Μικρές αυξομειώσεις στην ένταση των μελτεμιών και αρκετή ζέστη κυρίως στα δυτικά!

Αγναντεύοντας τον κάμπο της Κόνιτσας

Πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό εξακολουθεί να επηρεάζει με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους τη ΒΔ Ευρώπη και κυρίως την Ιρλανδία και τη Μ. Βρετανία. Στην περιοχή μας, ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο καλά κρατεί, με συνέπεια τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Καρπάθιο). Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) θα συμπληρώνουν η ηλιοφάνεια, που θα επικρατήσει σχεδόν παντού, και η ζέστη, που θα είναι πιο αισθητή στη Δ. Ελλάδα. 

Το Σάββατο (22/8), αναμένεται και πάλι ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με εντάσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). 



Την Κυριακή (23/8), προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και ανατολικά Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Τη Δευτέρα (24/8), προβλέπεται ζεστός καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά Β 4 με 5 μποφόρ. 

Την Τρίτη (25/8), στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά είναι αρκετά πιθανό νε εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

1 σχόλιο:

  1. Χαιρετω ολη την παρεα Φιλε μου Χριστοδουλε πως παειο τρυγος Δεν σε ξεχασα αλλα δεν θελω να σε απασχολω απο τη δουλεια σου Ευχομαι η σοδεια να σε αποζημιωσει για τους κοπους σου Πολυ ωραια αυτα που γραφεις στο σχολιο.σου συμφωνω δε απολυτα μαζι σου Πατριωτακι Φωτη εχεις μια πολυ σωστη και σφαιρικη αποψη για τα καιρικα δρωμενα και γω νομιζω οτι μεχρι τις αρχες του Σεπτεμβρη θα εχουμε ζεστη και υγρασια Ωμως ολα τα στοιχεια δειχνουν οτι γυρω στις 2 με3 του μηνα φαινεται μια οργανωμενη υφεση απο τα δυτικα φθινωπορινου τυπου με αρκετες βροχες και ανεμους Το σπουδαιοτερο ομως.ειναι οτι η θερμοκρασια θα εχει μεγαλη πτωση Ας παει στο καλο η ζεστη δεν.υποφερεταιΤελος για την ΕΥΡΩΠΗ φαινονται αρκετα φαινομενα και πολυ δροσια.μαλιστα δε θα εχουμε και χιονια στα ορεινα της δυτικης Σκανδιναβιας και ψυχος στο.μεγαλυτερο μερος της ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΣ Με μεγαλη μου χαρα δε βλεπω οτι οι αρκτικοι παγοι παλι δεν εξαφανιστικαν οπως φωναζαν πολλοιΑς ειμαστε ολοι μας πιο προσγιωσμενοι γιατι το.νομισμα εχει παντα δυο οψεις Χριστοδουλε εδω.και αρκετες.ημερες τσ μυρμυγγια.χαθηκαν.στις φωλιες τους Περιεργο γιατι τα παρακολουθουσα πριν καιρο και κουβαλουσαν σπορακια και φυλαρακια το ενα πισω απο το αλλο Τι σου λεει αυτο????Καλη σας νυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή