Τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης

Ψυχρό μέτωπο στα ΒΔ Βαλκάνια κινείται ανατολικά, ενώ ένα χαμηλό στην Ιταλία αναμένεται να κινηθεί Α-ΝΑ. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι νοτιάδες εντάσεως ως τα 7 μποφόρ, οι τοπικές βροχές κυρίως στα Β-ΒΔ και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Σε ό,τι τις επόμενες μέρες, την Κυριακή (26/2) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και ΒΑ έως ΝΑ ανέμους εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Καθαρά Δευτέρα τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά –Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα Α-ΝΑ ως 6 μποφόρ (ΝΔ πελάγη). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τέλος, την Τρίτη (28/2) ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Καλό τριήμερο, φίλοι μου     

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-2-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.



23 σχόλια:

  1. http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Athen_ens.png

    Μας θυμίζει κάτι; Μήπως τις ανάλογες εικόνες που βλέπαμε σχεδόν σταθερά τους περισσότερους από τους πρόσφατους χειμώνες; Η μήπως αυτά που (πολύ φοβόμαστε οτι) θα βλέπουμε και πάλι από την επόμενη χρονιά; Πάντως, απ οτι φαίνεται, ο Γενάρης που μας πέρασε έβαλε το χειμώνα στον ...αποχυμωτή. Τον ξεζούμισε κανονικά, μέχρι τελευταία σταγόνα υετού και κρύου. Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, πάω στοίχημα οτι ακόμα και συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν από το ακραίο ψύχος του Γενάρη θα αρχίσουν να δυσανασχετούν από την πρόωρη αφρικανική επέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από 3 Μαρτίου το gfs δείχνει καλοκαίρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό τριήμερο κ. Δημήτρη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω Γιώργο αποδέχεσαι σιγά σιγά την ολοκληρωτική επικράτηση της άνοιξης... Νομίζω ότι ως εδώ ήταν ο χειμώνας (βασικά μας τελείωσε στο τέλος του Ιανουαρίου) και η άνοιξη είναι εδώ. Πάντως, σκεφτόμουνα, αν δεν είχε υπάρξει η Αριάδνη τι θα μας είχε μείνει ως εικόνα από αυτόν τον χειμώνα; Τελικά, νομίζω ότι τον υπερεκτιμήσαμε, ήταν πράγματι κρύος αλλά κι άνυδρος συνάμα, αλλά τελικά τι έδωσε; Στην Αττική λίγα πράγματα. Δύο χιονιάδες (έναν νορμάλ κι έναν demo) κι ελάχιστες βροχές. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον του χρόνου να μην τον μνημονεύουμε. Προσωπικά, θα προτιμούσα έναν χειμώνα με εναλλαγές (ναι, και με νοτιάδες που φέρνουν νερά) και να έχει και τις ψυχρές του εισβολές. Μόνο ξερόκρυο, δε λέει, κουράζει, δε φέρνει χαρά στους χιονόφιλους μας αδειάζει τις έτσι κι αλλιώς άδειες τσέπες. Τώρα βουρ για άνοιξη. Μακάρι να δώσει και κάποιες βροχούλες πριν το βαθύ, μακρύ (και υπέροχο για κάποιους, όχι για μένα πάντως) ελληνικό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιστορικός Γενάρης, μετριότατος χειμώνας ως σύνολο. Η άνοιξη είναι για μένα η χειρότερη εποχή. Το καλοκαίρι, άμα δεν έχει ακραίους καύσωνες, δε με χαλάει καθόλου. Το φθινόπωρο είναι η εποχή της προσμονής και των ονείρων, για το χειμώνα που έρχεται. Μόνο που τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα όνειρά μας μένουν όνειρα.
      Καλορίζικος και ο ..λογαριασμός Βαγγέλη! Μακάρι να μας φέρεις γούρι και να δούμε τίποτα ανέλπιστο μέσα στο Μάρτη.

      Διαγραφή
  5. ελπίζουμε ακόμη στον Μάρτη άλλα και στον Απρίλη για καλά νερά και χιόνια στα ορεινά, στο παρελθόν αυτοί οι δύο μήνες είχαν δώσει αξιόλογες κακοκαιρίες. Πραγματικά αν δεν δώσουν και αυτοί οι μήνες τίποτα το ιδιαίτερο, θα τολμήσω να πω ότι επαναλαμβάνονται τα πέτρινα χρόνια της ανομβρίας που είχαμε το 1988-89 και 1989-90, δηλαδή 2 συνεχόμενες κακές υετικά χρονιές όπως και τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βροχή – Χατζιδάκις
    Prayers for rain – The Cure
    Πέφτουν της βροχής οι στάλες - Tσιτσάνης
    Βροχή – Lost bodies
    Rain – The Cult
    November rain – G n’ R
    Όταν έρχονται τα σύννεφα – Xατζιδάκις
    Καθε φορά που θα ρθεις βρέχει – Σπανός, Καρνάτσος, Τσανακλίδου
    Rain – George Winston
    Rain from heaven – A. Eldritch

    καλό τριήμερο στην παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες οι επιλογές σου Νίκο, αν και, όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο θα μας εκφράζει καλύτερα το ..."Βρέχει φωτιά στη στράτα μου".

      Διαγραφή
    2. κράτα το φρόνημα, ανταρτοπόλεμο κάνουμε για το επόμενο 7-8μηνο, έτσι κι αλλιώς. (ήρθε η σκόνη βλέπω..)

      Διαγραφή
  7. Εντάξει, από το let it snow, το γυρίσαμε σε άσματα με βροχή/rain (ούτε καν "καταιγίδα από τα 90s-Αντύπας" sorry και στον μουσικό της παρέας για το είδος του άσματος), φοβάμαι μην τα επόμενα χρόνια τραγουδάμε "το τραγούδι της ερήμου-Αρλέτα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πρώτη λασποβροχη στα Γιάννενα για το 2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=O6sxOapRjE0

      Σκόνη πέτρες λάσπη. Πουλίκας.
      (επίκαιρο - και όχι μόνο λόγω καιρού)

      Διαγραφή
  9. συμπληρώνω τις χιονοανοιξιάτικες εικόνες αρχείου, Τρίκαλα:
    Μάρτιος 1987 (νομίζω 10-11): χιονόστρωση 1 μέτρου, once in a lifetime και αν..
    7 Απριλίου 2003 (η αγαπημένη αναφορά του Χρήστου): χιονόστρωση, λεπτομέρειες δε γνωρίζω, ήμουν εκτός ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου μάλλον ήταν γενικευμένη και προφανώς μικρής διάρκειας.
    8 Μαρτίου 2010 (Κ. Δευτέρα): η βροχή της προηγούμενης νύχτας καταλήγει σε χιόνι, νωπό, βαρύ, παροδικά στρωμένο και κόκκινο λόγω σκόνης..η συνάντηση του Βορρά με το Νότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην ανησηχεις μην ανησυχεις, σιγουρα ειναι μπορα της εποχης!Βασιλης Καρρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7 Απριλίου 2003 ήμουν στην Καστοριά και ξημέρωσε με 25-30 εκατοστά χιόνι.Ηταν απίστευτο αυτο που έβλεπα αλλα δεν κράτησε για περισσότερο απο μια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φυσαει βοριας απ τον νοτια...μου διαφευγει τωρα ο τραγουδιστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. marths garths exete ypomonh kati mas epifylasei paiodiaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξέρει κανείς εδώ μέσα που μπορούμε να βλέπουμε τη πλήρη ανάλυση του ECMWF?
    Θέλω να πω ότι τα κορυφαία sites(meteociel,wetterzentrale..) δίνουν εξάωρη ανάλυση για το GFS ενώ για το ECMWF δίνουν 24ωρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ΄οτι ξέρω, παντού ανά 24ωρο έχουν τους χάρτες γιατί αυτό είναι το τζάμπα. Για όλα τα επιπλέον (υετός, άλλες παράμετροι) μπορείς να μπεις στο σάιτ του Ευρωπαϊκού και να πληρώσεις συνδρομή. Το αμερικάνικο είναι ...λαρτζ, στα δίνει όλα δωρεάν. Το Ευρωπαϊκό είναι πιο ...Σόιμπλε ένα πράγμα.

      Διαγραφή
    2. Nαι αλλά εγώ και Σόιμπλε και Μέρκελ και ότι θες πληρώνω για να έχω πλήρη εικόνα πρόγνωσης!
      Θα γίνω λοιπόν και συνδρομητής!

      Διαγραφή
    3. Ωχ!Θες να μου πεις να μη μπω εγώ και πάθω τίποτα;

      Διαγραφή