Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα ΒΑ Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), βροχές αναμένονται στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας και θα επικρατήσουν ΝΑ έως ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Ν. Ιόνιο, Πατραϊκός). Η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς, αλλά στη νότια χώρα θα φθάσει τους 22 βαθμούς. Σημειώνεται ακόμα ότι στο Ν. Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και ότι στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ηπείρου, θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.
Την Τετάρτη (13/11), βροχές αναμένονται και πάλι στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Πέρα από αυτό, τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά (κυρίως στο Ν. Ιόνιο) και στα βουνά της κεντρικής και της βόρειας χώρας θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν: στο Ιόνιο Α-ΝΑ 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο Α-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στο Καρπάθιο ΒΔ ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.
Την Πέμπτη
(14/11), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη Δ.
Ελλάδα, τη Β-ΒΑ χώρα και το Β-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6
μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.
Πεστα Δασκαλε.! Δεν πάμε πουθενά χωρίς Γαρμπή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχουμε ξεχάσει τη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος εδώ στα ΝΔ ... Οι ελιές ειναι μικρές και ζαρωμένες οι έρμες ... Τί να "βγάλουν" ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΔάσκαλε γενικά έχετε δίκιο, ο Γαρμπής είναι ο νεροκανατάς της δυτικής χώρας όπως λέμε και εδώ μέσα αρκετές φορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν όμως εξαιρέσεις!
Σας θυμίζω τον Οκτώβριο του 2021 όπου κυκλογέννεση στην κεντρική Μεσόγειο τότε σχεδόν στάσιμη(δεν είναι ίδιες οι συνθήκες τώρα για να μην παρεξηγηθώ) είχε προκαλέσει πολλές ζημιές σε περιοχές Ιθάκης Κεφαλλονιάς και δυτικής Αιτωλοακαρνανίας και όλα αυτά με άνεμο στην επιφάνεια Ανατολικό ΝΑνατολικό μέχρι ΝΝΑνατολικό.
Γαρμπής δεν υπήρχε καθόλου.
Ενδεικτικά από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου(αν θυμάμαι καλά) είχαν πέσει κατά τα μέσο όρο 750 με 800 χιλιοστά στην Ιθάκη κυρίως,και σε περιοχές όπως Αιτωλικό Αγγελόκαστρο γύρω στα 650 με 700 χιλιοστά.
Γύρω στα 450 χιλιοστά είχε πάρει τότε η περιοχή του Αγρινίου.
Αν θέλετε ανατρέξτε στο ιστορικό χαρτών να δείτε το ανεμολογικό πεδίο τότε στα δυτικά.
Λογικά βγήκαν συγκλίσεις που και λόγω θερμών θαλασσών έκαναν τη ζημιά.
Επίσης βοήθησε και ο αντικυκλώνας στα ανατολικά της Ελλάδας.
Τέλος,το χαμηλό ήταν οργανωμένο και όχι Τραφ, όμως παρόλα αυτά είχε ρίξει τεράστιο όγκο νερού βυθίζοντας ολόκληρους κάμπους κάτω από τα νερά, χωρίς καθόλου ΝΔυτικό άνεμο.
Περισσότερα δεν γνωρίζω, απλά καταγράφω τα γεγονότα.
Σωστός, και μπορεί να ξανασυμβεί αύριο στη δυτική Κεφαλλονιά!
ΔιαγραφήΗ οχταήμερη σχεδόν τότε κακοκαιρία στα δυτικά έκλεισε με το βαρομετρικό Μπάλλος(14-16 Οκτωβρίου) που κινήθηκε και πιο ανατολικά και επηρέασε όλη τη χώρα σχεδόν,με έντονα φαινόμενα και ισχυρούς ανατολικούς ανέμους 8 με 9 μποφόρ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρκετοί έχουν παρατηρήσει ότι μικρές λίμνες και ποτάμια έχουν στερέψει, λόγω της ανομβρίας, αλλά και οι συνεχείς βοριάδες παίζουν κάποιο ρόλο. Και αυτό ισχύει και στη θάλασσα, όπου εξατμίζουν κυριολεκτικά το νερό από τα πρώτα μέτρα της, αποκαλύπτοντας βράχια, που κανονικά είναι βυθισμένα, με το αλάτι να σχηματίζει μία άσπρη κρούστα πάνω τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που αναφέρει ο ανώνυμος 5:38 μ.μ. για τη θάλασσα με εντυπωσιάζει ! .
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσχύει ; Και αν ναι ,οφείλεται σε εξάτμιση ή σε άλλους λόγους ; . --===Π.Α.
Όχι!
ΔιαγραφήΑν δεν φορτσάρει ο Νοέμβριος να κάνει διαδοχικές διαταραχές από τα δυτικά με μπασίματα να σαρώνουν ολόκληρη την χώρα ανά διαστήματα, δουλειά στο μέγιστο,δεν γίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και στον Δάσκαλο μας!
Η αποκάλυψη βράχων στις παραλίες και στις ακρογιαλιές δεν οφείλεται προφανώς στους βοριάδες και σε εξάτμιση που προκαλούν, αλλά στις παρατεταμένες υψηλές πιέσεις, που οδηγούν σε πτώση της στάθμης της θάλασσας. Με συνεχόμενα 1025 hPa για τόσες μέρες, προφανώς ασκείται πολύ μεγαλύτερη πίεση από τον ατμοσφαιρικό αέρα πάνω την επιφάνεια της θάλασσας συγκριτικά με τα 1015 ή τα 1010 hPa, με αποτέλεσμα να νερά να μετακινούνται προς περιοχές με χαμηλότερες πιέσεις. Αυτό βέβαια συνήθως συμβαίνει πολύ αργότερα, Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, αλλά τώρα το πάθαμε νωρίτερα λόγω του αντικυκλώνα που είχε κατσικωθεί για σχεδόν ένα μήνα από πάνω μας. Αντίστροφα, όταν επικρατούν παρατεταμένες χαμηλές πιέσεις ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας και ειδικά σε κλειστούς κόλπους και μυχούς μπορεί να υπάρξει πρόβλημα λόγω της φουσκοθαλασσιάς (στο Πυθαγόρειο της Σάμου π.χ. έχει παρατηρηθεί να πλημμυρίζει η προβλήτα του λιμανιού, όταν κρατούν για πολλές μέρες χαμηλές πιέσεις λόγω συνεχών χαμηλών βαρομετρικών). Και εδώ στα Χανιά όλοι γνωρίζουν εμπειρικά ότι στο παλιό ενετικό λιμάνι, λόγω του αρκετά κλειστού χώρου που διαθέτει, τα νερά πέφτουν τον χειμώνα συγκριτικά με το καλοκαίρι και το βάθος του λιμανιού είναι αισθητά μικρότερο. Σε ανοικτές παραλίες αντιθέτως δεν είναι εύκολα ορατή η διαφορά, ίσως να είναι και αμελητέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τα του καιρού, είναι να απορεί κανείς εδώ στην Κρήτη πώς συνεχίζουν να υπάρχουν διαθέσιμα νερά για χρήση. Φαίνεται όμως ότι οι υπόγειες διαδρομές του νερού από τα χιόνια των κρητικών οροσειρών είναι (ευτυχώς) πολύ μεγάλες και υπάρχουν ακόμη αποθέματα, παρά την ασύλληπτη και ακραία ανομβρία, που όμοιά της δεν πρέπει να έχει ζήσει το νησί στο παρελθόν πολλές φορές. Και δεν φαίνεται στον ορίζοντα και ουσιαστικά αλλαγή.
Μας σώζουν λοιπόν ακόμη τα Λευκά Όρη κυρίως, αλλά και η Ίδη με τα χιόνια που μαζεύουν τον χειμώνα. Να δούμε μέχρι πότε, βεβαίως...
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη . Μένω κοντά σε απόλυτα ανοιχτή παραλία του Κορινθιακού .Δεν είχα ποτέ κάποια σχετική εμπειρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπορώ και εγώ για την περιοχή μου, πώς τα καταφέρνει η Ζήρεια ,μαζί με κάποιους δευτερεύοντες ορεινούς όγκους περιμετρικά της, και μας στέλνουν ακόμα κάποιες μικροποσότητες νερού .Η κατάσταση είναι οριακή. ---=====Π.Α.
Σύμφωνα με ανάρτηση του κ.Ζιακόπουλου στις 7 Μάρτη 2021, όταν είχε παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο να τραβιούνται τα νερά της θάλασσας και να αποκαλύπτονται βυθισμένα βράχια, το βασικό αίτιο είναι η ευθυγράμμιση του ήλιου της γης και της σελήνης. Μαζί του συμφωνούν και οι κ.κ. Λέκκας και Ζερεφός, με τον δεύτερο να κάνει λόγο για καθαρά αστρονομικό - και όχι μετεωρολογικό - φαινόμενο, αλλά και ο κύριος Τσελέντης.
ΔιαγραφήΟ γνωστός σεισμολόγος επισημαίνει ως αιτία και τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις, που ανέφερε και ο κ. Λουπάσης και δεν αποκλείει και ο κ. Ζιακόπουλος. Ο κύριος Τσελέντης υποστηρίζει, επίσης, ότι παίζουν και οι βοριάδες ρόλο, ωθώντας μεγάλες ποσότητες νερού προς τις ακτές στη νότια Μεσόγειο και αποκαλύπτοντας έτσι κάποια μέτρα ακρογιαλιάς στα μέρη μας.
https://www.iefimerida.gr/ellada/hamili-stathmi-thalassas-aktes-fainomeno
Ως απλός παρατηρητής, βλέπω τα νερά να τραβιούνται στον Σαρωνικό, μόνο κάθε φορά που έχει βοριά για μέρες (σε άλλα μέρη αυτό μπορεί να συμβαίνει με νοτιά, εφόσον είναι υπήνεμα σε αυτόν).
Eντωμεταξύ βλέποντας τις βροχές δεν βλέπουμε τι φτιάχνετε με αγνα βαλκανικά υλικά για τις 16...όπου παίζει και τα βόρεια ημιορεινά να δούν χιόνι αλλά και χιονόστρωση.......balkan spίrit που λέμε και στο χωριό!!"θωμάς¨¨
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας. "Θωμά", βάλε ξύλα και ετοίμασε αυγά με corned beef, κάστανα και κρασί.
ΔιαγραφήKύριε Σιμούλη....βρίσκομαι στα πεδινά..στην Θεσσαλονίκη..κάνω οικονομία στα ξύλα πάνω..αλλά που την θυμηθήκατε αυτήν την γεύση κορνεμπίφ με αυγά!!!..."θωμάς"
Διαγραφήυγ. Η κυκλοφορία στο Μέμφις δείχνουν απρόβλεπτες εκπλήξεις για το τρίτο δεκαήμεορ.
Είμαι ερασιτέχνης μάγειρας και γευσιγνώστης της Detrop.
ΔιαγραφήΜακάρι να αντρειωθεί ο χειμώνας κατά το τρίτο δεκαήμερο. Μέχρι στιγμής πάμε καλά από θερμοκρασίες.
Πριν από κάποια χρόνια, δοκίμασα τη συνταγή του Χρήστου, την οποία σχεδόν είχα ξεχάσει. Η αλήθεια είναι ότι μού φάνηκε βαριά. Ξεμαθαινει ο άνθρωπος ή τότε, στον καιρό της ανέχειας, μάς φαινόταν εξαίσια; Μάλλον ισχύουν και τα δύο.
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα σε όλους,
Καλημέρα σας. Απόψε και αύριο, του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αρχέγονο πανηγύρι στην Παπαδιά Ευρυτανίας! Μόνο για τους φανατικούς του είδους. Μετά το προσκύνημα μια μικρή ορχήστρα με μια τραγουδίστρια, αρνί σούβλας, ψωμί, κρασί ή μπύρα και τίποτε άλλο, ούτε τυρί, ούτε σαλάτα! Γλέντι μέχρι πρωίας μέσα στο μικρό καφεπαντοπωλείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα δάσκαλε ! Γιατί αργεί τόσο πολύ να έρθει βροχή στην Κέρκυρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αιτία κρύβεται στον τίτλο της ανάρτησης.
ΔιαγραφήΑγαπητοί φίλοι, το "χρυσό μετάλλιο" στο ύψος βροχής σήμερα θα πάει σε Μεσσηνία και Λακωνία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως Νώντα, πλην Κεφαλλονιάς Ζακύνθου όπου πέφτει αρκετό νερό(χωρίς όμως ακρότητες μέχρι στιγμής), Μεσσηνία και Λακωνία έχουν την τιμητική τους καθώς ήδη πολλοί σταθμοί ξεπερνούν τα 20 χιλιοστά.
ΔιαγραφήΟι καταιγίδες προτίμησαν τα νότια παράλια της Πελοποννήσου.
Ο ισχυρός κατά περιόδους ανατολικός άνεμος και σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία δεν αφήνει τις βροχές να πάρουν έντονο χαρακτήρα.
Παρόλα αυτά από χτες το μεσημέρι έχουμε πιάσει 14 με 22 χιλιοστά στους επίσημους και μη σταθμούς μας, όμορφα ποτιστικά.
Νομίζω η συνέχεια από αύριο αλλά και την Πέμπτη θα είναι πιο ενδιαφέρουσα με την εξασθένηση του ανέμου και τη στροφή σε πιο νότιας και αργότερα δυτικής ΒΔυτικής διεύθυνσης.
Τα είπαμε, εύρυθμη ατμοσφαιρική κυκλοφορία από δω και πέρα με το μενού να έχει πολλά πιάτα κυρίως βροχερά αλλά κάπου κάπου και ψυχρά.
Η αρχή έγινε σήμερα με πολλές περιοχές της χώρας να βρέχονται από λίγο έως ικανοποιητικά.
Συνεχίζουμε.
Καλώς τον Νώντα!
ΔιαγραφήΤα λέμε πλέον και από εδώ!
Καλησπέρα σε όλους!
Πάντως φίλε μου το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς έχει ήδη ένα διόλου ευκαταυφρόνητο 46αρι ημερήσιο υετό και συνεχίζει (μάλλον θα σπάσει την 50αρι για σήμερα). Οι σταθμοί σε Μεσσηνία-Λακωνία που κοίταξα λίγο κυμαίνονταν γύρω στα 20 με 25 χιλιοστά ως επί τω πλείστω (εννοείται εάν μου διαφεύγει κάποιος σταθμός διορθώστε με). Βέβαια στα "πόδια" της Λακωνίας και της Μεσσηνίας έβγαλε (και συνεχίζει να βγάζει) τα περισσότερα και καλύτερα ηλεκτρικά νομίζω, όπως και στην ευρύτερη θάλασσα των Κυθήρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλό πάντως είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά υετικές ακρότητες!
Επιτέλους βροχή, ποιοτική και ποτιστική (ΝΑ Λακωνία).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα από την Κασσανδρεια Χαλκιδικής, φθινοπωρινός καθαρά καιρός με συννεφιά και ελαφρύ ΒΑ άνεμο εδώ και τρεις μέρες, ψιχαλες σήμερα, θερμοκρασία 14Cκαιβαρια συννεφιά. Περιμένουμε αρκετή βροχή τις επόμενες ημέρες βάσει προβλέψεων, μακάρι να επαληθευτούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιορθώνω, Ασκύφου Χανίων ήδη στα 66 χιλιοστά με απίστευτη ραγδαιότητα για 1 ώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα 60 χιλιοστά είναι μέχρι στιγμής η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος Θάνο αλλά βλέποντας αυτή τη στιγμή τη δορυφορική, μάλλον ο κυρίως πυρήνας τώρα έρχεται.
ΔιαγραφήΝαι, αλλά μόνο εκεί ... Από μεθαύριο και μετά βλέπομε.
ΔιαγραφήΠράγματι η Μεσσηνία χορτασε βροχή σήμερα , όμως η ελαιοκομική περίοδος έχει ηδη χαθεί ! Οι ελιές είναι σαν τη σταφίδα κορίνθου . Και πολλά δέντρα έχουν μισοξεραθεί !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ανατολικά, Ζαγορά Πηλίου 33,4 χιλιοστά, από χθές μέχρι σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιώτης
Από το πρωί βαριά και πυκνή νέφωση στην Ξάνθη αλλά δεν μπορεί να βρέξει. Πήγαν να πέσουν δυο σταγόνες και αυτό ήταν. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η πρωτοφανής ανομβρία στην περιοχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό Κομοτηνή, τα νέα είναι πιο αισιόδοξα...Από το μεσημέρι σιγανή βροχή...(Δ)
ΔιαγραφήΕπιτέλους βροχές,επειδή αυτές της μέρες ταξίδεψα στον Θεσσαλικό κάμπο ,σε όλους τους Νομούς το τοπίο φάνταζε λες και ήσουν στην έρημο,παντού ένα ξερό κίτρινο τοπίο , αποκαρδιωτικό για Νοέμβριο μήνα , ευτυχώς φενεται συνέχεια στις βροχοπτώσεις, Χρήστος Όθρυς
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφυγε ο μεγάλος Μ. Γκανάς
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.youtube.com/watch?v=niZwStdPPos
Πόσο λατρεύω τους στίχους του Γκανα στο 'Λευκό μου γιασεμί' με την Έλλη Πασπαλα (ακούστηκε στην ταινια Φθηνά Τσιγάρα)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://youtu.be/ciNxZmbog-Q?si=j2UIs5LnNz3TEurs
Ψιλόβροχο κατά διαστήματα σήμερα εδώ στην περιοχή μου. Σταγόνα στον ωκεανό εδώ στην καταξερη γη. Θέλει πολύ νερό ο τόπος. Παρόλο που ο άνεμος είναι ανατολικός (ευνοϊκός για εδώ), δεν φαίνεται μέχρι στιγμής κάτι καλό. Ας ελπίσουμε να έχει συνέχεια ο βροχερός καιρός για όλη την επικράτεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ σε όλους παιδιά, και καλό ξημέρωμα να έχουμε. Δημήτρης κεντρική Κορινθία.
Για λόγους ευνοήτους κατανοούμε την εκλεκτική προτίμηση του Λεβάντε προς το Φιόρε του Λεβάντε και τα πέριξ αυτού .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και εμείς εδώ στην Κορινθία φίλοι του είμαστε , οπαδοί του και ακόλουθοί του σε όλες τις εκδοχές του . Η ανταμοιβή μας το διήμερο ένα ελαφρό ψέκασμα .Κατά τα άλλα χορτάσαμε από βαριά νέφωση . -----====Π.Α.
Αρκετή βροχή και στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιονύσης.
Πάντως ο λεβάντες στον πληθυντικό του δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) ίδιος με τον ενικό του, λεβάντες δηλαδή στον ενικό, λεβάντες και στον πληθυντικό. Συνεπώς ο σωστός τύπος είναι λεβάντηδες, με προσθήκη της κατάληξης -ηδες κατ' αναλογίαν άλλων ανισοσύλλαβων αρσενικών ουσιαστικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο, Παναγιώτη.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ.
Παναγιώτη, είσαι σίγουρος ότι είναι "Λεβάντηδες" ; Πρόκειται για όνομα, όχι για επίθετο, όπως π.χ. "Θερβάντες".
ΔιαγραφήΓιώργο, τα αρσενικά ανισοσύλλαβα ουσιαστικά που λήγουν σε -ες συνήθως είναι οξύτονα στην ονομαστική ενικού, δηλαδή τονίζονται στη λήγουσα, και σχηματίζουν πληθυντικό σε -έδες (π.χ. ο καναπές-οι καναπέδες, ο καφές-οι καφέδες κ.τ.ό.). Υπάρχουν, όμως, και κάποια ελάχιστα αρσενικά σε -ες ξενικής προέλευσης (συνήθως ιταλογενή) που είναι παροξύτονα, τονίζονται δηλαδή στην παραλήγουσα στην ονομαστική ενικού, και σχηματίζουν τον πληθυντικό σε -ηδες, κατ' αναλογίαν προς άλλα αρσενικά ανισοσύλλαβα (π.χ. ο ταξιτζής-οι ταξιτζήδες). Τέτοιο, λοιπόν, ουσιαστικό σε -ες είναι και ο λεβάντες και γι' αυτό έχει πληθυντικό οι λεβάντηδες. Ίδια περίπτωση είναι ο κόντες-οι κόντηδες και επώνυμα τύπου Δαπόντες, Τσιγάντες (οι Δαπόντηδες, οι Τσιγάντηδες).
ΔιαγραφήΘεωρώ απλά ότι δεν μπορεί να δίδεται πληθυντικός σε ορισμένους ανέμους. Π.χ. δεν λέμε οι Σιρόκοι, οι Εύροι, οι Τραμουντάνες ... Μένουν στον ενικό. Ανέκαθεν.
ΔιαγραφήΟι άνεμοι ,ως έχοντες θείαν υπόσταση κατά την αρχαία αντίληψη , επιλαμβάνοντ
ΑπάντησηΔιαγραφήαι και των δικαίων παραπόνων των θνητών .
Φαίνεται ότι ο κεχαριτωμένος Απηλιώτης άκουσε τα παράπονα μου και , άμ' έπος άμ' έργον , εδώ και αρκετή ώρα ξεκίνησε μια αρκετά δυνατή συνεχόμενη ποτιστική βροχή !. -----====Π.Α.
Προσεγγίζει τα 40 με 50 χιλιοστά ήδη η Αιτωλοακαρνανία και συνεχίζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όλα αυτά καθώς σιγοντάρει ο καθαρός πια και πιο εξασθενημένος ανατολικός άνεμος.
Όπως δείχνει θα συνεχίσει να βρέχει ασταμάτητα και τη νύχτα.
Καλό ξημέρωμα.
Ο Πύργος κοντεύει τη 200άρα που είπες, Φώτη.
ΔιαγραφήΚαι με ενάντιο ανατολικό άνεμο επιφανείας! Όχι βέβαια στα ξεσπάσματα των καταιγίδων... Ραγδιότητα μέγιστη 235mm/hr!
ΔιαγραφήΚαλημέρα σας. Τι θυμήθηκα τώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔευτέρα 9 Νοεμβρίου 1981: ένα μέτρο χιόνι σε όλα τα ημιορεινά της δυτ. και κεντρ. Μακεδονίας, δεν γνωρίζω για την ανατολική.
Καλημέρα σε όλους παιδιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους ασταμάτητη ποτιστική βροχή όλη τη νύχτα. Βροχή Νοεμβρίου! Και αυτή τη στιγμή συνεχίζει να βρέχει στον ίδιο ρυθμο. Δημήτρης κεντρική Κορινθία.
Ξυπνητήρι 05:00 το ξημέρωμα και περπάτημα με αδιάβροχα στην παραλία του παλαιού Φαλήρου μέσα στην βροχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιες λάμψεις φαινόντουσαν προς την Αργολίδα.
Δόξα τω Θεώ βρέχει!! Χαρά μεγάλη!!
Καλημέρα σε όλους!
Καλημέρα. Λίγα πράματα, στην Ήπειρο από βροχή, ιδίως οι βόρειες περιοχές Ηγουμενίτσα, Γιαννενα κτλ... Καλύτερα πήγε η Αρτα με 20χιλ βροχής τη νύχτα. Γενικά το σύστημα, δεν είναι για εμάς
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι στη Δυτική Κορινθία - Ανατολική Αχα'ί'α ολονύχτια καλή ποτιστική βροχή .
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνολικά γύρω στα 37 χιλ. .
Η συνέχεια δείχνει ενδιαφέρουσα. -------======== Π.Α.
Στην Κρήτη όσον αφορά τα καιρικά, που εκτός Χανίων δεν μας αγγίζει η τρέχουσα κακοκαιρία, έχω να πω ότι έχουμε αναπτύξεις τώρα το μεσημέρι καθαρά καλοκαιρινού τύπου νεφών αστάθειας στους ορεινούς ογκους του Λασιθίου. Το μεσημέρι ο ήλιος σε έκαιγε και η αίσθηση μόνο φθινοπωρινή δεν ήταν.
ΑπάντησηΔιαγραφή