Αστάθεια

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τη Δ. Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι γενικά δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Τετάρτη (20/5) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση. Το τριήμερο Πέμπτη-Σάββατο (21-23/5) ο καιρός θα είναι αρκετά ζεστός και υγρός με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς.   

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 και αργότερα ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου