Δροσεροί και όχι ψυχροί οι Β-ΒΑ άνεμοι της Κυριακής

Η χώρα επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των χαμηλών πιέσεων στη Δ. Μεσόγειο και την Τυνησία με τις υψηλές πιέσεις στην Τουρκία με αποτέλεσμα την επικράτηση ασθενούς Ν-ΝΑ ρεύματος. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα περάσει με ομίχλες το πρωί, αυξημένη σχετική υγρασία και μέγιστες τιμές θερμοκρασίας πάνω από τους 20 βαθμούς σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Την Κυριακή (3/4) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση ΒΑ ανέμων εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο), με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και την ελάττωση της σχετικής υγρασίας. Τη Δευτέρα (4/4) δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού στη χώρα. Την Τρίτη και την Τετάρτη (5-6/4) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου  

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων ή καταιγίδων στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Ξάνθης. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το βράδυ Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ Α-ΒΑ 3 με 5 και στο ΒΑ Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα...στον χάρτη που βάζετε, κάτω δεξιά, τι είναι αυτό που φαίνεται σαν νησί???μάλλον λάθος είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλήμέρα, φίλε μου,
      Είναι η εσχατιά της χώρας μας, το Καστελλόριζο. Μετατοπισμένο βέβαια λόγω της περιορισμένης έκτασης του χάρτη. Πρέπει να βάλω περίγραμμα.

      Διαγραφή