Δροσούλα και στα ΒΑ παροδικές βροχές

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως την περιοχή μας κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στη ΒΑ Ελλάδα. Με το πέρασμα του μετώπου, σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία. Την Τετάρτη (23/8) λίγες σύντομες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη Δ-ΝΔ Ελλάδα και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (24-25/8) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (26-27/8) θα περάσει με ηλιοφάνεια και ενισχυμένα μελτέμια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-8-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικής βροχής κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

9 σχόλια:

  1. Στην Κων/πολη παλι πιστευω θα εχουμε επεισωδια παλι,εδω στην Ελλαδα τα μελτεμια δεν κρατιουνται...δυτικοι να ετημαζεστε παλι(και εμεις συναμα)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δάσκαλος άμα τη αφίξει του μας έφερε ολίγον από Ήπειρο στην Αττική σήμερα. Αλλά δυστυχώς δεν θα είναι κάτι εφάμιλλο των φθινοπωρινών εισβολών του Ιουνίου και του Ιουλίου.
    Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει ζωντανή κάλυψη της ολικής έκλειψης ηλίου από το σάιτ της ΝΑΣΑ:

    https://www.nasa.gov/eclipselive/#NASA+TV+Public+Channel

    Μετεωρολογικό φαινόμενο είναι και αυτό, με την ...αριστοτελική έννοια βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια πρόγνωση να ακολουθήσει κανείς(ως απλός πολίτης);Τις παροδικές βροχές του αγαπημένου μας κ.Ζιακόπουλου ή τις χαλαζοπτώσεις και τις καταιγίδες του έκτακτου της ΕΜΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι αν εριξε η ριχνει καπου χαλαζι απο που θα το ξερεις,το χαλαζι ειναι ενα τοπικο φαινομενο.Στο χωριο μου οντος πηρε μια βροχουλα,πιο κατω που ειχε αστροπελεκια μπορει να πηρε κατι περισοτερο,τι θα πω εγω οτι η ΕΜΥ επεσε εξω επηδη εβρεξε λιγο στο χωριο μου ενω ο αλλος διπλα θα τραβαει τα μαλια του αν εχει,απο τη ζημια που θα επαθε! Εξαλου ο κ.Ζιακοπουλος μηλισε για καταιγιδες για σημερα Δευτερα και η καταιγιδα περιεχει μεσα και το χαλαζι τοπικα...απλα τα πραγματα Καιτη Γαρμπη!

      Διαγραφή
    2. εγω θεωρω οτι στην ΕΜΥ εχουν μια ευκολια τελευταια με το εκτακτο δελτιο.Οι τοπικες καταιγιδες δεν χρειαζονται εκτακτο δελτιο για να περιγραφουν αυτο μπορει να γινει και απο το δελτιο καιρου της ΕΜΥ, αν ειναι ετσι καθε λιγο και λιγακι πρεπει να βγαινει εκτακτο δελτιο επιδεινωσης. Σαν πριν μια εβδομαδα περιπου που ειχαν βγαλει εκτακτο δελτιο απο την ΕΜΥ (ενω σε κανενα μοντελο δε φαινοταν κατι ιδιαιτερο), τρομοκρατηθηκε ο κοσμος χωρις λογο και τελικα πεσαν 2 κεραυνοι στη μακεδονια και αλλοι 3 στον Ολυμπο και γελουσε ο κοσμος.

      Διαγραφή
    3. Έχει δίκιο ο φίλος Γιώργος. Τα ίδια έγιναν και πριν μια βδομάδα• έγραψα τότε για τη Γερακινή Χαλκιδικής όπου έκανε καταιγίδα με χαλάζι, ενώ δίπλα στα 5 χλμ. δεν έριξε σταγόνα!

      Διαγραφή
    4. 2ο παράδειγμα: την προηγούμενη Πέμπτη έβρεξε Καλαμπάκα (10,4 mm). κανένας άλλος σταθμός στη Θεσσαλία δεν κατέγραψε βροχή (και πανελλαδικά δεν άκουσα τίποτα).

      Γιώργο, αν θέλεις μας λες και το χωριό, να συμπληρώσουμε το χάρτη του blog (σε κάθε περίπτωση είναι προσωπικό δεδομένο). τα χώρια κάτω από τον Κόζιακα είναι όμορφα, με τον κάμπο να απλώνεται και το βουνό επιβλητικό από πάνω σαν φυσικό τείχος..

      Διαγραφή
    5. Το χωριο μου δεν ειναι κατω απ τον Κοζιακα,ειναι απ την αλλη πλευρα προς Λαρισα ειναι η Νομη!

      Διαγραφή
  4. 'Οταν γράφεις έναν τίτλο, επιλέγεις να είναι αντιπροσωπευτικός της πρόγνωσης και ουσιαστικός ως προς το περιεχόμενό της. Επί του συγκεκριμένου θέματος: στην αναλυτική πρόογνωση υπάρχει αναφορά για καταιγίδες, οι οποίες ως γνωστόν συνοδεύνται "υποχρεωτικά" από αστραπόβροντα και "προεραιτικά" από βροχή ή χαλάζι. Χθες, όταν έγραφα την πρόγνωση, Θεώρησα ότι η σημαντικότερη πληροφορία είναι αυτή για τις βροχές.
    Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή