Τρεις εποχές (φθινόπωρο, χειμώνας και άνοιξη) σε τέσσερις ημέρες (20-23/2/2026)

Ξεχωρίζουν και επισημαίνονται:

Παρασκευή, 20/2  

- Το γρήγορο πέρασμα του μετώπου από την ηπειρωτική Ελλάδα που θα προκαλέσει τοπικού χαρακτήρα, μικρής διάρκειας, αλλά αξιόλογης έντασης φαινόμενα.

- Η απογευματο - βραδινή αξιόλογης έντασης αλλά σχετικά μικρής διάρκειας βροχοκαταιγίδα της Αττικής.

- Οι αξιόλογης έντασης βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές - βραδινές ώρες στο Β. Αιγαίο και κυρίως σε Α. Μακεδονία και Θράκη.

- Οι ενισχυμένοι νοτιάδες κυρίως στα ανατολικά (ένταση 7 με 8 μποφόρ).


Σάββατο, 21/2

- Οι  ισχυρές βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στη Θράκη που είναι πιθανό να επιδεινώσουν την κατάσταση από πλευράς ανόδου της στάθμης των νερών στον Έβρο. Η εκδήλωση των ίδιων φαινομένων στη γειτονική Βουλγαρία είναι ανησυχητική.

- Η εκδήλωση αξιόλογης έντασης βροχών και τοπικών καταιγίδων στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Κυριακή, 22/2

- Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

- Η εκδήλωση αξιόλογου υετού  στην Εύβοια, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Καθαρά Δευτέρα, 23/2

-Η παγωνιά τη νύχτα και νωρίς το πρωί και οι ανοιξιάτικες συνθήκες στη διάρκεια της ημέρας. 

1 σχόλιο:

  1. Όπως πάντα ο Δάσκαλος μας λιτός και περιεκτικός και πολύ ουσιαστικός. Καλά νερά σε εμάς εδώ στην Θράκη και στο νομό Ξάνθης που μένω χωρίς υπερβολές εύχομαι και καλές Απόκριες σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή