Αψιμαχίες μεταξύ χειμώνα και άνοιξης




7 σχόλια:

  1. Μόνο που ο χειμώνας μάχεται οπισθοχωρώντας ολοταχώς, προσπαθώντας να περιορίσει τις απώλειες, τη στιγμή που η άνοιξη φαίνεται να παρατάσσει τις σιδερόφραχτες μεραρχίες της στις ακτές της Αφρικής, προετοιμάζοντας την τελική μεγάλη έφοδο. Με πόνο ψυχής τα γράφω αυτά και μακάρι οι κομάντος του χειμώνα να επιφυλάσσουν οδυνηρές εκπλήξεις στον ανοιξιάτικο επεκτατισμό με στοχευμένα αιφνιδιαστικά χτυπήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τα τωρινά τρεξίματα επιβεβαιώνουν τον δάσκαλο ούτε βροχές αξιόλογες θα δούμε στην Αττική εκτός αν γίνει καμία έκπληξη της τελευταίας στιγμής, για την Κυριακή. Το "ψευδό"χαμηλό θα πάει στην Σαχάρα από ότι φαίνεται, και μάλλον χάνουμε και τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, οπότε η τελευταία μας ελπίδα μετατοπίζεται μετά τις 10 Μαρτίου. Στο παρελθόν το διάστημα 10-25 Μαρτίου είχε δώσει σημαντικές κακοκαιρίες, θυμάμαι με νοσταλγία την 25Η Μαρτίου του 1995 που κάναμε παρέλαση ως μαθητές και η Πάρνηθα η Πεντέλη και ο Υμηττός ήταν τίγκα χιόνι, γιατί όχι και φέτος!

      Με εκτίμηση

      Δημήτριος Τόλης

      Διαγραφή
    2. 7η Απριλίου του 2003 ζεις, εσύ μας οδηγείς!

      Διαγραφή
  2. Κάτι σαν κι αυτό που θυμάται ο Δημήτρης συνέβη στην Αττική και στις 23 Μαρτίου 2003, λίγο πριν δηλαδή από τα χιόνια της Θεσσαλονίκης. Είχα κάποιες αμφιβολίες αλλά είδα τους χάρτες αρχείου και το επιβεβαίωσα. Χιόνισε με -8 περίπου στα 850 και -32 στα 500 hPa στα ορεινά και στα βόρεια προάστεια. Θυμάμαι οτι πρωί-πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου ανέβηκα μια βόλτα στην Κηφισιά και ήταν όλα σκεπασμένα από ένα πολύ λεπτό άσπρο σεντόνι. Ο κηφισιώτης φίλος Βαγγέλης θα πρέπει να το θυμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο και στο Μενίδι είχαμε χιονόστρωση στις γνωστές επιφάνειες, άλλη μια χρονιά που είχε κάνει πάλι κακοκαιρία από τις 16-26 Μαρτίου ήταν το 1998 το θυμάμαι σαν μαθητής της Γ λυκείου χαρακτηριστικά, γιατί είχε πέσει δέντρο σε αμάξι καθηγητή μου από τους θυελλώδεις Ανατολικούς Βορειοανατολικούς που επικράτησαν 25-26 Μαρτίου της χρονιάς εκείνης.

      Τόλης Δημήτριος

      Διαγραφή
  3. Πως δε θυμάμαι. Είχε χιονίσει μια χαρά χιόνιζε και την 24η μετρίως ενώ 25η στην παρέλαση είχε κατά τόπους στρωμένο χιονάκι, σαφώς κ είχε χιονίσει πάντως πολύ περισσότερες ώρες απ' όσο χιόνισε στην (ιστορική κατά τ΄ άλλα Αριάδνη). Γενικότερα, πάντως, ο Μάρτιος είναι ένας μήνας που συχνά φέρνει χιόνια, θα έλεγα εμπειρικά ότι δε χιονίζει λιγότερο απ' όσο το Δεκέμβριο. Το πρόβλημα είναι ο στρατηγός ήλιος κ η ακτινοβολία του. Πάντως, φέτος, δεν ξέρω τι λένε οι έμπειροι, δε βλέπω κάτι να γίνεται. Η άνοιξη επελαύνει και τα ποδοβολητά θα σηκώσουν μέχρι και αφρικανική σκόνη πολύ σύντομα.

    ΥΓ Φίλε Γιώργο, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα πάθω να είμαι anonymous λίαν συντόμως.

    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΧ!Ειμαστε για μετακομιση νομιζω για Ρουμανια και πανω Καρπαθια...θα λαχταρισει ακομα και ο Κομης Δρακουλας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή