Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο της Αράχοβας Γιάννη Σταθά και το Λαογραφικό
Μουσείο Αράχοβας για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω ως εισηγητής στη
ημερίδα της 29ης Μαρτίου 2025 που διοργάνωσαν στην όμορφη πόλη τους
και για τη ζεστή φιλοξενία τους. Ευχαριστώ πολύ τους ερασιτέχνες μετεωρολόγους
και φίλους Γιώργο Οικονόμου και Νίκο Δαλαρούγκα που έδωσαν τον εαυτό του να
πετύχει η εκδήλωση και βέβαια τους πολίτες της Αράχοβας που την αγκάλιασαν.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!..ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια Δασκαλε. Και εις ανώτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα λέτε αυτά κύριε Ζιακοπουλε! Δεν το ήξερα, θα έκανα μια βόλτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρης ρ.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εισήγηση ΄.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπισημαίνω την παρατήρηση ως προς το εφικτό των υποβληθησομένων προτάσεων , γιατί ακούω γύρω μου και αρκετά .....σουρρεαλιστικά !.
Να είσαι καλά δάσκαλε . -----====Π.Α.
Συγχαρητήρια δάσκαλε,η επιστήμη στα καλύτερα τής.Μακαρι να μπορούσα να παρευρεθώ και εγώ και όσοι το κατάφεραν είναι σίγουρα πολύ τυχεροί!!Γιώργος Περιστέρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα χαλάσω λίγο το κλίμα, αλλά η παρουσίαση δεν είναι επιστήμη. Είναι μια πρόταση για αξιοποίηση της επιστήμης, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές γνώσεις. Όμως η έκφραση "βάση δεδομένων παραδοσιακής γνώσης" είναι αρκετή για να τα κάνει σαλάτα σε διαφορετικούς επιστήμονες. Βάση δεδομένων σημαίνει οργανωμένα, μετρημένα, ψηφιοποιημένα δεδομένα. Η παραδοσιακή γνώση απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους και όχι επιστήμονες της πληροφορικής. Η γνώμη μου είναι ότι η παραδοσιακή γνώση μπορεί να συνεισφέρει σε μια πρόγνωση επιπτώσεων (impact) των φαινομένων.
ΔιαγραφήΚύριε Ζιακόπουλε σας ευχαριστούμε πολύ! Ιδιαίτερη τιμή για το χωριό μας που το επισκέπτεστε για δεύτερη φορά, για να μας μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις σας. Πραγματική απόλαυση να σας ακούμε και κυρίως να συζητάμε μαζί σας. Τώρα μένει να κανονιστεί μια Ζιακοσυνάντηση του blog. Πρέπει να το οργανώσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σε όλους. Συγχαρητήρια, Δάσκαλε, συναρπαστικός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθες "έριξα" τα καυσόξυλα τζακιού για τον επόμενο χειμώνα και λέω του γείτονα που με κοιτούσε απορημένος:
"Ετοιμάζομαι για τον χειμώνα".
Και μου απαντάει: "Ναι, αν έρθει ποτέ!"
Έμεινα σύξυλος.
Καλημέρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτις 7 Απριλίου 2003 τα ξημερώματα, στο κάστρο του Πλαταμώνα, έψαχνα για τις αλυσίδες στο πορτ-μπαγκάζ κάτω από τις αποσκευές.
Τώρα τις έχω σε εμφανές μέρος.
Κύριε Σιμουλη,δεν θα πω για τα αμπέλια μου, έφαγα δύο σφαλιάρες απανωτές και άρχισα να συνηθίζω. Οι ελιές όμως στον μεγάλο ελαιώνα της Στυλίδας, όπου έχω 800 δέντρα, είναι γεμάτες φέτος. Που και πέρυσι μια χαρά πήγαν.Δυο χρονιές απανωτές να πάμε καλά δεν μπορεί;
ΔιαγραφήΈξω από δω τα κρύα. Να είστε καλά.
Δημήτρης ρ.
Δεν ξεχνιέται...7 και 8 Απριλίου του 2003 , το είχε στρώσει και στην (πεδινή) Κομοτηνή. Για αυτό λέω ότι ο χειμώνας εδώ τελειώνει περίπου στα μέσα Απριλίου και όχι Φεβρουάριο όπως στα νότια (Δ).
ΔιαγραφήΓεια σου, κ. Δημήτρη ρ. Εύχομαι να μην πάθετε ζημιά, να πέσει και η τιμή του λαδιού.
ΔιαγραφήΔάσκαλε όταν μιλάτε σε ημερίδες να φοράτε γυαλιά...Θέλουμε έναν δάσκαλο κανονικό με γυαλιά( Μ.Λουντεμης).
ΑπάντησηΔιαγραφήMε το σταγονόμετρο η συλλογή των mm στην Βόρεια Ελλάδα...καθώς μέχρι και σήμερα 31-3 οι ημερήσιοι υετοί δεν ξεπερνάν τα 10 mm πλήν μίας χθεσινής "γλώσσας " στην Ανατολική Μακεδονία που έδωσε κάτι πιο αξιόλογο (30 mm).....πάντως σε γενικές γραμμές μαζέψαμε όλοι καμμιά 25 με 30 mm τις τελευταίες μέρες και στοχεύουμε στα 100(ετήσιο) μεχρι το πέρας της μεταβολής...Για τα μελλούμενα..ναι θα χιονίσει και σε κάποια ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδος...αλλά νομίζω δεν είναι αυτό το ζητούμενο...για μένα καλύτερα οι ψυχρές μάζες να φέρουν κάποια κυκλογένννεση στο Ιόνιο-Σύρτη αλλιώς από την όλη φασαρία μπορεί να μας μείνει ένας παγετός των -1 - 2 στα πεδινά της Βορείου Ελλάδος και της δυτικής Θεσσαλίας.Είμαι πια Θεσσαλονίκη...θεωρώ δεδομένο το χιόνι στο Ανω Βόιο και ένα -5 μετά...και ετσι φέτος δεν θα φάμε(και πάλι) τπτ."θωμάς"
ΑπάντησηΔιαγραφή