Θερμοκρασία: αρχικά διολίσθηση και από το Σαββατοκύριακο κατρακύλα




15 σχόλια:

  1. Ο Αζορικός ξεκινάει στις 10 Φλεβάρη την πρώτη του προσπάθεια να διασπάσει την συμπαγή άμυνα ζώνης (ζωνική κυκλοφορία) του Ατλαντικού. Κάνει μια δύσκολη προσπάθεια, τρυπώνει ανάμεσα σε δυό παίκτες (χαμηλά) επιχειρώντας να μπεί στην αντίπαλη ρακέτα (Βρετανία) και από ευνοϊκή θέση να πάει για το λέι-απ, αλλά βρίσκεται εκτός ισορροπίας για σουτ, οπότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να πασάρει στον Σκανδιναβικό, που βρίσκεται όμως πολύ έξω από τη γραμμή των 6,75. Ο τελευταίος, και ενώ απομένουν λίγα δεύτερα για τη λήξη της επίθεσης, θα επιχειρήσει ένα δύσκολο σουτ που μπορεί να βρεί στεφάνη (λίγα χιόνια στο ορεινά και κάποια ημιορεινά) η και να καταλήξει αιρμπωλ ( αυλώνας κάργα ανατολικά και γενικευμένο ξερόκρυο). Το κακό είναι ότι στη συνέχεια του αγώνα ο Αζορικός φαίνεται να πελαγοδρομεί ανάμεσα στος παίχτες του Ατλαντικού χωρίς καθαρό μυαλό και να χάνει όλες τις μονομαχίες, οπότε οι προπονητές (Ευρωπαίος και Αμερικάνος) τον αποσύρουν προσωρινά από το παιχνίδι και βάζουν μέσα τον Σιβηρικό, που όμως έχει πολύ χρόνο στον πάγκο, είναι ντεφορμέ και δεν μπορεί να αμυνθεί απέναντι στους παίκτες του Ατλαντικού που ελέγχουν πλήρως το παιχίδι σ ολόκληρο το γήπεδο. Το τέλος της δεύτερης περιόδου βρίσκει τον Ατλαντικό μπροστά με σαφές προβάδισμα, αλλά το ματς είναι από αυτά που μπορούν να γυρίσουν στη συνέχεια. Άλλωστε μένει ακόμα ένα ολοκληρο ημίχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερός Γιώργο! Μπλέκεις απίστευτα τους μπασκετικούς όρους με του καιρικούς!!! Η συνέχεια του αγώνα αναμένεται συναρπαστική!!!

      Διαγραφή
  2. τι ειπες τωρα γιωργο.. ωραιοςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω παιδιά η περιγραφή του ματς στο τέλος να θυμίζει Βασίλη Γεωργίου στο ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας το 1968!

    https://www.youtube.com/watch?v=G3XC2Z85WME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστική περιγραφή. Εύγε. Μόνον μία παρατήρηση: Στο μπάσκετ ο πιο δυνατός κερδίζει 9/10 φορές. Και το ερώτημα είναι ποιος είναι ο πιο δυνατός; Αζορικός, Σιβηρικός ή Ατλαντικός;
    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς πάντως οι αττικάριοι θέλουμε Αζορικό. Κι ας μη φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι το φαβορί. Άλλωστε, το 1987 είχαμε δύο μεγάλα γεγονότα, ένα μπασκετικό και ένα καιρικό, λίγους μήνες νωρίτερα, όπου δεν νίκησαν οι δυνατοί αλλά τα αουτσάιντερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τις επόμενες ημέρες, φοβάμαι ότι η ψυχρή εισβολή θα θυμίζει βολές Λυπηρίδη για τους πιο παλιούς... Βέβαια, ας ελπίσουμε ότι έστω και στο τέλος θα θυμηθούμε τον αγαθό γίγαντα με τις 2/2 στον τελικό του 87 (που δεν πρέπει να είχε ξανακάνει ποτέ στην καριέρα του) και να πανηγυρίσουμε. Πάντως, τώρα πέρα από την πλάκα, μετά από αυτή την ξηρή ψυχρή εισβολή, φοβάμαι ότι χάνουμε και το 2ο δεκαήμερο, οπότε τα περιθώρια στενεύουν μετά. Ή ταν ή επί τας λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σου πω οτι χάνουμε και το 3ο. Τα ματς φαίνεται πως θα κριθεί στην 4η περίοδο (Μάρτιος). Ολική επαναφορά με επική αντεπίθεση και μεγάλο σερί η ήττα με καθαρή διαφορά. Ελπίζω να ξαναζήσουμε το μπασκετο-καιρικό 87.

      Διαγραφή
  7. Άμα περιμένουμε το ματς να το γυρίσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ελλοχεύει ο κίνδυνος της συντριβής. Γιατί τότε έρχεται από τον πάγκο ο υποτροπικός και κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Κάνει κάτι σκριν και κάτι τζαρτζαρίσματα που όχι καλάθι δεν βλέπεις, λες άντε να τελειώνει το ματς να ξεζαλιστώ από τις φάπες που έχω φάει. Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις ενίοτε αλλά φοβάμαι ότι μεγάλες ανατροπές (σοβαρό Μαρτιάτικο χιόνι δηλαδή) γίνονται κάθε 30 χρόνια (ως λες? 1987-2017?)

    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο είναι οτι στα τελευταία προγνωστικά φαίνεται να σφίγγει η ζώνη (συρρίκνωση του πολικού στροβίλου) οπότε ούτε αντικυκλώνας "Αντετοκούμπο" δε θα περνάει. Αν όμως τελικά χαλαρώσει η άμυνα (χαλαρή κυκλοφορία) και πάμε σε παιχνίδι "ένας εναντίον ενός" (αποκομμένα κέντρα χαμηλών και υψηλών πιέσεων), τότε τα πάντα γίνονται. Τον υποτροπικό τον βλέπω ντεφορμέ φέτος και ελπίζω έτσι να μείνει.

      Διαγραφή
  8. Πάνω στην προσπάθεια του ο Αζορικός να περάσει ανάμεσα απο την συμπαγή άμυνα του Ατλαντικού παραπατάει και πάθαινει δίαστρεμμα αστράγαλου με αποτέλεσμα να μείνει εκτός γηπέδου, μέχρι το τέλος της 3Ης περιόδου και είναι αμφιβολο αν οι γιατροι της ομάδας τον επαναφέρουν στην 4Η περίοδο, ο Σιβηρικός ως αναγκαστική αλλαγή μπαίνει στον αγώνα αλλά είναι εκτός φόρμας οπότε πολύ δύσκολα να γυρίσει η εικόνα αυτού του ματς, αλλά ποτέ δεν ξέρει κάνεις μπάλα είναι και γυρίζει!

    Με εκτίμηση Τόλης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο ότι γνωρίζω στη περιοχη μου (βορειοδυτικά)ένας μεγάλος χιονιας έγινε τον Μάρτιο του 1948 και ο επόμενος ξταν το 1987 δηλ.39 Χρόνια αργότερα.Τώρα είμαστε στα 30 Χρόνια μπορεί να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συμβεί φίλε μου, θα μιλάμε δικαίως για έναν ιστορικό χειμώνα. Αν όχι, απλά για έναν ιστορικό (για τα δεδομένα των τελευταίων 30 χρόνων) Γενάρη, και τίποτα παραπάνω. Έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή