Χρόνια Πολλά - Χριστός Ανέστη!







Προοπτική του καιρού
γλυκύτατο έαρ τουλάχιστον ως την Κυριακή του Θωμά.

11 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά.
    Μπορεί τα τελευταία χρόνια πάντως ο καιρός να μας έχει "καλομάθει"με την πρώιμη άφοιξη του καλοκαιριού αλλά για να θυμόμαστε και πως ήταν ο καιρός στη χώρα μας πριν 10-20 χρόνια δε μπορούμε να μην κάνουμε μια αναφορά στον χιονιά της 7ης Απριλίου του 2003.Όποιος θυμάται εκείνα τα χρόνια καλά,ο χειμώνας έκανε τις τελευταίες τους επισκέψεις μέχρι και τα μέσα του Απρίλη.Τη συγκεκριμένη μέρα- 15χρόνια πριν-είχε χιονίσει σε όλα τα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας και μέσα στις πόλεις είχε βάλει μέχρι και 20 πόντους χιόνι.Θυμάμαι ότι ήμουν ακόμη μαθητής στο λύκειο και μετά τις 10 μας έδιωξαν και τα σχολεία έκλεισαν.Υπάρεχι και ερασιτεχνικό βίντεο με κάμερα παλιάς τεχνολογίας:
    https://www.youtube.com/watch?v=ndl_kQr7oXI&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοιο ετοιμάζεται να ζήσει η βόρεια και η κεντρική Ισπανία την εβδομάδα αυτή. Τι να κάνουμε, φέτος για εμάς όλα σχεδόν πήγαν λάθος. Λέτε, με του που θα βγούμε από τα μνημόνια (που λέει ο λόγος δηλαδή), να ...αλλάξει και η κυκλοφορία;

      Χρόνια - πολλά σε όλη την παρέα! Και εύχομαι, εκφράζοντας πιστεύω όλη τη σκληροπυρηνική κρυο-χιονόφιλη συνιστώσα του μπλογκ, μια "μικρή παγετώδη περίοδο", που "είδε" ο Δάσκαλος στο χάρτη της χτεσινής ανάρτησής του, να την ζήσουμε του χρόνου (και από του χρόνου) από την Πίνδο ως τη Ρόδο, και από Νοέμβριο ως Απρίλιο!

      Διαγραφή
    2. Πάντως, το Μ. Σάββατο, 7 Απριλίου, παρεμπιπτόντως 15 χρόνια ακριβώς μετά από τον χιονιά που αναφέρατε, είχε κρύο με τα 7 beaufort βοριά στο Θυμάρι και τη συννεφιά. Και ήμουν μόνο με δύο ψαροτουφεκάδες στην ακροθαλασσιά. Δυστυχώς, ο ένας χτύπησε μία τσιπούρα. Κρίμα και για τα αρνάκια και τα κατσικάκια που θανατώνονται σε υπερβολικά μεγάλους αριθμούς το Πάσχα (αλλά και τις γαλοπούλες και τις κοτούλες τα Χριστούγεννα) και φυσικά και για τα ψάρια, τα χταπόδια και τα καβούρια.

      Την Κυριακή του Πάσχα είδα και μία σουπιά, αλλά έριξε μελάνι και δεν μπόρεσα να τη φωτογραφίσω καλά. Στην παραλία είχε αρκετό κόσμο, κάποιοι έκαναν και βουτιά, άλλοι κατέβηκαν για βόλτα ή, για έναν καφέ στη μικρή καντίνα που άνοιξε ξανά. Και θα είναι ανοιχτά κάθε ΣΚ (και αργίες), όπως έκανε και τον Οκτώβρη - Νοέμβρη, μέχρι να έρθει το καλοκαίρι. Αυτό που εύχομαι, πάντως, είναι να έρθει η άνοιξη και στις ζωές των όλων ανθρώπων. Και να γίνει ο κόσμος μας περισσότερο ανθρώπινος και λιγότερο ψεύτικος. Γιατί όπως είχε πει ο Γκάντι και διάβασα πρόσφατα στο pitsirikos.net "μου αρέσει ο Χριστός σας, δεν μου αρέσουν οι Χριστιανοί σας". Χρόνια πολλά!
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    3. Μπορεί να μην ξαναχιόνισε στην Ελλάδα Απρίλιο αλλά τουλάχιστον σήμερα χιονίζει στο Chicago!Ζητώ συγνώμη που δε δουλεύει το link poy έστειλα παραπάνω θα το επιδιορθώσω άμεσα!

      Διαγραφή
  2. Με αφορμή τον τίτλο {γενεαί πάσαι (ω γλυκύ μου έαρ)} μου ήρθε στο μυαλό βλέπωντας τα τρεξίματα (και ειδικά εδώ στο Κιάτο που ζω)αυτό ... Ω γλυκία μου ανομβρία ! Χριστός Ανέστη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά υγεία ευτυχία εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά σε όλους,Χριστός Ανέστη!
    Ας ξεχάσουμε λοιπόν τα κρύο αφού για άλλη μία φορά θα προτιμήσει δυτικές περιοχές της Ευρώπης.
    Μόνο παρήγορο μετά τα 28αρια που θα έχουμε αυτή την εβδομάδα η έντονη αστάθεια που συνεχίζει να διαφαίνεται μετά τις 15 του μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά! Χριστός ανέστη! Εγώ πάντως έχω αρχίσει να σκέφτομαι από τώρα τι έχω να τραβήξω το καλοκαίρι... Βασικά από τον Μάρτη το σκέφτομαι αλλά τεσπα! Δεν το αντέχω το άτιμο με τίποτα. Και δεν μιλάω βάση καιρικής συμπάθειας... Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά χριστως ανεστη,οτι επιθυμεί κάθε φίλος κ φίλη του μπλογκ,7 απριλιο 2003 ειμουνα φοιτητής Θεσσαλονικη κ έζησα αυτόν το χιόνια,περασμενα μεγαλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά κ Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο και πάνω απ'όλα ανάσταση στις ψυχές μας. Ως προς τα καιρικά, βροχερο ήταν το σκηνικό στη Ρόδο κυρίως από το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι μέχρι κ τα ξημερώματα της Κυριακής. Αν και στην πόλη είχαμε μόνο ψιχάλες, στα ορεινά κ τα νότια του νησιού έπεσε καλουτσικο νερό. Στη νότια μάλιστα Ρόδο οι βροχές επέμειναν κ μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι κ μάλιστα σημειώθηκε κ χαλαζόπτωση. Δεν λέω καλοδεχούμενο το νερό, αλλά το Πασχαλινό timing ήταν ολίγον "άκυρο" και ίσως "ακαιρο". Δεν βαριέσαι τι κι αν ακυρώθηκαν ίσως κάποια barbecues...σημασία έχει η ουσιαστική εσωτερικη ανάσταση μας και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης γενικα. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!!! Χρονια Πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή