτάσεις ποτέ, αλλά θα φτάσεις κάπου καλύτερα από εκεί που τώρα είσαι.
ΔιαγραφήΒ. ΣΠ.
Συνειρμικα μου ερχεται στο νου το λεχθεν "οι επιστημονες φθανουν στις κορυφες των ορεων ασθμαινοντας και βρισκουν τους ποιητες που εχουν φθασει πετωντας ". Π.Α.
ΔιαγραφήΦιλε Π.Α έχεις δίκιο σε αυτό που λες το είδα και εγώ προχθές που περασα από Κόρινθο,το είχα δει και την περασμένη Κυριακή που πήγα Καλάβρυτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαστε τόσο κοντά χιλιομετρικα,αλλά τόσο μακριά καιρικά.
Βέβαια σε πολύ πιο κοντινά σημεία της Βοιωτίας που"βλεπουν" προς Κορινθιακό κολπο(Ξηρονομη Ελλοπια Δομβραινα)πάλι η διαφορά υετου είναι μεγάλη με την περιοχή μου που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Ελικώνα.
Το βουνό για μας είναι το Α και το Ω στον υετο και ευτυχώς είναι πολύ γενναιόδωρο μαζί μας.
Φιλε Λευτέρη,κλαδεψε άφοβα και μην φοβάσαι τίποτα,καλη δυναμη σου εύχομαι.
Εξάλλου έχω βάλει και στοίχημα για αυτό(φοβου τον δάσκαλο το γραφω)προβατίνα πολυτελείας και κρασί παλιό...!!