![]() |
| Στο Γανναδιό της Κόνιτσας, 19-8-2026. |
Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στη Δ. Μαύρη Θάλασσα και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι ευνοϊκή για να επικρατήσουν στη χώρα μας άνεμοι του βόρειου τομέα με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ κατά τόπους στο Αιγαίο. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), σχεδόν παντού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η ζέστη θα είναι αισθητή, καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και στα νησιά τους 34 βαθμούς.
Το Σάββατο (22/8), αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα θα συννεφιάσει τοπικά και πρόσκαιρα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση 4 με 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και στα νησιά τους 35 βαθμούς.
Την Κυριακή (23/8), αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία ια κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Τη Δευτέρα (24/8), σποραδικοί όμβροι είναι πιθανό να εκδηλωθούν το απόγευμα στην κεντρική και τη βόρεια ορεινή Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με βασικές εντάσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα αναμένεται μικρή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Ενθαρρυντικός ο τίτλος του κ. Ζιακόπουλου, αφού το μελτέμι με τα όποια κακά του (πυρκαγιές) είναι προτιμότερο από το 82% υγρασία που είχε τη νύχτα 19-20 Αυγούστου στο Φάληρο. Με θερμοκρασία 25 βαθμούς και κολλούσες κυριολεκτικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα μεσημέρια - απογεύματα που η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 30 βαθμούς, αλλά η υγρασία δεν υποχωρεί κάτω από το 65% νιώθεις αυτή τη βαριά ζέστη. Παρόλα αυτά, καθάρισα από όσα σκουπίδια μπορούσα το πρανές πάνω από την παραλία στο Θυμάρι και μάζεψα μερικά πλαστικά από τα 5-6 μέτρα βάθος.
Θα είχα ταξιδέψει και τζάμπα, αφού αρχικά ξέχασαν να μου κόψουν εισιτήριο στο λεωφορείο, αλλά πήγα και τους το είπα και πλήρωσα. Η θάλασσα με αντάμειψε με τα δύο πρώτα μαγιάτικα που είδα φέτος το καλοκαίρι, μανάλια, όπως λέγονται όταν είναι νεαρά και πιστά στο αυγουστιάτικο ραντεβού τους στα ρηχά.
Β. ΣΠ.
Καλησπέρα σας κυριε Ζιακοπουλε, τώρα γράφουν τα σαιτ, απομακρύνετε το ενδεχόμενο καυσωνα, σύμφωνα με τα ensemble..
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία φωτογραφία δάσκαλε ,Χρήστος από την Όθρυ που μέχρι στιγμής δεν καταλάβαμε ζεστή το φετινό καλοκαίρι,καμία βροχουλα θέλουμε στον ορίζοντα αν και το φεγγάρι το βλέπω ξερικο, Χρήστος
ΑπάντησηΔιαγραφή