Το καλοκαίρι καλώς η κακώς τις ζέστες θα τις κάνει.Μπορεί για παράδειγμα φέτος να μην είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι αλλά είναι αδύνατο να περάσει μόνο με δροσιές.
Γιάννη εσύ που έχεις την θάλασσα στα πόδια σου ετοίμασε αντηλιακό, πετσέτα παραλίας, γυαλιά ηλίου και καπέλο...Και θα συνεχίσουμε τον Οκτώβριο όσον αφορά τον καιρό.
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους τους φίλους του μπλογκ και εννοείται πρωτίστως στον Δάσκαλό μας. Όλα δείχνουν ότι το πρώτο μισό του μήνα θα περάσει με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες όπως έχουμε πει εδώ και μέρες, με άφθονες ημέρες ηλιοφάνειας, λιδες
Συγνώμη για το κόψιμο του σχολίου μου αλλά στάλθηκε κατά λάθος χωρίς να ολοκληρώσω..
.... άφθονη ηλιοφάνεια, λίγες αστάθειες και θερμοκρασίες πανελλαδικά άνω των 30 βαθμών με αρκετές φορές στα ηπειρωτικά να πιάνουμε 34 με 35 και πιο τοπικά 36 με 37 βαθμούς. Σε αντίθεση με αυτά που ακούω από αρκετούς προγνώστες, δεν βλέπω καμία προοπτική που να μπορεί να αλλάξει τον καιρό άρδην έως και τα μέσα του μήνα τουλάχιστον. Κάποια μελτεμάκια μόνο που και που,θα ρίχνουν τη θερμοκρασία στα φυσιολογικά κυρίως στα ανατολικά,χωρίς να χρήζει κάτι περαιτέρω ανάλυσης. Για μετά θα δούμε. Βέβαια όπως ανέφερε και ο ανώνυμος φίλος πιο πάνω, μην περιμένετε από δω και πέρα συνθήκες σαν και αυτές που πέρασαν τον Μάιο. Μπαίνουμε σιγά σιγά στο βαθύ καλοκαίρι και η ζέστη θα είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα. Πάντως,τα στοιχεία σαν γενική εικόνα για φέτος, συνεχίζουν και δεν θέλουν το χάλι των τελευταίων τριών ετών και ειδικά το περσινό. Κάτι είναι και αυτό.
Η αλήθεια που μας την κρύβουν και δεν θα την ακούσουμε πουθενά αλλού:ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ:https://www.pentapostagma.gr/epistimi/kairos/7307876_pro-ton-pylon-o-kaysonas-poia-tha-einai-i-pio-dyskoli-mera-gia-tin-attiki
Τελικά ποιος έχει δίκιο ; Το μοντέλο C3S (Copernicus Climate Change Service) προβλέπει καλοκαίρι αρκετούς βαθμούς θερμότερο στη ΝΑ Ευρώπη - Ελλάδα, ενώ ο ΝΟΑΑ (https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me3Mon.html) δεν προβλέπει θερμό καλοκαίρι, μάλλον ουδέτερο θερμοκρασιακά ή ελαφρά θερμότερο κατά τόπους.
Καλό μήνα στον δάσκαλο μας κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ. Άιντε να έρθει το καλοκαιράκι ,να κάνουμε μερικές βουτιές.Προσωπικα να βγαίνω από την θάλασσα κ να κρυώνω,είναι για μένα το χειρότερο σενάριο. Μια χαρά ζεστουλα έρχεται.........
Γλιτώσαμε προς το παρόν τον εφιάλτη της ζέστης που πέρυσι τέτοια εποχή ήδη είχε αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα. Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν ούτε αργότερα τα περσινά.
Καλό καλοκαίρι να έχουμε... Όσο το δυνατόν δροσερό και ανώδυνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλοκαίρι καλώς η κακώς τις ζέστες θα τις κάνει.Μπορεί για παράδειγμα φέτος να μην είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι αλλά είναι αδύνατο να περάσει μόνο με δροσιές.
ΔιαγραφήΓιάννη εσύ που έχεις την θάλασσα στα πόδια σου ετοίμασε αντηλιακό, πετσέτα παραλίας, γυαλιά ηλίου και καπέλο...Και θα συνεχίσουμε τον Οκτώβριο όσον αφορά τον καιρό.
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους τους φίλους του μπλογκ και εννοείται πρωτίστως στον Δάσκαλό μας.
ΔιαγραφήΌλα δείχνουν ότι το πρώτο μισό του μήνα θα περάσει με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες όπως έχουμε πει εδώ και μέρες, με άφθονες ημέρες ηλιοφάνειας, λιδες
Συγνώμη για το κόψιμο του σχολίου μου αλλά στάλθηκε κατά λάθος χωρίς να ολοκληρώσω..
Διαγραφή.... άφθονη ηλιοφάνεια, λίγες αστάθειες και θερμοκρασίες πανελλαδικά άνω των 30 βαθμών με αρκετές φορές στα ηπειρωτικά να πιάνουμε 34 με 35 και πιο τοπικά 36 με 37 βαθμούς.
Σε αντίθεση με αυτά που ακούω από αρκετούς προγνώστες, δεν βλέπω καμία προοπτική που να μπορεί να αλλάξει τον καιρό άρδην έως και τα μέσα του μήνα τουλάχιστον.
Κάποια μελτεμάκια μόνο που και που,θα ρίχνουν τη θερμοκρασία στα φυσιολογικά κυρίως στα ανατολικά,χωρίς να χρήζει κάτι περαιτέρω ανάλυσης.
Για μετά θα δούμε.
Βέβαια όπως ανέφερε και ο ανώνυμος φίλος πιο πάνω, μην περιμένετε από δω και πέρα συνθήκες σαν και αυτές που πέρασαν τον Μάιο.
Μπαίνουμε σιγά σιγά στο βαθύ καλοκαίρι και η ζέστη θα είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα.
Πάντως,τα στοιχεία σαν γενική εικόνα για φέτος, συνεχίζουν και δεν θέλουν το χάλι των τελευταίων τριών ετών και ειδικά το περσινό.
Κάτι είναι και αυτό.
Αλλη μια υπέροχη φωτογραφία που δείχνει το φυσικό περιβάλλον και δημοσιεύετε εδώ μέσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήποια δέντρα απεικονίζονται στην φωτογραφία;
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει πυκνή βλάστηση λόγω των νερών η οποία αποτελείται από πλατάνια, οξιές, βελανιδιές, γαύρους κ.α
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα στην θεσσαλία είχαμε ανεβασμένα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα.Αν είχαμε ασταθείς αέριες μάζες θα είχαμε ισχυρές καταιγίδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια που μας την κρύβουν και δεν θα την ακούσουμε πουθενά αλλού:ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ:https://www.pentapostagma.gr/epistimi/kairos/7307876_pro-ton-pylon-o-kaysonas-poia-tha-einai-i-pio-dyskoli-mera-gia-tin-attiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κύριος "Greek Weather Org " να υποθέσω;
ΔιαγραφήScripta manent, verba volant.
ΔιαγραφήΜutatis - Mutandis !
ΔιαγραφήΜεταβληθέντων των μεταβλητέων . ------===Π.Α.
ΔιαγραφήΤελικά ποιος έχει δίκιο ; Το μοντέλο C3S (Copernicus Climate Change Service) προβλέπει καλοκαίρι αρκετούς βαθμούς θερμότερο στη ΝΑ Ευρώπη - Ελλάδα, ενώ ο ΝΟΑΑ (https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me3Mon.html) δεν προβλέπει θερμό καλοκαίρι, μάλλον ουδέτερο θερμοκρασιακά ή ελαφρά θερμότερο κατά τόπους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα στον δάσκαλο μας κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ. Άιντε να έρθει το καλοκαιράκι ,να κάνουμε μερικές βουτιές.Προσωπικα να βγαίνω από την θάλασσα κ να κρυώνω,είναι για μένα το χειρότερο σενάριο. Μια χαρά ζεστουλα έρχεται.........
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλιτώσαμε προς το παρόν τον εφιάλτη της ζέστης που πέρυσι τέτοια εποχή ήδη είχε αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα. Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν ούτε αργότερα τα περσινά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα σε όλους σας και ιδιαίτερα στον αγαπητό μας δασκαλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγεία πάνω από όλα και καλό καλοκαίρι.