Κάτι μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος στη χώρα μας με ένταση ως τα 5 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 βαθμούς και θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Την Πέμπτη (4/5) θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά την Παρασκευή (5/5) στη Β-ΒΑ Ελλάδα αναμένονται περισσότερες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά και τα βόρεια. Το Σάββατο (6/5) στη ΒΑ Ελλάδα προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή (7/5) είναι πιθανό να βρέξει στη Δ-ΒΔ Ελλάδα τις απογευματινές-βραδινές ώρες.

Καλό μήνα, φίλοι μου

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου