Οι βοριάδες και η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας τα σίγουρα




9 σχόλια:

  1. Εγώ το μεταφράζω ως: τ' είχες Γιάννη, τ΄είχα πάντα. Κοινώς, άμα δείτε καμία νιφάδα στον αέρα, βγάλτε καμιά συλλεκτική φωτογραφία, να τη βλέπετε και να τη θαυμάζετε για τους επόμενους 10 μήνες.
    Πέραν της πλάκας, προφανώς, τα πάντα είναι ευμετάβλητα μετά τις 10/2 και όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι και καλό και κακό. Γιατί έχουμε κάτι να περιμένουμε, από την άλλη όμως ακριβώς για τον ίδιο λόγο η προσγείωση μπορεί να είναι ανώμαλη, σε περίπτωση που μας βρει ο Μάρτης να αναμένουμε. Πάντως, για πρώτη φορά, μετά το φιάσκο της Αριάδνης, έχω μια αισιοδοξία για το υπόλοιπο του χειμώνα.

    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοεί φιλέ μ το φιάσκο τησ αριαδνησ?ότι ήταν ή πιο ψυχρή κακοκαιρία των τελευταίων ετών ή το ότι είδαμε στρωμένο χιόνι Αθηνα?φιλέ ημοτννλεοφωρο γιατί έπαιζε ο παο κ μετ πηγα ζωγραφου κ είχε 5-6 πόντους χιόνι.για αυτό το λέω το θεωρεία φιάσκο αυτό το σπάνιο ψυχοσ π ήρθε?όσο για την συνέχει πιστεύω θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μεριμκους φιλε ο κοσμος τους ειναι μεχρι την αυλη τους...δικαιομα τους βεβαια και ο κοσμος κρινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκουσον με, πάταξον δε. Καταρχάς, οι γνώμες είναι υποκειμενικές προφανώς. Κατ'εμέ λοιπόν, θεωρώ την Αριάδνη για την Αττική ένα από τα μεγαλύτερα καιρικά φιάσκα για την Αττική βέβαια. Πιθανώς βέβαια, τα standard είναι διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή. Αλλά για μένα, τέτοιο κρύο πολυήμερο, τέτοια δυναμική και να εξαντληθεί σε μία τετράωρη (αρίστης βέβαια ποιότητας ελέω θερμοκρασίας) χιονόπτωση είναι φιάσκο. Τις προπαραμονές χιόνισε σαφώς περισσότερο, το έστρωσε σαφώς περισσότερο και στη γειτονιά μου τουλάχιστον το κράτησε και σαφώς περισσότερο. 3-4 ώρς χιονόπτωσης κουτσά στραβά την βλέπω κάθε χρόνο. Βεβαίως, κ ήταν ιστορικό για πολλές περιοχές, όχι όμως για την Αττική. Λίγη σημασία έχουν αυτά πάντως, σημασία έχουν τα μελλούμενα.
      Βαγγέλης

      Διαγραφή
    2. Μου αρέσουν οι μαξιμαλιστές χιονόφιλοι. Παρ΄όλα αυτά, ορισμένες νότιες και δυτικές συνοικίες της Αθήνας είδαν την αξιοπρεπέστερη χιονόστρωση μετά το 2008 και μάλιστα μετά την κυρίως επέλαση του συστήματος, όταν το πράγμα φαινόταν να λήγει άδοξα για την Αττική. Για τα βόρεια προάστεια πάλι, ότι έριξε ήταν ψίχουλα σε σχέση με την κλιματολογία τους και τα αναμενόμενα από μιά ισχυρή ψυχρή εισβολή. Πάντως εγώ στην Καλλιθέα φωτογραφίες με χιόνια έιχα να τραβήξω από το 2008.

      Διαγραφή
  4. Στον χιόνια πριν την αριαδνη έριξε σαφωσ λιγότερο χιόνι κ σαφωσ το κράτησε λιγότερο από ότι στην αριαδνη.οι τ στην αριαδνη ήταν ιστορικές κ για την Αθηνα.στην περιοχή μ έριξε καλό χιόνι κ τισ δύο φορεσ στην αριαδνη ομωσ χιονίζει πιο πολύ ώρα κ με θερμοκρασίες αρνητικές πράγμα π δεν έγινε στον πρώτο χιονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και κούρασε η Αριάδνη, λες και τελείωσε ο χειμώνας, το πιο σωστό το λέει ο Γιώργος παραπάνω και το υπονόησα κι εγώ νωρίτερα. Κάθε περιοχή ακόμα και μέσα στην Αττική έχει τα δικά της standard. Προφανώς για την Καλλιθέα ή τον Πειραιά το χιόνι της Αριάδνης ήταν καλό. Για πιο βόρεια όμως ήταν απλώς ακόμα ένα αξιοπρεπές χιόνι. Δηλαδή στο Διόνυσο το ότι χιόνσε 3 ώρες κι έβαλε 5 πόντους είναι τόσο ιστορικό; Μα τις παραμονές είχε 30 πόντους κ κράτησε και 1 εβδομάδα σχεδόν. Στην Κηφισιά πάλι έβαλε 5 πόντους τώρα και 10-15 τις παραμονές. Και στο τέλος τέλος περάσαμε ένα απογοητευτικό ΣΚ με απόλυτη ηλιοφάνεια αλλά χαμηλές θερμοκρασίες (χαρακτηριστικά στην Κηφισιά είχαμε ολικό παγετό την Κυριακή με ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ε δε το λές και ιστορικό χιονιά αυτό. Ήταν ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά να τις βράσω. Ας επικεντρωθούμε όμως στην άκρως υποσχόμενη κυκλοφορία των επόμενων 20 ημερών και κάνουμε ταμείο στο τέλος.
      Βαγγέλης

      Διαγραφή
    2. Πολλά υποσχόμενη και η σημερινή ανανέωση (αναθεώρηση προς το ψυχρότερο)του CFS για τον Φλεβάρη:

      http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/imagesInd3/euT2mMonInd1.gif

      Διαγραφή