Καλοκαίρι και με την …αστρονομική βούλα (θερινό ηλιοστάσιο)

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βόρειων ανέμων με μέγιστη ένταση 5 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού θα περάσει με θερμοκρασίες ως τους 32 βαθμούς και ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν οι ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, όπου το απόγευμα θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (22-23/6), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 35 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (24-25/6) και τη Δευτέρα (26/6), στη χώρα μας θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιου καύσωνα με μέγιστες τιμές θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά ως τους 38 και στα νησιά ως τους 34 βαθμούς.     


Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-6-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

6 σχόλια:

  1. Αυτό ήταν! Τέλος οι βροχές, τέλος οι δροσιές έρχεται υψηλές πιέσεις και ζέστες. Φαίνεται αυτή η ζέστη να κρατάει αρκετό διάστημα δυστυχώς... Υπάρχει στο μυαλό μου όμως και ένα ακόμα χειρότερο ενδεχόμενο που πάνω κάτω το ecmwf πάει να το δώσει. Μια κατάβαση αυλώνα στην ιβηρική που θα μας δώσει ένα γεμάτο ridje και από τα 37-38 στα ηπειρωτικά, να ανέβουμε στα 40+ στα ανατολικά ηπειρώτικα... Το μυαλό μου μόνο στα χειρότερα θα πηγαίνει από εδώ και πέρα, μιας και για μένα καλοκαίρι = εφιάλτης! Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, το καλοκαιράκι στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δραματικό, ιδίως αν οι ζέστες μας πετύχουν σε διακοπές. Δε λέω, στην πόλη τα πράγματα είναι ζόρικα ενίοτε, αλλά με τα κλιματιστικά κάπως παλευέται η κατάσταση. Κι εμένα ο χειμώνας μου αρέσει, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά τι να κάνουμε; η Ελλάδα για το καλοκαίρι της φημίζεται.

      Διαγραφή
    2. Μην στενοχωριέσαι Αλέξανδρε. Έχε την κρυφή χαρά ότι από σήμερα αρχίζει να μικραίνει η μέρα σηματοδοτώντας την έλευση του νέου χειμώνα!

      Διαγραφή
    3. Χρήστο το έχω στο μυαλό μου και είναι μια μικρή παρηγοριά. Αλλά το καλοκαίρι στην χώρα μας είναι πολύ μεγάλο πανάθεμα το!! Είναι νωπές οι μνήμες από το 2012 που δεν έλεγε να πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 38 βαθμούς. Βασικά μετά το καλοκαίρι του 12 άρχισα να μην μου αρέσει το καλοκαίρι τόσο πολύ. Όχι ότι πριν του είχα και πολύ μεγάλη συμπάθεια... ΥΓ: Σήμερα τα μοντέλα βγάζουν ένα ωραιότατο +26 στα 850. Στο πρώτο σχόλιο μου αναφέρω μια περίπτωση για τα τέλη του μήνα όπου υπάρχει το ενδεχόμενο η κυκλοφορία να ευνοήσει την μεταφορά μια γεμάτης θερμής σκάφης από Αφρική. Μακριά ακόμα, αλλά ο θεός να βάλει το χέρι του!!!

      Διαγραφή
    4. Ξέχασα να γράψω και το όνομα μου. Αλέξανδρος Μήτσης.

      Διαγραφή
    5. Δύσκολα τα πράγματα. Θα μας τις πάρει πίσω τις δροσιές και με τόκο ο Ιούνιος.

      Διαγραφή