Ισχυρή καταιγίδα στην Κόνιτσα!

Μεσημέρι, στο δρόμο προς το Μπουραζάνι.Φωτ. Κατερίνα Παπαχρήστου 


Απόγευμα στην Κόνιτσα, με την επιστροφή μας από το Μπουραζάνι. Φωτ. Δημήτρης Ζιακόπουλος

13 σχόλια:

  1. Δάσκαλε περιμένουμε τους χάρτες φαινομένων για Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σε διακοπές στο χωριό του. Δεν περιμένουμε τίποτα. Απλά ό,τι αναρτάται είναι ευπρόσδεκτο

      Διαγραφή
  2. Ισχυρότατη καταιγίδα πλήττει το νομό Λευκάδας με τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος.
    Να δούμε και τη συνέχεια το βράδυ και αύριο.
    Πάντως η δορυφορική με τις ηλεκτρικές εκκενώσεις δείχνει να έχει όρεξη γιά τα δυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από φίλο στο Κομπότι Άρτας έμαθα ότι έπεσε πολλή βροχή σήμερα. Τώρα κάθονται στο μπαλκόνι με ζακέτες. 18 βαθμοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπόρα και καταιγίδα το απόγευμα στον κάμπο της Αργολίδας.
    Οριακά φαίνεται να περνάει την Κυριακή το απόγευμα κύμα με κακοκαιρία από την βορειοανατολική Πελοπόννησο.Για να δούμε.
    Καλό βράδυ κύριε Ζιακοπουλε και σε όλη την παρέα.Δημητρης κεντρική Κορινθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω ο φίλος από την Πρέβεζα πού περίμενε πως κ πως βροχή, να τον αποζημίωσε η πρόγνωσή μού, όπως και οι ώρες εκδήλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι κάνει η τόσο θερμή κεντρική και δυτική Μεσόγειος! Μέσα στο κατακαλόκαιρο να φτιάχνει τέτοιες διαταραχές! Το λέω με αφορμή τα βίντεο που είδα από τη Σικελία! Αποκάλυψη πραγματική! Στην απέναντι πλευρά του Ιονίου! Κινούμενη και ανατροφοδοτούμενη με φοβίζει η ένταση των φαινομένων που μπορεί να προκαλέσει στη Δυτική Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mε βάση και το πρωινό update των μοντέλων, δεν αναμένονται ιδιαίτερες βροχές στην Αττική, ούτε αύριο (14/8) Κυριακή. Με βάση τα μερομήνια ο Σεπτέμβρης θα είναι ένας ιδιαίτερα βροχερός μήνας, με τα πιο έντονα φαινόμενα το τρίτο δεκαήμερο, ενώ θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο, που στο 2ο μισό του, θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες στα βόρεια και στα νότια της χώρας.

    Ο Νοέμβριος αναμένεται να είναι ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, όμως αυτό θα αλλάξει στο τέλος του μήνα. Ο Δεκέμβριος θα είναι ο δύσκολος μήνας με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

    Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο ενώ ο Φλεβάρης θα «μυρίσει» άνοιξη αλλά με πολλές βροχές. (Κάπως έτσι ήταν ο περσινός χειμώνας με τον χιονιά Ελπίδα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο ήπιο).
    https://www.enimerotiko.gr/plus/kairos/merominia-2022-2023-ti-kairo-tha-kanei-ton-fetino-cheimona-symfona-me-to-proto-dekaimero-toy-aygoystoy/
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερομήνια; Έγκυρη πρόγνωση ή λαϊκή παράδοση; Μάλλον το δεύτερο... Ωραίο θέμα για συζήτηση αλλά δε μπορείς να βασιστείς σε προγνώσεις καιρού πόσο μάλλον όταν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για τόσο μακρινές προγνώσεις.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Βαγγέλη. Αύριο Κυριακή για την Αττική, μπορεί να μας κάνει το μπάσιμο ο Σαρωνικός κόλπος. Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
    3. Εννοείται ότι δεν βασιζόμαστε στα μερομήνια, απλά έχουν το γούστο τους, είναι μέρος της λαϊκής παράδοσης, όπως αναφέρεις κι εσύ. Απ' ό,τι έχω καταλάβει - χωρίς να είμαι και σίγουρος - τα μερομήνια στηρίζονται πολύ στα δεδομένα προηγούμενων ετών για να βγάλουν μία πρόγνωση. Για αυτό και μερικές χρονιές πετύχαιναν τους χιονιάδες που σημειώνονταν στις αρχές του έτους. Όταν αυτό δεν συνέβη, όμως, τον χειμώνα 2020-21, που οι χιονιάδες ήρθαν μετά τα μέσα Γενάρη και μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, έπεσαν έξω.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  8. 27,5 χιλιοστά στην περιοχή μού κ την πόλη τού Αγρινίου από τις ισχυρές καταιγίδες πού μας ήρθαν από το Ιόνιο τις πρωινές ώρες σήμερα.
    Πολλές βροντές κ μικρό διακοπές ρεύματος παρατηρήθηκαν.
    Καταιγίδες μετά από πολύ καιρό επιτέλους επηρέασαν και τον φίλο μού τον γερό Παναχαϊκό και το Ρίο.
    Γιά δροσιά δεν το συζητάμε.
    Στο Καρπενήσι πού μιλάω με φίλους άναψαν σόμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή