Μάης με ρόδα και πρώιμη ζέστη

Βαρομετρικά χαμηλά, συνοδευόμενα από μέτωπα κακοκαιρίας, κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και επηρεάζουν την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη. Υψηλές πιέσεις καλύπτουν την κεντρική Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, η Πρωτομαγιά θα περάσει με αρκετά καλό καιρό, αν εξαιρέσουμε την Α. Μακεδονία και τη Θράκη όπου δεν αποκλείονται οι απογευματινές  καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς. Το Σάββατο(2/5) η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 1 με 2 βαθμούς, ενώ δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή ως προς τις άλλες μετεωρολογικές παραμέτρους. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (3-4/5) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα, η βασική ένταση των ανέμων θα είναι τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τετραήμερο Τρίτη- Παρασκευή (5-8/5) θα είναι καλοκαιρινό με ασθενείς ανέμους και αισθητή ζέστη. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας είναι πιθανό να φθάσει τους 36 βαθμούς, τιμή ρεκόρ των τελευταίων 60 χρόνων για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Καλή Πρωτομαγιά, φίλοι μου


Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς

3 σχόλια:

 1. 'Oταν λέμε των τελευταίων 60 ετών εννοούμε πως έχουν παρατηρηθεί ανάλογες πρωτύτερα ή δεν υπάρχουν παλαιότερα στοιχεία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχουν πλήρη κλιματολογικά αρχεία της ΕΜΥ πριν το 1955

   Διαγραφή
  2. ευχαριστώ για την απάντηση

   Διαγραφή