Κουράζει η μακρόσυρτη ζέστη, ακόμη και όταν δεν είναι έντονη

Ψυχρό μέτωπο, που εκτείνεται από τη Ρωσία ως τα Β. Βαλκάνια, κινείται ανατολικά. Με το πέρασμα του μετώπου, στη χώρα μας θα αποκατασταθεί σύστημα Ετησίων ανέμων  (μελτεμιών) που στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Η Κυριακή (12/7) θα περάσει με ηλιοφάνεια, ζέστη κυρίως στα δυτικά και βοριάδες ως 7 μποφόρ (ΝΑ νησιωτική Ελλάδα). Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα μελτέμια θα συνεχιστούν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας με ένταση στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Έτσι, στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο βοριά περιοχές η αισθητή θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή, αλλά στην υπόλοιπη χώρα με ασθενείς ανέμους και μέγιστες θερμοκρασίες από 35 ως 38 βαθμούς η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα παροδικών όμβρων ή καταιγίδων στη Χαλκιδική. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα παροδικών όμβρων ή καταιγίδων στη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα παροδικών όμβρων ή καταιγίδων. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα παροδικών όμβρων στις Β. Σποράδες. Άνεμοι Β 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου