Το τέρας της Σαχάρα!

 

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος, το γνωστό τέρας της Σαχάρα, ενεφανίσθη εις την χώρα μας. Ο αυτόπτης μάρτυρας κύριος Χαρίλαος Ταλαίπωρος εδήλωσε…

ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ: Εγώ χάζευα εδώ παραπέρα… και… εκ πρώτης όψεως λοιπόν, βλέπω τον αεροχείμαρρο.

 Δ: Τον είδατε ολόκληρο;

Τ: Όχι… είδα το κεφάλι αυτοπροσώπως.

Δ: Δηλαδή είδατε μόνο το κεφάλι.

Τ: Είδα κι ένα δόντι.

Δ: Δηλαδή, με συγχωρείτε, είδατε τον αεροχείμαρρο να βγάζει το κεφάλι του απ’ τη σκόνη;

Τ: Όχι, τη σκόνη την είχε φάει.

 Δ: Εσείς… μπορείτε να μας την περιγράψετε;

Τ: Ποια; Τη σκόνη;

Δ: Όχι θα ‘θελα, αν μπορείτε να μας περιγράψετε τον αεροχείμαρρο.

Τ: Α… τον αεροχείμαρρο έφυγε. Δεν είδα…

Δ: Μετά από την λεπτομερή περιγραφή του κυρίου Ταλαίπωρου, μεταφερόμεθα στο ξενοδοχείο «Ανεξήγητο», όπου μετεωρολόγοι απ’ όλο τον κόσμο συνεκεντρώθησαν για να μελετήσουν το φαινόμενο…».

31 σχόλια:

  1. Αθάνατος Χάρυ Κλυν σε καιρική προσομοίωση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο τέρας του Lochness απ' τον Χαράλαμπο Τραμπάκουλα (Χάρρυ Κλυνν). https://www.youtube.com/watch?v=2gRc3R6Il68

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς για τον τρόπο που γίνεται η ενημέρωση και για εκείνους οι οποίοι έχουν τα ηνία στο χώρο, ο παραπάνω διάλογος δεν απέχει και πολύ από το να είναι πραγματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεούλης !!!!!
    Και άλλο ένα από τον Πάνο Σακκα @Panos Sakkas στο ΦΒ "Μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι πλησιάζει «υποτροπικός αεροχείμαρρος», με «ποτάμια αέρα» στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Θέμα χρόνου οι προγνώσεις για νίτζα χαλαζοπτώσεις με σουρίκεν πάγου και για καύσωνες με πραγματικούς δαίμονες από την κόλαση"
    Χρ. Σούζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, συνάδελφε!
      Είμαστε και οι δύο "απροσάρμοστοι" στους "νέους" καιρούς!

      Διαγραφή
    2. Και απροσάρμοστοι θα πεθάνουμε ..... !!

      Διαγραφή
    3. Νονάαα, ήρεμα .....! σσσσςςςς

      Υ.Γ Τέτοιους σαν και εσάς θέλουμε.

      Διαγραφή
  5. Εύστοχο το άρθρο, αλλά αν δεν υπάρξει παραδειγματισμός για την παραπληροφόρηση, τα οποία προκαλούν μεγάλες συγχύσεις και μετά όταν υπάρχει κάτι σοβαρό από θέμα καιρικών φαινομένων οι άνθρωποι δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν, τότε δεν θα αλλάξει τίποτα. Βέβαια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει κουμπάκι για να μειωθούν τέτοια περιστατικά παραπληροφόρησης μπας και παραδειγματιστούν πολλές φορές κάποιες ιστοσελίδες δημοσιογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα το πρωί βρέθηκα στο Οφθαλμιατρείο στην Πανεπιστημίου και περιμένοντας τη σειρά μου άκουσα από την Γραμματεία την εξής συζήτηση/διαφωνία: ....37 βαθμούς αύριο παιδιά....το λένε από χθες.....όχι ρε, 37 από Παρασκευή, όχι από αύριο....από αύριο από αύριο, το διάβασα από έγκυρη πηγή....

    :-o εγώ αποσβολωμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μου απαντήσατε κυρ Ζιακόπουλε αν πράγματι μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας οι 35 βαθμοί υπο προυποθέσεις όπως ανέφερε χθες στην εκπομπή του ο ευαγγελάτος ο οποίος παρεπιπτώντως όπως δήλωσε ασχολείται με τα καιρικά,άρα ξέρει τι λέει όταν θέλει να μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου απαντήσω, κυρ Ανώνυμέ μου; Άλλος καίγεται από τη φωτιά, άλλος καίγεται από την πιπεριά, άλλος καίγεται να πάρει το πρωτάθλημα, άλλος καίγεται να βγει δεύτερος στις Ευρωεκλογές, άλλος καίγεται να βρει λεφτά να πληρώσει το δάνειο και άλλος καίγεται να κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Πάντως, από τους 35 βαθμούς δεν καίγονται ούτε οι Εσκιμώοι!

      Διαγραφή
    2. Σήμερα είπε ο ευαγγελάτος οτί μέσα στις επόμενες μέρες θα "βράσουμε".
      Αλήθεια δεν μπορεί να θεωρηθεί οτί ισχύει αν συνδυαστεί με ψηλά ποσά υγρασίας που λέγεται και κουφόβραση;Εσείς κυρ Ζιακόπουλε δεν αναφέρατε στην πρόγνωση αν θα συνδυαστεί με ψηλά ποσά υγρασίας ή αν η ζέστη θα είναι ξερή.

      Διαγραφή
    3. 😂😂😂😂
      Κορυφή η συγκεκριμένη ανάρτηση όπως και τα περισσότερα σχόλια που διαβάζω.
      Ο "κυρ Ζιακόπουλος" όμως με την "ξερή" ζέστη όλα τα λεφτά.
      Προσωπικά συνεχίζω την καλοκαιρινή νιρβάνα,αλλά το μπλογκ συχνά πυκνά το επισκέπτομαι.
      Άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλά "καιρικά" να συζητήσουμε...

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι καλοκαιρινή νιρβάνα διότι έχουμε ακόμα μάιο.Το σωστό είναι μη χειμωνιάτικη.

      Διαγραφή
  8. Χαίρε δάσκαλε πολυτάλαντε .
    Πάντως αυτή η προσφώνηση προτασσομένου του "κυρ" πολύ με ......εξιτάρει !. --------====== Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό απόγευμα συντοπίτη, παραπομπή εδώ ... Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου (ποίημα) https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97_%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%BA%CF%85%CF%81_%CE%9C%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85_(%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CE%BC%CE%B1)

      Διαγραφή
    2. Εμένα μου θυμίζει γελοιογραφία του ΚΥΡ.

      Διαγραφή
  9. Δε πα να λέτε ότι θέλετε;Όταν θα σκάσει ρεπορτάζ από τις παραλίες της Αττικής, με τον ταλαίπωρο ρεπόρτερ να περιγραφει τα πάθη των λουομένων και τις καλιγραμμες παρουσίες,θα είναι καύσωνας.
    Όπερ έδει δείξαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς στον ΣΚΑΙ ρεπορτάζ για παραλίες κάνουμε από τον Απρίλιο , καύσωνα θα είχαμε και δεν το πείρα είδηση …. !! Χρ. Σουζη

      Διαγραφή
    2. Σιγά...αυτοί πάνε να κάνουν ρεπορτάζ στις παραλίες και με 30-32-33 βαθμούς μόνο θερμοκρασια. Καύσωνας είναι οι 30-32-33 βαθμοί?

      Διαγραφή
  10. Δροσιά και σήμερα στην Ξάνθη για να μην πω κρύο με την θερμοκρασία ίσα να φτάνει τους 19 βαθμούς το μεσημέρι. Ψιλοψιχαλες τις τελευταίες μέρες στην περιοχή και αυτές τοπικά. Ο πρώτος μήνας μετά από πολλούς μήνες που θα κλείσει χαμηλότερα θερμοκρασιακα δείχνει ο Μάιος. Μόλις δύο μέρες ως τώρα στο πρώτο μισό του μήνα που η θερμοκρασία πέρασε τους 25 βαθμούς ίσα ίσα. Αν είχαμε (αρκετά) περισσότερο υετό θα ήταν ο ιδανικός Μάιος. Και η ζέστη που έρχεται φαίνεται νορμάλ για την εποχή και περιοχή καθώς δεν θα ξεπεράσει τους 27-28 βαθμούς στα πεδινά του νομού Ξάνθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως...νομίζω ότι η πλειοψηφία των μετεωρολόγων ανθίσταται σθεναρά...στις παγίδες των δημοσιογράφων..πολλές φορές...συλλαμβάνω τους μετεωρολόγους...έκπληκτους από τον πρόλογο του δημοσιογράφου...και περισσότερο ο μετεωρολόγος προσπαθεί να συμαζέψει ότι έχει ακούσει...υπάρχουν βέβαια και οι πολύ σκληροί με πρωταγωνιστή τον κ.Αρνιακό...που δεν πέφτει τπτ κάτω,κ.Ζιακόπουλε νομίζω ότι η κοινότητα σας..αντέχει ακόμα...σε σχέση με κάποιες άλλες..το πρόβλημα είναι η στρατιά των δημοσιογράφων..με κάποιους αλλους από πίσω.."θωμάς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φοίβος Παπαδόπουλος15 Μαΐου 2024 στις 9:22 μ.μ.

    Ο αθάνατος Χάρυ Κλυν πριν 40 περίπου χρόνια έκανε κοινωνική - πολιτική σάτιρα. Ο κύριος Ζιακόπουλος σήμερα μας προσφέρει την καιρική σάτιρα! Αγαπητοί δημοσιογράφοι με τις υγείες σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα επιτέλους πρέπει να σταματήσει από πότε τρίτο δεκαήμερο μαΐου ή 35 βαθμοί στην κρήτη θεωρούνται καύσωνας δυστυχώς κάποιοι δίνουν βούτυρο στο ψωμί των αρνητών της κλιματικής αλλαγής με τέτοιες ακρότητες που εκτομίζουν καθαρά και μόνο για την τηλεθέαση και για τα λεγόμενα κλικ στο internet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σας. Ένα πράγμα βλέπω, ότι τοπικά και τουλάχιστον στη βόρεια χώρα, ακόμη αγαπιέται η φωτιά.
    Πολύ ταιριαστή η παραβολή του Δασκάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους 15 β. τώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με καλή βροχή. Το καλοριφέρ καραδοκεί.

      Διαγραφή
    2. Είδε και τους 14 β.
      Ολόκληρο φθινόπωρο, χειμώνας και σχεδόν η άνοιξη πέρασαν, μία τέτοια - σαν τη σημερινή - κακοκαιρία της προκοπής, δεν είδαμε.

      Διαγραφή
  15. Πράγματι κύριε Χρήστο βροχερό...πρωινό με αρκετή "δροσιά" στην Δυτική Μακεδονία (10-12 βαθμοί) και βροχή ,16 τώρα(08.47) στην Θεσσαλονίκη και σε λίγη ώρα περιμένουμε μάλλον αξιόλογη βροχή.Έίχε προβλέφθεί από τον κύριο Ζιακόπουλο καθώς σύμφωνα με αυτήν την Πέμπτη η άνοδος...αφορουσε κεντρική και νότια Ελλάδα.
    Από τα καλύτερα ντουέτα δημοσιογράφου -μετεωρολόγου στον παλιό ρομαντικό καιρό...ήταν(και είναι)...ο κ.. Παπαδάκης...του Ant να προσπαθεί να εκμαιεύσει από τον κ. Αρνιακό...ότι θα χιονίσει μέσα στην Αθήνα..και ο κ Αρνιακός..να μην λέει να κατεβεί από την Αττική οδό....!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φθινοπωρινή η σημερινή μέρα με ήσυχη βροχή και φουλ συννεφιά και το θερμόμετρο στους 15 βαθμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ές αύριον τα σπουδαία … ελπίζω να επιστρέψει η άνοιξη, καλή και χρησιμοτατη η βροχή ειδικά τώρα που πέφτει ήσυχα και ήρεμα
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ζούμε στην εποχή ετεροπροσδιορισμού εννοιών και τη χρήση επιστημονικών όρων και δεδομένων με σκοπό τον εντυπωσιασμό και τα «κλικ». Ως αποτέλεσμα αυτό έχει και να υποβαθμίζεται η επιστήμη και να μη γίνεται σωστά η ενημέρωση των πολιτών. Δυστυχώς κι εγώ ακούω στο ραδιόφωνο τρέλα πράγματα όπως «θα έρθει ο υποτροπικός αεροχείμαρρος και θα μας τρελάνει » και «γιατί δεν ερχόταν τόσα χρόνια» . Όλα στο μύλο του μάρκετιγκ για λίγα λεπτά δημοσιότητας, χωρίς αντίληψη των τραγικών αποτελεσμάτων στην καταρράκωση του επιστημονικού κύρους. Ζούμε σε εποχή αλλοφροσύνης και ,δυστυχώς, μας έχει πάρει χαμπάρι και ο καιρός! Αχιλλέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθρωποι όμως που δεν πολυασχολούνται με τον καιρό ή ακόμα και καθόλου,που αποτελούν την πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι φυσικό πως δεν μπορούν να διακρίνουν την υπερβολή στους όρους και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται από τα μμε όταν κάνουν αναφορά στα καιρικά ζητήματα.Να μην κρίνουμε από τον εαυτό μας που γνωρίζουμε πέντε πράγματα στον καιρό όταν βγάζουμε συμπεράσμα οτί ο τρόπος εκφρασης των μμε δεν πειάνει τόπο καθώς δεν τους δίνουν πια σημασία.Μια χαρά ο κόσμος θα τσιμπήσει όταν δεν ασχολείται με το αντικείμενο,και είναι απόλυτα λογικό να γίνεται.

      Διαγραφή