Το …φθινόπωρο δεν θα κρατήσει πολύ

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων στα ανατολικά και τα νότια. Με τους βοριάδες και τις βροχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και σε αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, ο καιρός θα θυμίζει φθινόπωρο. Το Σάββατο (30/5) οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού, οι βόρειοι άνεμοι μόνο στα ΝΑ θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (31/5) αλλά και το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (1-2/6) ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ανέμους το πολύ 5 μποφόρ και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Πάντως, δεν θα λείψουν οι απογευματινές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. 



Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι στην Α. Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα Ν-ΝΑ. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση. Άνεμοι Β 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου