Η σειρά είναι κάπως έτσι: άνοιξη, φθινόπωρο, καλοκαίρι

Η χώρα επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειου ρεύματος εντάσεως το πολύ 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα και η θερμική αστάθεια θα προκαλέσουν και πάλι όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο (17/6) θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα (18-19/6) μια οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας έλθει από τη ΒΔ Ευρώπη θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν όλη τη χώρα. Παράλληλα, από βορρά προς νότο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία. Την Τρίτη (20/6) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, οι ισχυροί βοριάδες θα περιοριστούν στα Α-ΝΑ πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.     

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-6-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.


8 σχόλια:

  1. Όπως λέει όμως και ένας γνωστός και μη εξαιρετέος καιρόφιλος από το Snowreport, "η καλύτερη εποχή μετά τον χειμώνα είναι ο επόμενος χειμώνας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι το δικο σου γίνεται χατήρι δεν σου χαλάει ο καιρός!

      Διαγραφή
    2. Μου τα χάλασε μαζεμένα το χειμώνα που μας πέρασε Δημήτρη, όσον αφορά τα χιόνια τουλάχιστον. Εκτός από την Αριάδνη ΙΙ, το "χιόνι απ το Σαρωνικό", που, αν και σύντομο, είχε τη γλύκα του.

      Διαγραφή
  2. Για μενα ειναι καλοκαιρακι με ωραιες βραδινες ασταθειες που μ'αρεσουν,φθινοπωρο,και μετα καλοκαιρι δεν ξερω τι σοι θα ειναι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως συνονόματε! Και εγώ αυτό το "μετά, καλοκαίρι" φοβάμαι, και τα καυσωνοτέρατα που σε συνθλίβουν, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να αποδράσεις από τις τσιμεντουπόλεις.

      Διαγραφή
  3. Χθες ηταν μια πολυ ζεστη ημερα για τη Θεσσαλια και οχι μονο (37β) αλλα φενεται θα ηταν ο προπομπος της ασταθειας που ακολουθησε στη Μακεδονια περισοτερο ωπος στη Θεσσαλονικη το βραδυ! Αν ειναι να κανει τετιες ζεστες που να συνοδευονται απο αστατο καιρο μετα καλοδεχουμενες! Στην Αττικη νομιζω τωρα στα ΒΔ πιο πολυ πρεπει φτασει η ασταθεια.Μακαρι να εξαπλοθει το βραδυ και μεσα στη πολη της Αθηνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα.Υπάρχει κάτι αντίθετο απο την περπερουνα να μαθουμε εμεις οι Γιαννιώτες να τραγουδάμε μήπως και σταματήσουν οι βροχές;Σημερα βρέχει απο τις 6 το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Περπερούνα με τις διάφορες παραλλαγές της βασίζεται στην ομοιπαθητική ή μιμητική μαγεία. Συγκεκριμένα, η Περπερούνα συμβολίζει τη φύση και το νερό που της ρίχνουν οι άνθρωποι είναι η βροχή με την οποία η φύση γίνεται πράσινη. Με αυτή την έννοια δεν γνωρίζω αν υπάρχει «αντι-Περπερούνα". Από θρησκευτικής πλευράς, οι λιτανείες γίνονται τόσο για την έλευση βροχής (συνήθως) όσο και για την παύση της. Στις μέρες μας για την αποτροπή της βροχής χρησιμοποιείται και η υπέρ-σπορά των νεφών με αμφισβητούμενα αποτελέσματα.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή