Όταν η φύση ζωγραφίζει…

Πατραϊκός, 24-2-2018. Φωτ. Βασίλης Κυριαζής

11 σχόλια:

  1. που είναι αυτή Βασίλη? ποντάρω Ρίο-Αγ. Βασίλειο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική φωτογραφία, κάπως έτσι ήταν τα χρώματα στη θάλασσα και σήμερα το πρωί, πριν επικρατήσει ο ήλιος μετά τη βροχή. Φωτογράφισα κι ένα ματάκι της Παναγίας ή, της θάλασσας (έχω στείλει τις σχετικές φωτό στο skaikairos και στο meteo). Πρόκειται για ένα κοχύλι, που ονομάζεται έτσι, διότι το σαλιγκάρι στο εσωτερικό του έχει ένα σκληρό, πορτοκαλί προστατευτικό περίβλημα που μοιάζει με μάτι. Δυστυχώς αυτό, όμως, κάνει τους ανθρώπους να το ψαρεύουν για να φτιάχνουν μπιχλιμπίδια. Εγώ, πάντως, μετά τη φωτό, το άφησα στην ησυχία του στον βυθό.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα στους φίλους,

    Στην άλλη πλευρά Nikos Pappas, Παραλία Πατρών (Τσαούση που λέμε), σήμερα το πρωί τραβηγμένη, πριν τον ερχομό της πρώτης καταιγίδας που έφερε και ψιλοχάλαζο, αυτή τη στιγμή "παρελαύνει" η δεύτερη...30 χιλιοστά συνολικά μέχρι τώρα.
    Στην περιοχή (στα αριστερά της φώτο), εκβάλλει χείμαρρος και μετά την "μουσωνική" βραδινή βροχή, κατέβασε πράμα! Εξού και τα παιχνιδίσματα των χρωμάτων στο νερό, μπερδεμένα ιζήματα με νερό της θάλασσας, στο βάθος το βαθύ μπλε (φύσαγε βοριάς) και πιο έξω γαλαζοπράσινες πανδαισίες...και όλα αυτά με τη συνοδεία του ήλιου και των συννέφων που πλησίαζαν. Απλά μαγεία!
    Ναι Βαγγέλη, το γνωρίζω το κοχυλάκι πολύ καλά, επειδή βουτάω κι εγώ συνεχώς, όντως το κυνηγούν μανιασμένα και φυσικά λίγοι το σέβονται.

    Βασίλης Κ. από Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους,μυτιληνη έχουμε ακριβώς τον αντίθετο καιρό,πρωι ήλιο κ τώρα καταρρακτώδης βροχη,αντωνης μυτιληνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερή φώτο...
    Συνδιάζει τις βροχοκουρτίνες με τα μαύρα σύννεφα που κάνουν το βυθό της θάλασσας να βγάζει απίστευτα χρώματα.
    Έχω κ εγώ απ'τον Πατέρα μου σπίτι παραθαλάσσιο ακριβώς απέναντι μεταξύ Αντιρρίου κ Ναυπάκτου αλλά αυτή την παραλία δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι είναι πολύ εντυπωσιακή η φωτογραφία που έστειλε ο Βασίλης.Πολύ ωραία αποτύπωση του γεγονότος από τον κ.Ζιακοπουλο.Τόσο για το ναυάγιο του πλοίου όσο και από την ευσυνειδησία του ως επαγγελματίας.Σπανίζει τέτοιο ήθος.Να είστε πάντα καλά κ.Δημήτρη.Δεν ξέρω τι κάνει στην Αττική αλλά εδώ ο καιρός είναι όπως ακριβώς προγνωστηκε τόσο από τον κ.Ζιακοπουλο όσο και από την ΕΜΥ.Έπειτα από την απίστευτη βροχή ως τις 9 το πρωι έβγαλε για λίγο ηλιο και μετά ανά διάστηματα εριχνε"παπαδες"όπως κάνει και μισή ώρα τώρα με μια δυνατή καταιγίδα.Το χωριό μου διαθέτει κλειστό γυμναστήριο και σήμερα έχει Πανελλήνιο πρωτάθλημα Badminton.Έχει έρθει κόσμος από όλη την Ελλάδα.Σε συζήτηση που είχα μαζί τους ένας κύριος από το Λαύριο μου είπε ότι έχει πάθει πλάκα με την μεγάλη διαφορα του καιρού από το Λαύριο ως εδώ.Όταν του έδειξα ένα βίντεο με το χιόνι πριν τα Χριστούγεννα ακριβώς έξω απο το γυμναστήριο δυσκολεύτηκε να το πιστέψει.Τόσο κοντά μου λέει και τέτοια διαφορα;Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από το τοπικό σαιτ"περμισσος".Δεν γνωρίζω σε ποιους φίλους αρέσει,αλλά σίγουρα θα πρέπει να μπείτε να δειτε(σε ενα ωραιο αρθρο)ένα εξαιρετικό βίντεο από τα "Μετεωρα"της Βοιωτίας και την μόνη Αγίων Θεοδώρων στην Σάλτσα.Όποιος το δει θα καταλάβει τι εννοω.Ερασιτέχνης ο φίλος που το τράβηξε αλλά έκανε φοβερή δουλειά.Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστόδουλε και σε όλους σας, καλησπέρα. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ σε ποιο χωριό κοντά είναι αυτό το μοναστήρι;

      Διαγραφή
  7. Fotis Matralis και υπόλοιποι φίλοι,

    Η περιοχή είναι 7 χλμ νοτιοδυτικά της Πάτρας, μέσα στην κούρμπα του Πατραϊκού και στο κέντρο της φωτογραφίας περίπου, ίσα που διακρίνονται τα βουνά του Ακρωτηρίου του Πάππα (Αράξου), και όταν έχει καθαρό ορίζοντα φαίνονται η νήσος Οξειά, η Ιθάκη και η Κεφαλονιά με τον Αίνο της.
    Η περιοχή λέγεται αλλιώς και "Εγγλέζικα", διότι εδώ γύρω έχτισαν πριν από έναν αιώνα περίπου μια σειρά από επαύλεις μοναδικής αρχιτεκτονικής ως παραθεριστικά κέντρα, επιφανείς Άγγλοι μεγαλέμποροι , που κάποιες διασώζονται μέχρι σήμερα. Φυσικά, οι περισσότεροι εμπορεύονταν, τι άλλο, την περίφημη σταφίδα, το χρυσάφι της Βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως Κορινθίας και Αιγιαλείας) . Στο παλιό λιμάνι της Πάτρας ακόμα υπάρχουν καλοδιατηρημένες οι τεράστιες πετρόκτιστες σταφιδαποθήκες που θυμίζουν παλαιά μεγαλεία.

    Δείτε εδώ κάποιες λίγες πληροφορίες σχετικά: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82

    Κάθε τόπος έχει τη δική του ιστορία και μαγεία και η φύση ξέρει να στολίζει με ομορφιά όλους τους τόπους. Κάθε πρωί που θα στρέψω το βλέμμα μου στη θάλασσα και τον ορίζοντα, θα δω πάντα κάτι διαφορετικό, κάθε μέτωπο που καταφθάνει και μπαίνει φουριόζικο από το Ιόνιο, θα μου χαρίσει νέες εικόνες μοναδικές κάθε φορά. Τι άλλο θέλω;

    Βασίλης Κ. από Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βασίλη.
      Κατατοπιστικότατος.
      Ωραία περιοχή,δεν την είχα υπ'όψιν μου.

      Διαγραφή
  8. Καλημερα σε ολους τους φιλους.Χρηστο το μοναστηρι αυτο βρισκεται στην ΝΔ πλευρα του Ελικωνα και "βλεπει"τον κορινθιακο κολπο,λιγο πριν τον κολπο της Αντικυρας.Μπορεις να πας μονο με εναν δρομο και το τελευταιο χωριο που συναντας λεγεται Προδρομος.Με τον καινουργιο δρομο απο θηβα ειναι μιση ωρα ως το χωριο,αλλα απο εκει ειναι περιπου αλλο τοσο γιατι ειναι χωματοδρομος.Μπορεις ομως να γλυτωσεις αρκετα χιλιομετρα και ωρα αν βγεις απο την εθνικη οδο στο υψος της Υλικης και περασεις απο το χωριο μου.Θα γλυτωσεις σχεδον 1 ωρα και 50 χιλιομετρα.Η πιο ωραια εποχη για να πας ειναι Απριλιο-Μαιο να δεις και τι"ζωγραφιζει"η φυση τοσο στο βουνο οσο και να απολαυσεις την θεα του κορινθιακου.Οπωσδηποτε πρεπει να επισκεφτεις και την παραλια της Ζαλτσας η Ζελιτσας.Ο "παππους"οπως λεμε εμεις τον αρχιεπισκοπο κ.Ιερωνυμο την εχει ως ησυχαστηριο.Γεμιζεις απο γαληνη και ηρεμια.Η περιοχη εχει πολυ κοντα και τα μοναστηρια του οσιου Σεραφειμ και της Παναγιας της μακαριωτισσας.Πολυ ωραια μοναστηρια με φοβερη θεα βουνου και θαλασσας.Οποιος μπορει να ερθει ανετα τον ξεναγω στην περιοχη.Να μην διστασει να με ενοχλησει.Μετα θα εχει και προβατινα (ειδικα αν ειναι Μαιος που ειναι η εποχη της).Καλημερα και καλη Κυριακη σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστόδουλε, θα το προσπαθήσουμς οικογενειακώς.

      Διαγραφή