Ψυχραιμία, συμπατριώτες!

Ψυχραιμία, συμπατριώτες! Δεν έρχεται το τέλος του κόσμου. Μια δρασκελιά απέχουμε από τη Β. Αφρική και είναι φυσικό κάθε καλοκαίρι να μας επισκέπτονται 2 με 3 θερμά κύματα. Το επικείμενο θερμό κύμα  δεν θα είναι ισχυρό ούτε βέβαια ακραίο. Οι δημοσιογράφοι ας σταματήσουν τις υπερβολές για καμίνια, φούρνους, λιωσίματα ασφάλτου που περισσότερο πανικοβάλλουν και λιγότερο βοηθούν και οι παρουσιαστές του καιρού ας αποβάλλουν την παιδική ασθένεια του επαγγέλματος που λέει ότι γίνεσαι σπουδαίος ανακοινώνοντας τη… συντέλεια του κόσμου.

Και κάτι ακόμα. Όταν δίνεις περισσότερη από όση πρέπει σημασία στην απολύτως υψηλότερη τιμή της θερμοκρασίας κάποιου σταθμού που δεν είναι αντιπροσωπευτική της ευρύτερης περιοχής και αρκετά συχνά για διάφορους λόγους είναι αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας, δεν ενημερώνεις υπεύθυνα τους πολίτες. Απλά, συμμετέχεις στο ευρέως διαδεδομένο παιχνίδι των εντυπώσεων.


44 σχόλια:

  1. Να σαι καλά Δάσκαλε
    Κώστας Αθήνα
    Καλη εβδομάδα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο δάσκαλε που ακόμη μια φορά βαζεται τα πράγματα στη σωστή τους θέση,όπως πάντα μετρημένος και αξιόπιστος στις προγνώσεις σας,θα συμφωνήσω και εγώ ότι δεν πρόκειται για κάτι ακραίο . Χρήστος από την ζεστή Όθρυ σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ζέστη καλά κάνει και έρχεται γιατί είναι η εποχή της.Οταν όμως έρθει η εποχή των βροχών αυτές που είναι; Γιατί έρχονται με το σταγονόμετρο; Τουλάχιστον για την περιοχή μου μιλάω.
    Έχουμε τρία χρόνια και βάλε να δούμε καλά νερά εδώ πέρα.Πολυ σωστά το είπες κύριε Πέτρο στην προηγούμενη ανάρτηση.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΊΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνιος Καραβατακης22 Ιουνίου 2021 στις 2:09 μ.μ.

    Έκαστος στο είδος του και ο κύριος ζιακοπουλος στην μετεωρολογία.Ψυχραιμια όπως λέει κ ο Δάσκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θυμίζω την ανάρτηση σας με τον λύκο και τον ψεύτη βοσκό...ο καιρός ως "προιόν " είναι πολύ δύσκολο αντικείμενο,φυσικά στην Ελλάδα δεν έχουμε καμμία αναστολή στην πώληση του."θωμάς"

    υ.γ. αν ολα πάνε καλά η ζέστη μετά τις 23 θα φέρει και τα καλογράκια(βωλίτες) και θα τηγανιστουν με αυγα άτακτων κοτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσυπογράφω μέχρι κεραίας κύριε Ζιακόπουλε!!! Ειλικρινά πια θεωρώ το blog σας το μόνο ψύχραιμο διαδικτυακό χώρο καιρικής ενημέρωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι κ.Ζιακόπουλε έχετε απόλυτο δίκιο δε χρειάζεται να πανικοβάλλεται κανείς.Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι οι υψηλές ελάχιστες στα αστικά κέντρα που πυρώνονται τα τσιμέντα.
    Υπομονή και θα περάσει και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάσκαλε νομίζω ότι μπορεί η θερμοκρασία από Κυριακή έως Τρίτη να σημειώσει κάποια αξιοσημείωτη πτώση στα πιό δυτικά κεντρικά κ βόρεια κυρίως,όμως συνεχίζω να πιστεύω ότι έως τις 2 Ιουλίου(ένα 10ημερο από σήμερα περίπου) η ζέστη θα είναι αφόρητη στα ηπειρωτικά με τα 40ρια να επιστρέφουν.
    Έχει Μεγάλη έκταση κ ένταση αυτή η θερμή μάζα κ δε θα μας εγκαταλείψει εύκολα.
    Με τα τελευταία στοιχεία επιτέλους από της 3 τού νέου μήνα κ μετά όλα δείχνουν αισθητή κάμψη κ μπόλικη αστάθεια αλλά είναι νωρίς ακόμα.
    Εδώ στο Αντίρριο Ναυπακτίας ο δυτικός άνεμος αν κ υγρός το κάνει το θαύμα τού με 29β μέγιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μέγεθος της πτώσης της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, Φώτη, δεν μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί με κάποια βεβαιότητα. Για τη συνέχεια νομίζω ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η μέση θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα (πολύ ή λίγο θα το δούμε) από τα κανονικά αυτής της εποχής.
      Καλό απόγευμα σε όλους σας.

      Διαγραφή
    2. Όντως ακόμη παίζει το σενάριο για το τι ακριβώς θα συμβεί,όμως συμφωνούμε απόλυτα ότι η έντονη ζεστή δε θα φύγει ούτε στις αρχές Ιουλίου κατά διαστήματα όπως λέτε κ εσείς.
      Απλά βάση της εμπειρίας που έχω από προηγούμενες χρονιές περιοχές σε κάμπους κ κλειστά ηπειρωτικά τμήματα μετά από τέτοιας διάρκειας θερμή εισβολή,πολύ δύσκολα δροσίζει κ μιλάω κ για την περιοχή μού το Αγρίνιο.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστούμε κύριε Ζιακοπουλε να είστε καλά!! Καλό απόγευμα.. Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα από τη καλοκαιρινή Στοκχόλμη με θερμοκρασίες 27-28c με ανυπόφορη υγρασία .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ, να είχαν κι άλλοι τη σύνεση και τη σοφία σας. Η τρομολαγνεία στα ΜΜΕ και τα social media δίνουν και παίρνουν και σε αυτόν τον καύσωνα. Μέτρον άριστον, φίλε Π.Α., αλλά επί της ουσίας μέτρον ουδέν... Καλό κουράγιο σε όσους δεν... αντέχουμε τον καύσωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχω την εντύπωση ότι όλο και συχνότερα συναντάμε καυσωνες μέσα στον Ιούνιο. Δε φτάνει που ερχονται νωρίτερα οι καυσωνες, έχουν και διαρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια ακόμη απόδειξη της μεγαλοσύνης σας!
    Να είστε καλά, που βάζετε πάντα τα (καιρικά και όχι μόνο..)πράγματα , στη θέση τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ στην ΕΡΤ1 ο καύσωνας αυτός είναι ο ισχυρότερος από το 2017
    Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη
    ΥΓ: για Ιούνιο μήνα προφανώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι για Ιούνιο θα είναι από το 2017 κ μετά το μεγαλύτερο σε διάρκεια κύμα καύσωνα.
      Το είπα κ χθες αλλά δεν ήμουν σίγουρος για την χρονιά.
      Είναι αξιοσημείωτη για την εποχή η εμμονή αυτού τού θερμού κύματος όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά κ για μεγάλο μέρος της νότιας Ευρώπης κ των Βαλκανίων.
      Πάντως τα τελευταία φρέσκα στοιχεία δεν θέλουν από τη νέα εβδομάδα τόσο μεγάλη άνοδος τού υδραργύρου όσο θα έχουμε αυτή την εβδομάδα ευτυχώς.
      Όμως όταν από το 40 πας στο 35 κ συνεχίζεις εκεί, πάλι ένα μάτσο χάλι είναι....
      Τέλος πάντων,καλημέρα.

      Διαγραφή
  15. Να ειστε καλα δασκαλε! Παντα με ηρεμια και σωστη ενημερωση περα απο φωνες και υπερβολες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η ψύχραιμη φωνή αυτού που ξέρει και που δεν νοιάζεται για τηλεθεάσεις...
    (πόσο χαίρομαι που σε διαβάζω, "σειρά"...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι, και αυτή η τοποθέτηση του δασκάλου μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Εκτίμηση στο πρόσωπο και την εργασία του. ΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η πείρα φέρνει την σοφία φίλτατοι κι εξάλλου την επικερδή τρομολαγνεία δύσκολο να την αποποιηθεί ο αδαής περί του αντικειμένου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1)."Μέτρον άριστον".Σωστό,αν και το λανθασμένο μαρτυρείται παλαιόθεν .Ο ακολουθών το μέτρον ήταν ο "μέτριος".Η σημερινή σημασία είναι μεταγενέστερη.Επομένως,κάνοντας χρήση του κλασικού όρου, μπορούμε να πούμε ότι ο Δ.Ζιακόπουλος είναι ένας μέτριος μετεωρολόγος !!.
    2)Εντυπωσιασμός.Διατρέχει διαχρονικά τις κοινωνίες των ανθρώπων,αλλά και αρκετών άλλων εμβίων όντων.Θυμηθείτε το τέχνασμα το οποίο μετήλθε στο δικαστήριο ο ρήτορας Υπερείδης,συνήγορος υπεράσπισης (και εραστής με αδρή πληρωμή) της πανέμορφης εταίρας Φρύνης,προκειμένου να εντυπωσιάσει τους δικαστές και να επιτύχει την απαλλαγή της.Κατά τα άλλα cool,;όπως συνιστά και ο......μέτριος δάσκαλος!------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εν πάση περιπτώσει "Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά"!!.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι δημοσιογράφοι δουλεία τους είναι να υπερβάλλουν να τα διανθίζουν να τα φουσκώνουν και να σερβίρουν τις ειδήσεις με μπόλικες σάλτσες αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει οτί δεν λειώνουμε αν συνδυαστεί καύσωνας+αυξημένο ποσοστό σχετικής υγρασίας.Καλύτερα αντέχεται η ξηρή ζέστη παρά το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλοκαιρινή νυχτερινή πνοή σιγανού ρεύματος δροσερού αέρα από μιά ορεινή περιοχή προς μία χαμηλότερη.Φυσικό a/c.----------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα από το Medium-Rare ή saignant Κιάτο, είναι ο λεγόμενος καταβατικός άνεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πλησίασες πολύ, Ιωάννη. Περισσότερο μου άρεσε η απάντηση του κ. Π.Α. Βέβαια, έχω την εντύπωση ότι μόνο οι Κορίνθιοι χρησιμοποιούν τον όρο αυτόν· κι εγώ στον Άσσο τον πρωτοάκουσα από έναν φίλο μου που ζει εκεί.
      Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

      Διαγραφή
    2. Ο χείμαρρος Ξηριάς της Κορινθίας αποτελεί το κατεξοχήν ρέμα και φυσικό αεραγωγό της Κορίνθου, γνωστό και ως το «Κατάι του Σολομού» που από το βράδυ ως τις πρωινές ώρες μεταφέρει σχετικά ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή του Αγιονορίου και του Χιλιομοδίου προς την πόλη.
      Η περίπτωση ανήκει στην κατηγορία των ανέμων που δημιουργούνται στη διάρκεια του 24ώρου, εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας που παρατηρείται τόσο κατά την ημέρα όσο και κατά τη νύχτα ανάμεσα στην ξηρά και στη θάλασσα ή ανάμεσα σε πεδινές και ορεινές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, νομίζω ότι το κατάι της Κορίνθου είναι συνδυασμός της απόγειας αύρας και της αύρας ορέων (βουνών) που αμφότερες εμφανίζονται από αργά το βράδυ ως το πρωί.
      Σε ό,τι αφορά την προέλευση της λέξης, νομίζω ότι παραπέμπει στη λέξη «καταιγίς» που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι για τον ψυχρό κατεβατό άνεμο. Συγγενικό είναι το καταγής ή κατα(γ)ή και βέβαια το κατώγαιον-κατώγι-κατώι. Επί της τελευταίας παραγράφου δεν είμαι ο καταλληλότερος δια να ομιλήσω.

      Διαγραφή
  24. Στο φωτο-φινις "έχασε" η Θήβα Το χάλκινο μετάλλιο εχθές,αλλά το προχθεσινό "μειγμα" θολουρας,σκόνης,λάβας και αφορητης ζεστης λόγω πολύ υψηλής υγρασίας δεν μπορώ να θυμηθώ στα χρόνια μου.
    Και εχθές είχε πολλή ζέστα,που λένε στην Θεσσαλία,αλλά η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη παρόλο την ανεβασμένη θερμοκρασία.
    Στο χωριό έφθασε 38 βαθμούς αλλά λόγω του ΒΔ ανέμου η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη και το βράδυ αυτός ο άνεμος μας έδινε ανάσες.
    Καλή δύναμη σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φοίβος Παπαδόπουλος24 Ιουνίου 2021 στις 1:41 μ.μ.

    Είναι σαφές ότι έχουμε γίνει πολύ μυγιάγγιχτοι και τα ΜΜΕ έχουν παίξει τον ρόλο τους… Στην αντοχή στη ζέστη όμως παίζει ρόλο και η ηλικία! Θα σας αναφέρω λοιπόν ότι στον καύσωνα στα τέλη Ιουνίου 1982 η τύχη το έφερε να διασχίζω με μηχανή τον Θεσσαλικό κάμπο, μεσημέρι με 44 βαθμούς!! Φορώντας ένα χοντρό μπουφάν μπλουτζίν για προστασία από την ζέστη θυμάμαι ακόμη ότι όταν σταμάτησα για λίγα λεπτά στο φανάρι της Λάρισας πήγα να λυποθυμησω απο τη ζεστη! Το απόγευμα που έφθασα στον προορισμό μου ήμουν μια χαρά. Ήμουν όμως 20 χρόνων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θυμάμαι, το 2007 μόλις είχα μετακομίσει στον Πειραιά, πίσω από την λεωφόρο Πειραιώς, προς γήπεδο Καραϊσκάκη. Λέω, η θαλάσσια αύρα θα κάνει δουλειά, δεν είχαμε κλιματιστικό. Μεγάλο το σοκ με τους απανωτούς καύσωνες και τους σχεδόν 30 βαθμούς μέσα στο σπίτι ελάχιστη και σχεδόν 31,5 μέγιστη. Ο ανεμιστήρας, είχε παραδώσει πνεύμα! Μικροκλίμα στο μέτρο του δυνατού, σήκωμα η τέντα μετά τη δύση, κατέβασμα νωρίς το πρωί. Κλείσιμο πατζούρι - τζάμι από νωρίς το πρωί, 3-4 ντουζ την ημέρα και καθόλου όρεξη για φαγητό (καλό αυτό!!). Τώρα, ίσως η ηλικία από την μία....ίσως η γενικότερη κούραση, ο συνδυασμός της ζέστης με την υγρασία σταγγίζει τα αποθέματα της δύναμης..... Υπομονή και ας ελπίσουμε και πιο δροσερές ανάσες στις αρχές Ιουλίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιάννης απο Μυτιληνη24 Ιουνίου 2021 στις 11:50 μ.μ.

    Καλησπερα και απο εμενα.. Ζεστη αλλα και αερακι τωρα στην Χαλκίδα οπου βρισκομαι.. Ευχαριστούμε δασκαλε που βαζεις τα πραγματα στην θέση τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιάννης απο Μυτιληνη24 Ιουνίου 2021 στις 11:53 μ.μ.

    Καλησπερα δασκαλε! Καλησπερα σε ολους! Ζεστη το μεσημερι αλλα με αερακι τωρα στην Χαλκίδα οπου βρισκομαι.. Ευχαριστούμε κ Ζιακοπουλε που βάζεις τα πράγματα στην θέση τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πλησιάζουν μεσάνυχτα.Καθόμαστε στη βεράντα μας και απολαμβάνουμε 1).Μία φέτα κρύου υδροπέπονος. 2).Τη θολή και κάπως μελαγχολική πανσέληνο ,"φεγγάρι μου χλωμό....". 3).Όλους τους υπαινιγμούς που κρύβει μια τέτοια νύχτα και απευθύνονται σε μύχιες περιοχές του ψυχισμού μας. 4).Ενα καταπληκτικό δρ0σερό κατάι που φθάνει μεχρι τα παράλια από τα υπερκείμενα ορεινά(Μαύρο Όρος ~1800 μ. υψ.) μέσω μιάς ρεματιάς. Χρήστο ο όρος όντως φαινεται να έχει ιδιολεκτική χρήση και να περιορίζεται,μάλλον,στην Κορινθία.Δεν τον βρήκα σε κάποιο λεξικό. Καληνύχτα (το "καληνύκτα" γιατί μου το διορθώνεις φίλε?) σε όλους και υπομονή.--------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεος άνθρωπε μου σταματα να μιλας σαν τον αδωνη γεωργιάδη.Φτανει με τους αρχαιουπρεπής καθαρευουσιάτικους χαρακτηρισμους.Μιλα σαν τους υπολοιπους.Ακου εκεί υδροπέπονο.Καρπούζι ονομάζεται,έτσι αποκαλείται στην καθημερινότητα και είναι ξενικό φρούτο όπως και η ετυμολογία της λέξης.Βλέπεις οτί δεν είναι τα πάντα ελληνικά σε αυτήν την ζωή σε αντίθεση με την κυράτσα της διαφήμησης προιόντων helman's που διαφημίζει τις κέτσαπ,μουστάρδα,μαγιονέζα που μας σπάει τα νεύρα κάθε φορά που την πετυχαίνουμε στην τηλεόραση.

      Διαγραφή
    2. Άγνοια, ανορθογραφία, συγκεκαλυμμένη αρνησιπατρία και προπάντων αθεράπευτη λεξιπενία, η οποία οδήγησε τους Νεοέλληνες να χρησιμοποιούν μόνο μερικές εκατοντάδες από τις χιλιάδες λέξεις που έχει η γλώσσα μας. Φίλε μου, εμείς εδώ έτσι τη βρίσκουμε. Δεν αναγκάζουμε κανέναν να μας διαβάζει.

      Διαγραφή
  30. Αγγλιστί water melon,Γαλλιστί melon d eau,Eλληνιστί υδροπέπων (Μεταφρ.δάνειο).Στην Αττική διάλ. πέπων (πεπόνι) =ώριμος.Τελικά επικράτησε ( "έσχεν επίδοσιν") το Τουρκικό καρπούζι,το οποίο και εγώ χρησιμοποιώ (και τρώγω)στην καθημερινότητά μου .Το παρόν blog θεωρώ ότι κείται και κινείται και πέραν της τρέχουσας καθημερινότητας.
    ΄Οσο για το θέμα της "κυράτσας!!!"στην τηλεόραση ,πρόκειται για συνειδητή παρετυμολογία ,για να υπηρετηθεί το μήνυμα της διαφήμισης.Π.χ. πιστόλι=πίσω όλοι , παντελόνι= πάντα λειώνει, πανηγυρίζω=γυρίζω ένα πανί.Η αντιδραση των νεύρων εξαρτάται απο την εν γένει υποδομή του καθενός.Οποιος νομίζει ότι το θεμα της γλώσσας αφορά σε μερικούς "λοξούς" γλωσσολόγους,πολιτικούς,δικηγόρους κ.λ.π.,πλανάται πλάνην οικτράν και μεγάλην.Η διατύπωση του λόγου δεν αποτελεί απλά το γλωσσικό ένδυμα της σκέψης .Μεταξύ γλώσσας και σκέψης υφίσταται σχεση αλληλοπεριχώρησης,κάτι σαν αυτό που λέμε στη Χημεία αμφίδρομη αντίδραση.----------Π.Α.

    Υ.Γ. Δάσκαλε ευχαριστίες για τη συνδρομητική παρέμβαση.Πέτρος Αλιφέρης,απο΄τη μη διακεκαυμένη Δυτική Κορινθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φοίβος Παπαδοπουλος25 Ιουνίου 2021 στις 3:13 μ.μ.

    Η ρηχότητα στην χρήση της γλώσσας μοιραία οδηγεί και στην ρηχότητα της σκέψης, στην ρηχότητα στην επικοινωνία και στην αποξένωση… Ας αντιστεκόμαστε λοιπόν και ας μας αποκαλούν κάποιοι ξεπερασμένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν θυμάμαι καλά,η ελληνική γλώσσα( η αρχαία όπως λέγεται)έχει περί τα 6,5 εκατομμύρια λέξεις(αγαπητέ Πέτρο διόρθωσε με αν κάνω λαθος)σήμερα έχουμε καταντήσει να χρησιμοποιουμε 300 λέξεις(Όσοι και οι αθάνατοι του Λεωνίδα,οι 700 Θεσπιεις δεν έχουν ακόμη...ανακσλυφθει)και πάλι μας φαίνονται υπερβολικές...!!
    Αγαπητέ φίλε ανώνυμε,αλλά και όσοι φίλοι δεν γνωρίζουν,θα ήθελα να τους πω να κάνουν το εξής απλό πείραμα.
    Ας πάρουν ένα αρχαίο ελληνικό κείμενο,όποιο κι αν είναι αυτό,ας τό διαβάσουν μέσα σε απόλυτη ησυχία (και ας μην καταλάβουν λέξη) 1 και 2 φορές και να δουν μόνο πως θα νιώθουν μετά το διάβασμα του κειμένου ώστε μήπως με τον απλό αυτόν τρόπο καταλάβουν την "δύναμη" που μπορούν να προσλάβουν από αυτό το υπεροπλο που λέγεται αρχαία ελληνική γλώσσα.
    Όποιος δεν "καταφέρει"να αισθανθεί το παραμικρό έστω "ηλεκτρικο" ερέθισμα,τότε ας μας αποκαλεί όπως πολύ σωστά λεει ο Φοίβος, ξεπερασμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αντικρύζοντας την φωτογραφία του κινούμενου σχεδίου σου έρχεται στο μυαλό σου η χαρακτηριστική εικόνα να κάθεσαι στην παραλία αραχτός-αραχτός κάτω από μια ομπρέλα με ένα ελαφρύ δροσερό αεράκι δίπλα στο κύμα και να ρεμβάζεις την θάλασσα με το καφέ στο ένα χέρι κρατώντας,και στο άλλο το τσιγάρο σου.Ονειρικές και μοναδικές ζηλευτές καλοκαιρινές στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή