Τυπικές αυγουστιάτικες ημέρες…

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειου ρεύματος εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (24-25/8) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων (καθαρόαιμων μελτεμιών), οι οποίοι θα έχουν ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 και στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ. Βροχές δεν προβλέπονται και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο (26-27/8) προβλέπεται παντού ηλιοφάνεια. Τα μελτέμια θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τέλος, τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας αναμένεται εξασθένηση των ανέμων κατά 1 με 2 μποφόρ και μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-8-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΓΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Κ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...ΩΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΓΗΙΝΗΣ ΚΑΙΡΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ,ΤΟΝ ΚΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΥΡΑΛΙΣΜΟ Κ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΙΚΟ ΛΟΓΟ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑΣ Κ ΤΟ ΄΄ΥΠΟΛ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ΄΄ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ Κ.ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΕΥΣΤΑ ΠΡΩΣΟΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟ ΑΥΤΟ ΒΗΜΑ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ[ΜΙΑΣ Κ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ]ΚΟΖΙΑΚΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την ηπειρωτική Ελλάδα αν αφαιρεθεί το βόρειο και το δυτικό τμήμα της, μένει η υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα που αλλιώς λέγεται ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Το όριο μεταξύ δυτικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας είναι η κορυφογραμμή που ξεκινά από τη Β. Πίνδο και προεκτεινόμενη φθάνει ως τον Ταΰγετο. Η κορυφογραμμή αυτή καθορίζει τις ομβροπλευρές και τις ομβροσκιές για τα δύο κυρίαρχα για τη χώρα ρεύματα: το νοτιοδυτικό κα το βορειοανατολικό. Η κορυφογραμμή δεν είναι μια απλή ευθεία γραμμή με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχιση κυρίως για το πού ανήκουν οι κεντρικές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Προφανώς στη διανομή του καιρού ρόλο παίζει ακόμα το υψόμετρο, η απόσταση από τη θάλασσα και άλλες δευτερεύουσας σημασίας παράμετροι. Καλά θα ήταν να κάναμε πρόγνωση ανά διαμέρισμα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Πάντως, όταν υπάρχει λόγος γίνονται αναφορές για τον καιρό σε επίπεδο διαμερίσματος ή και νομού.

      Διαγραφή
  2. Σήμερα στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων το ελαχιστοβάθμιο έδειξε -67,8 βαθμούς Κελσίου! Με σπρέυ κρύου αζώτου η με φρέον το ψέκασαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιά ματιά σήμερα στην παγοκάλυψη της Αρκτικής:
    http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/N_stddev_timeseries.png

    Παρήγορο το οτι ενδέχεται τελικά να μην πάμε χειρότερα από το μέχρι τώρα χειρότερο έτος, το 2012, όπως φαινότανε μέχρι πρότινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πάχος των πάγων όμως προοιωνίζεται.... σκέτη καταστροφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή