Όταν οι βροχές από ευλογία γίνονται κατάρα

Βαρομετρικό χαμηλό ανοιχτά της Λιβύης κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως την ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στην ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο, την Α-ΝΑ Στερεά, το Α. Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η Παρασκευή (12/12) θα αρχίσει με τον ίδιο καιρό, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο και από τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση 5 με 7 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (13-14/12) προβλέπεται βελτίωση του καιρού, καθώς: οι βροχές που αναμένονται το πρωί του Σαββάτου στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα βαθμιαία θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.  Ήπιος θα είναι ο καιρός τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας.         

             
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι B-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ν. Ιόνιο και τη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και στα νότια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες που από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Άνεμοι A-NA 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου