Μεταβολή του καιρού με χειμωνιάτικο χρώμα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα, αρχής γενομένης από τη ΒΔ. Ελλάδα. Τα βασικά χαρακτηριστικά της επικείμενης μεταβολής του καιρού, που θα μας απασχολήσει και την Παρασκευή (4/3), θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, οι ενισχυμένοι άνεμοι (αρχικά ΝΔ και στη συνέχεια Δ-ΒΔ), τα χιόνια στα ορεινά και η πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (5/3), τα φαινόμενα θα σταματήσουν, οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Ωστόσο, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (6-7/3) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.  


Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αργά τη νύχτα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 και το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές τη νύχτα προς την Παρασκευή. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.


4 σχόλια:

  1. κ. Γιώργο Λαμέρα, ο κόλπος της Σύρτης σε συνδυασμό με ψυχρή εισβολή πάντα έδινε χειμώνα. Τι λέτε, τώρα προλαβαίνουμε (για τις 15 Μάρτη δηλαδή); Ή μήπως θα τα μαζέψει πάλι το GFS;

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο, όλο έτσι λέμε, όλο κάτι βλέπουμε στο βάθος που τελικά ...εξαϋλώνεται. Άσε, δε μας θέλει φέτος, εγώ το πήρα απόφαση. Τουλάχιστον να αλλάξει η κυκλοφορία κάποια στιγμή, να μη ψηθούμε το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ελπισσυμε καποια στιγμη να κανει κανα σερι βοριαδων, μηπως καθαρισει η ατμοσφαιρα απο τη σκονη, πολυ επιμονοι οι νοτιαδες φετος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή