Καλά είναι τα χιόνια, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του…

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη είναι ευνοϊκή για την επικράτηση Β-ΒΑ ρεύματος στη χώρα, το οποίο το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τετάρτη) θα φθάσει στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Οι βοριάδες, οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές και οι τοπικές χιονοπτώσεις διαμορφώνουν σκηνικό χειμωνιάτικου καιρού, το οποίο στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα θα διατηρηθεί και το διήμερο Μ. Πέμπτη-Μ. Παρασκευή (9-10/4). Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι τα χιόνια του Απριλίου μπορεί να μην είναι σπάνια, αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι παράκαιρα. Έτσι, όσο και να τ’ αγαπάει κάποιος, δεν μπορεί να τα καλοδεχθεί και μάλιστα μεγαλοβδομαδιάτικα. Σε ότι αφορά το πρακτικό μέρος της πρόγνωσης των επόμενων ημερών, να τονίσουμε ότι από το πρωί της Μ. Πέμπτης ως το απόγευμα της Μ. Παρασκευής θα δημιουργηθούν προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και νησιά Α. Αιγαίου λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 9 μποφόρ. Καλύτερος θα είναι ο καιρός το Μ. Σάββατο (11/4), καθώς οι βοριάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τέλος, η Κυριακή του Πάσχα (12/4) θα είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα με ήλιο και μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς.   


Μ. Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 8-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 5 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Τα χιόνια και τον Ιούνιο τα καλοδεχόμαστε κύριε ζιακόπουλε στη φλώρινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω φίλε μου, αλλά εγώ είμαι χιονολάτρης Οκτωβρίου-Φεβρουαρίου.

      Καλό Πάσχα

      Διαγραφή