Καιρικές μεταβολές εντός των κλιματικών ορίων της άνοιξης

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα Δ-ΒΔ ανέμους εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Θάλασσα Κυθήρων-Κρητικό). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή (7/4) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Το Σάββατο (8/4) παροδικοί όμβροι αναμένονται βασικά στη ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Κυριακή των Βαΐων (9/4) δεν προβλέπονται αξιόλογες αλλαγές ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία και στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη (10-11/4) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Κάποιες επιφυλάξεις υπάρχουν για την Κρήτη τη Μ. Τρίτη. Οι άνεμοι σταδιακά θα πέσουν στα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

     
Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6-4-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην Κρήτη και το Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Ψιλοβρέχει εδώ κ μία ώρα στα βόρεια προάστια της Αττικής. Δεν ξέρω κ εγώ από πότε έχει να βρέξει. Μακάρι να είχαμε κάτι πιο δυνατό μετα, δεν τον βλέπω ορεξάτο τον καιρό όμως. Κάτι είναι κ αυτό πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως χθες 15 cm χαλάζι έστρωσε περιφερειακά του Αγρινίου με μεγάλες ζημιές σε κηπευτικά και οπωροφόρα δέντρα και με αξιόλογη χιονόστρωση στο όρος Παναιτωλικό πάνω απο 900-1000 μέτρα υψόμετρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή