Καιρική κινητικότητα εν όψει

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων, οι οποίοι μόνο στα νοτιοδυτικά θα φθάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει του 30 βαθμούς και οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν στα βόρεια ορεινά. Την Παρασκευή (5/5) τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Β. Ελλάδα και πιθανώς στα ορεινά Ηπείρου και Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ ως 6 μποφόρ (Ν-ΝΔ πελάγη) και η θερμοκρασία στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σάββατο (6/6) οι όμβροι και καταιγίδες, που θα είναι σύντομες, θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία τη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή (7/6) είναι πιθανό να βρέξει τοπικά τις απογευματινές ώρες στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.  Τη Δευτέρα (8/6) βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά.


Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.



6 σχόλια:

  1. Και στο βάθος τα πρώτα 35αρια! Η μήπως παραπάνω.... Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά βλέπω και εγώ Αλέξανδρε. Υπάρχει μια επιμονή των δύο βασικών μοντέλων εδώ και αρκετές μέρες να δίνουν τον πρώτο φετινό καύσωνα για τα μέσα Μαίου. Τα ensembles σταθεροποιούνται και όλο και πυκνώνουν. Ενδεχομένως να ξεπεράσουμε κατά τόπους και τους 35 βαθμούς. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην έχει διάρκεια.

      Διαγραφή
    2. Γιώργο είναι φοβερό πως φάνηκε αυτή η θερμή εισβολή από τις 280 ώρες και με τι σταθερότητα τρέχουν τα μοντέλα κάθε μέρα και ας είναι πολύ μακριά ακόμα. Φαίνεται το ridje να είναι ισχυρό και η έκτασή του μεγάλη. Δυστυχώς έχει κλειδώσει η ζέστη(34 με 35 τοπικά σε περιοχές όπως Θεσσαλία-Φθιώτιδα Σπάρτη-Άργος κ.λ.π παραπάνω). Πολλά μοντέλα δίνουν και αρκετά παραπάνω. Αλλά ας πούμε ότι κάθεται αυτό το σενάριο που μοιάζει και ρεαλιστικό, 12 με 14 Μαιου 35αρια δεν μπορώ να το αντέξω. μου μοιάζει με κόλαση!! Για 35αρια δεν το συζητάω... πάμε για ηρεμηστικά.... Αλέξανδρος Μήτσης.

      Διαγραφή
  2. Μετά τις όψιμες παγωνιές, το χαλάζι μας έλειπε να αποτελειώσει τις καλλιέργειες. Θα μου πεις όμως: "Στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι". Τι να πω, δεν ξέρει τι να επιλέξει να ευχηθεί κανείς με όλη αυτήν την καιρική ανωμαλία που διατρέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μακριά ακόμα κ ελπίζω τα μοντέλα να το μσζέψουν. Τι διάολο; μόνον το χειμώνα θα κάνουν κωλοτούμπες; πάντως αν ερθουν 35αρια μέσα Μαιου, προμηνύεται δύσκολο καλοκαίρι για τα δάση μας, για τα σπίτια μας (θα ζεσταθούν πρόωρα) κ για εμάς τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή