Μάης με όλους τους καιρούς

Διαδοχικά ψυχρά μέτωπα που κινούνται από τα ΒΔ προς τα ΝΑ επηρεάζουν τη ΝΑ Ευρώπη, Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), πέρα από την πτώση της θερμοκρασίας, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Την Πέμπτη (11/5), γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι μόνο στο Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Παρασκευή (12/5) προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Το Σάββατο (13/5) θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας με θερμοκρασίες οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα φθάσουν τους 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ ασθενείς έως μέτριοι. Την Κυριακή (14/5) αναμένονται Β-ΒΔ άνεμοι και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. 


Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικοί όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικοί όμβροι και τοπικές καταιγίδες στο Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται πως το πεδίο των ανέμων στην Αττική θα δυσκολέψει την υπέρβαση του ορίου των 35 βαθμών στις περισσότερες περιοχές. Και αμέσως μετά έρχεται δροσιά. Πάλι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή