Κυριακή: «Plan B» για την έξοδο και προσοχή στους δρόμους!

Ο ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) το βόρειο ρεύμα στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (11/6) προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν από τις βόρειες περιοχές και βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Β-ΒΔ Αιγαίο. Σημειώνεται ότι στη Δ-ΝΔ Ελλάδα οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τοπικές και πρόσκαιρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Δευτέρα (12/6) τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια  και ως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Την Τρίτη (13/6) λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά θα συνεχιστούν και η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η Τετάρτη (14/6) θα είναι μια αρκετά ζεστή καλοκαιρινή ημέρα με ανέμους στο Αιγαίο το πολύ 6 μποφόρ.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-6-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

18 σχόλια:

  1. Διαφαίνεται ότι οι παραπονιάρηδες της Θεσσαλίας θα δεχτούν αρκετές βροχές και καταιγίδες αύριο. Για να δούμε, θα χορτάσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο λόγος τους (των μοντέλων) τους χόρτασε (τους παραπονιάρηδες)..όσο για το "ψωμί", ανησυχούν ήδη για την ποσότητα..
    στα σοβαρά, ας ενημερωθούν λίγο αναλυτικά (και για την περιοχή τους) και ας έχουν το νου τους οι φίλοι και αναγνώστες, γιατί τα χρώματα στις ποσοτικές προβλέψεις είναι λίγο "βαριά"..καλύτερα προετοιμασμένοι, βρέξει/δε βρέξει.
    (και μόνο ο τίτλος του άρθρου του κ. Ζιακόπουλου, αρκεί)
    καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογικα θα ειναι χορτασμενοι το τελευταιο 15ημερο...ακουσα μαλιστα οτι εγιναν και ζημιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πέραν του (πάντα ευπρόσδεκτου) πειράγματος του Χρήστου (το χιούμορ είναι παραπάνω απο απαραίτητο) και καταχρώμενος λίγο ακόμα το βήμα που μας δίνεται:
    αναφέρθηκα στο μηδενικό υετό Ιουνίου γιατί υπήρξαν 3-4 προβλέψεις (όλου του φάσματος εννοώ) που δεν επιβεβαιώθηκαν. καμιά από αυτές τις καιρικές καταστάσεις δεν είχε όμως τη διαφαινόμενη δυναμική της αυριανής..επίσης, στον τοπικό τύπο υπήρξαν φωνές που απαιτούσαν "την εφαρμογή της αντι-χαλαζικής προστασίας που εφαρμόζεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας". επιπλέον η εμπειρία λέει ότι η επικινδυνότητα αυξάνει όταν η βροχή δεν κατανέμεται χρονικά.
    για όλα αυτά, περιμένω την αυριανή μέρα με ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά τι να πούμε και εμείς εδώ στη πεδιάδα της Πέλλας και στην Έδεσσα που όταν όλη η Ελλάδα πνίγεται στο νερό σε μας δε πέφτει σταγόνα και όταν όλη η Ελλάδα θάβεται στο χιόνι εμείς φυσάμε την άχνη στον αέρα...Να φανταστείτε ότι η Έδεσσα θεωρείται και ημιορεινή...(ας μη το σχολιάσουμε)

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο, αλλά πού να το βρεις; Παρεμπιπτόντως, τι έγινε απόψε στην περιοχή της Κοζάνης; Καλημέρα σ' όλους, καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
    3. 61,6 χιλιοστά βροχής στην Κοζάνη (ΕΕΑ ΖΕΠ Κοζάνης) ενω τωρα η βροχή "χαλάει κόσμο στα Γιάννενα"

      Διαγραφή
    4. Στην Έδεσσα όλη μέρα δεν έπεσε σταγόνα....μόνο χθες το βράδυ έβρεξε για μισή ώρα!

      Διαγραφή
    5. το δίκιο βουνό, αλλά τι να του κάνουμε? μήνυση? κι αν εμφανιστεί κανείς από Κάιρο μεριά στη δίκη?

      υγ. να καθορισθεί το υετικό όριο κορεσμού της «πείνας», άνω του οποίου η παράθεση στατιστικών θα εκλαμβάνεται ως παράπονο.

      Διαγραφή
    6. άστο και βάλε άλλο. μου χεις κάνει 15% μείωση.

      Διαγραφή
    7. Ο μπακάλης και ο χασάπης βαζουν πάντα περισσότερο απ'οτι τους ζητάνε και λένε να τ'αφήσω ;Εσύ Χρήστο να μην το αφήσεις 600 mm γιατι θα βγούνε παραπονουμενοι απο αρκετές περιοχές τις χωρας μας.Αν εχει χρονο ο δασκαλος μας ας μας πει ποιο ειναι το ποσοστό στη χωρα μας (επι τοις εκατό )που δέχονται πανω απο 600mm ετησίως.

      Διαγραφή
    8. Διόρθωση:της χώρας μας

      Διαγραφή
    9. Δεν βάζω παραπάνω γιατί θα τους κατευθύνω στην απληστία.

      Διαγραφή
  5. ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΙΟΥΤΝΙΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ Κ ΕΧΕΙ ΒΡΕΞΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ Τ ΜΕΡΕΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά, αυτή η χειμερινού τύπου κακοκαιρία ήταν αρκετά πιο ήπια απ΄όσο έδειχναν πριν από λίγες μέρες τα προγνωστικά στοιχεία. Ας πάρουμε σήμερα γερές ανάσες ψύχρας και υγρασίας, γιατί ο Ιούνιος δείχνει να "σοβαρεύει" από εδώ και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει, από πλευράς υετού η κατάσταση στην Αττική ήταν πολύ ήπια. 1-4 χιλιοστά αναλόγως της τοποθεσίας (2,2 χιλιοστά στην Κηφισιά) με το καλύτερο ξέσπασμα μεταξύ 5-6μμ). Ευτυχώς, που δεν είναι χειμώνας γιατί θα είχαμε δράματα τύπου Αριάδνης :)
    Πάντως, θερμοκρασιακά η πτώση ήταν εντυπωσιακή και σε συνδυασμό με το βοριά και τη συννεφιά η αίσθηση είναι άκρως φθινοπωρινή κ σίγουρα εντυπωσιακή για τέτοια εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jim, μαζί με τα Σαββατιάτικα 100 mm στην Κοζάνη, πηγή meteo.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή