Ανοιξιάτικο καλοκαίρι

Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την επικράτηση ασθενών ανέμων. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα υπάρχουν κατά περιόδους αραιές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 27 βαθμούς. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (7-8/4) ένα χαμηλό που θα κινηθεί από την Τυνησία προς τα Βαλκάνια θα προκαλέσει στη χώρα μας ενισχυμένους Ν-ΝΑ ανέμους και την Παρασκευή τοπικές βροχές κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει υψηλή και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας. Το Σαββατοκύριακο (9-10/4) προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.     

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Δ. Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο ΝΑ 4 μποφόρ. Στο Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου