Ενίσχυση των ανέμων και σταδιακή υποχώρηση της ζέστης

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Πολωνία ως τη Ν. Ιταλία αναμένεται να κινηθεί Α-ΒΑ και να επηρεάσει τη Δ. Ελλάδα με ενισχυμένους ΒΔ ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας και τις βορειότερες περιοχές της Μακεδονίας με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα είναι ζεστή με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς. Οι άνεμοι μόνο στο Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή (13/8) παροδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα (14/8) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για τη εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα περάσει με μελτέμια εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και γενικά χωρίς βροχές. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα βόρεια ορεινά, όπου το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες.

Υ.Γ. Όπου και να είστε, κάτω από πλατάνια, πεύκα ή ομπρέλες παραλίας να περνάτε καλά. Προσεκτικοί να είναι οι ερασιτέχνες ψαράδες και γενικά όσοι ασχολούνται με θαλάσσια σπορ.


Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-8-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές καταιγίδες τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στη Μακεδονία και κυρίως στις βορειότερες περιοχές της. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 39 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 40 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 26 έως 39 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τις βραδινές-νυχτερινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς.


6 σχόλια:

  1. καταλαβε κανεις γιατι εκδοθηκε εκτακτο δελτιο απο την ΕΜΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω και εγώ που ζω στη Κεντρική Μακεδονία για την οποία είχαν προαναγγείλει καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις(!) οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ!
      Αλλά ας μην υποτιμούμε την αξία της ΕΜΥ μόνο και μόνο από μια στραβή.Καλύτερα να προειδοποιούν και να μη βγαίνουν οι προγνώσεις παρά το αντίθετο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απλα σε 'ολα τα προγνωστικά μοντέλα δεν φαινόταν να υπάρχει κατι ιδιαίτερο, γ αυτο μου έκανε εντύπωση ότι αποφάσισαν να βγάλουν έκτακτο δελτιο.

      Διαγραφή
  2. Πχ Κατερίνη έβρεξε λίγο κ έριξε 2 μπουμπουνιτα την Κυριακή.. ότι να ναι.. δάσκαλε βγάλε πρόγνωσηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως εμεις εδω κατω στην Κρήτη μαλλον τωρα περάσαμε τα μέσα του καλοκαιριου, αν δει κανεις χαρτες το 19 στα 850 με ταση ανοδικη απο το τελος της εβδομαδας, πτωση του μελτεμιου ενω κατεβαινει χαμηλο στην Ιταλία, τρεμουμε μην ενισχυθει και μας επισκεφτει κανας καυτός πρώιμος λίβας το σαββατοκυριακο. Πολύ επικινδυνο αυτο το χαμηλο αν ενισχυθει θα σκάψει τον αφρικανικο φουρνο πανω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι όμως υπήρξαν περιοχές όπου η ΕΜΥ προέβλεψε σωστά, όπως η Γερακινή Χαλκιδικής με κατιγίδα και χαλάζι το απόγευμα της 14-8-2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή