Βόρειο ρεύμα και ψυχρούλα

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι βροχές που θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και μικρής διάρκειας και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βόρειοι με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτές τις συνθήκες, δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές στη χώρα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Υπενθυμίζεται ότι το 2ο δεκαήμερο του Μαρτίου η κανονική (μέση) μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας είναι: στη Θεσσαλονίκη 13,6 βαθμοί, στην Αθήνα 15,1 βαθμοί και στο Ηράκλειο της Κρήτης 16,3 βαθμοί Κελσίου.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

     
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου