Βροχές: «Μάζευε κι ας είναι και …σταγόνες»

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ένα αβαθές χαμηλό που βρίσκεται στην Τυνησία-κεντρική Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και οι άνεμοι θα γίνουν ΝΑ με ένταση ως τα 8 μποφόρ (Ιόνιο). Την Πέμπτη (8/2) ο υετός σταδιακά θα σταματήσει και οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Την Παρασκευή (9/2) ο καιρός θα είναι ήπιος με ασθενείς ανέμους, ομίχλες το πρωί και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βροχές αναμένονται τη νύχτα στη Δ-ΝΔ Ελλάδα. Το Σάββατο (10/2) ένα νέο χαμηλό που θα μας έλθει από τα νοτιοδυτικά θα προκαλέσει ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις (ορεινά) και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Την Κυριακή (11/2) τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, οι άνεμοι θα γίνουν Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Επισημάνσεις-σχόλια:
(α) Ατάκτως ερριμμένες και ελαφρώς αβέβαιες ως προς την έντασή τους οι βροχές της Τετάρτης.

(β) Το πρωί (Τετάρτη) στη Δ. Μακεδονία είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με υψόμετρο 650 με 700 μέτρων.

(γ) Την Κυριακή και τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας θα μας έλθουν τα απομεινάρια του ψύχους που είναι τώρα εγκατεστημένο στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ευρώπης.

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7-2-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι ΝΑ 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς στα νότια καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

23 σχόλια:

  1. Κρίμα μετά τους βορειοανατολικούς ανέμους που καθαρίζουν τον Σαρωνικό (αν και βρήκα μερικά σκουπίδια στον βυθό), να επανακάμπτουν αύριο οι νοτιάδες. "Ξάφνου φύσηξε ο μπάτης (νοτιάς) και μας πλάκωσε η Novartis", που έγραψε και ο Κώστας Βαξεβάνης. Και η Le Monde έγραψε ότι η εισαγγελία καταπολέμησης της διαφθοράς ερευνά αν δέκα ελληνικά πολιτικά πρόσωπα δωροδοκήθηκαν για να βοηθήσουν τη Novartis να ανεβάσει τις τιμές των φαρμάκων της. Και αναφέρει τους Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Βενιζέλο.

    Αναφέρει επίσης ότι ο Σαμαράς καταγγέλει τον Τσίπρα για μία νέα δυσφήμηση και διαβεβαιώνει τους κατήγορούς του ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Κάθε εμπλοκή αρνείται και ο Αβραμόπουλος, όπως και ο Στουρνάρας που κατηγορεί την "αριστερή" κυβέρνηση για συστηματική παρενόχληση, ενώ και ο Βενιζέλος κάνει λόγο για πολιτικές μηχανορραφίες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνείται ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη και εκτιμά ότι η Νοvartis είχε δωροδοκήσει χιλιάδες γιατρούς και δημόσιους λειτουργούς, κάτι πολύ βαρύ στην Ελλάδα της κρίσης που η δημόσια υγεία επλήγη.

    Τουλάχιστον 100 μάρτυρες έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής από την εισαγγελία, ενώ η Νοvartis, που είπε ότι θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και σε άλλες χώρες. Αμερικάνικο δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο 390 εκ. δολ., διότι ζητούσε από φαρμακευτικές αλυσίδες να προωθούν δικά της φάρμακα, αντί για άλλα.
    http://www.lemonde.fr/europe/article/2018/02/06/le-laboratoire-novartis-accuse-d-avoir-corrompu-deux-ex-premiers-ministres-grecs_5252528_3214.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως οι αυριανός υετός είναι πολύ διάσπαρτα κ άτακτα κατανεμημένος που δεν μπορείς να πείς με ασφάλεια που θα πέσουν πιο πολλά ή λιγότερα νερά με προβάδισμα σε ένταση να παίρνουν πιστεύω τα ΒΔ κ τα ΒΑ τις βραδυνές όμως ώρες κυρίως.Επίσης πολύ σωστή κ η επισήμανση του δασκάλου για μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις κ στα ημιορεινά τοπικά της δυτικής Μακεδονίας καθώς εκεί σήμερα παρατηρούνται χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.Τώρα αυτό που βλέπουμε είναι ότι απο Κυριακή πάμε γενικά σε πιο ψυχρές καταστάσεις απο το κατακερματισμένο ψύχος που θα μας έλθει απο τα δυτικά κ που δείχνει ο καιρός να παγιώνετε για το υπόλοιπο διάστημα σ'αυτό το μοτίβο.Όσον αφορά για το μετ'έπειτα αυτό που φαίνεται είναι μια πολύ μεγάλη μπάλα ψύχους απο την ΒΒΑ Ευρώπη να δημιουργείτε κ να απλώνει τα πλοκάμια της μετά τις 16 με 17 περίπου του μήνα.Εκεί θα παιχτούν κ τα ταιλευταία χαρτιά μας Γιώργο για κάτι δυνατό τον Φλεβάρη χωρίς αυτή τη στιγμή τουλάχιστον εγώ να γνωρίζω κάτι παραπάνω για τις κινήσεις κ τις διαθέσεις της "μπάλας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NW Pindos
    Αναφορικά με Σάββατο - Κυριακή: Με βάση τη διατύπωση της πρόγνωσης για το Σάββατο ΄΄ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις (ορεινά) και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο΄΄ αυτό κατά την εκτίμηση μου σημαίνει για Σάββατο προς Κυριακή και στα ορεινά πάνω από τα 1400μ. της ΒΔ Πίνδου - Ηπείρου και κυρίως στα χιονοδρομικά και βάσει κάποιων εκτιμήσεων (αυτή τη στιγμή βέβαια) για 60+ χιλιοστά νερού, ότι στα χ.κ. θα ρίξει πάνω από μισό μέτρο χιόνι και άρα υπάρχει πιθανότητα για χιονόστρωση και στα πιο κλασικά ορεινά (1000μ). Γενικά, ο νοτιοδυτικός καιρός με έντονα φαινόμενα στο κλασικό Ιόνιο είναι συστημένος για τις περιοχές αυτές. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα σας.Σε καποιο προχθεσινο σχολιο ο φιλος Χριστοδουλος απο Βοιωτια,αναφερθηκε σε καποιο χιονι Ιουνη μηνα καπου στη δεκαετια του 30.Καποτε μικρος μου ειχε πει ο παππους μου οτι χιονισε σε λαθος εποχη αλλα δεν θυμομουν λεπτομερειες.Ετσι ρωτησα τους γονεις μου και μου ειπανε απο μαρτηριες παλιοτερων βεβαια,οτι χιονισε εδω στο καμπο(Τρικαλα)Ιουνη μηνα η του35 η του36 μια απο τις δυο χρονιες.Και μαλιστα επειδη επεσε πανω στο θερος και τα σταρια τα ειχαν σε δεματια στα χωραφια,το χιονι το εριξε μετα τις 15 του μηνος και ηταν πανω απο 10π.Ωπος αφηγουνταν οι παλιοτεροι ειχαν κατεβει και λυκοι στο καμπο αναζηντωντας τροφη,περνουσαν τα δεματια που ηταν αφημενα εξω και καλημενα απ το χιονι για προβατα η οτι αλλο,τρυπωνανε μεσα στα δεματια και τα κατεστρεφαν.Απιστευτες λοιπον καταστασεις.Υπαρχουν και αναφορες για καποια χιονωπτωση μερα Πασχα που επεφτε Μαι μηνα καπου στα τελη του 40 αρχες 50.Λεγαν οι παλιοτεροι οτι ψενανε τ'αρνια κατω απο υποστεγα η αποθηκες λογο του χιονιου που επεφτε.Σκετα Χριστουγεννα δηλ.Δεν ξερω αν αυτο το χιονι ειναι το ιδιο με κεινο το Πρωτομαγιατικο που αναφερθηκαν οι φιλοι προηγουμενα δε γνωριζω αλλες λεπτομεριες.Πολυ θα ηθελα ωμος να γραφτουνε κι αλλες τετοιες μαρτηριες για να δουμε τι σοι χιονιαδες ποση εκταση καληψαν στην Ελλαδα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω ακούσει κι εγώ για το Πάσχα του 1949, για ένα μέτρο χιόνι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Για τη δεκαετία του '30 δεν έχω ακούσει κάτι.

      Διαγραφή
  5. Ο γεωστρατηγικός άξονας Αιγύπτου - Ελλάδας - Ισραήλ έχει αρχίσει να επηρεάζει και τα καιρικά μας.

    http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/imagesInd3/euT2mMonInd1.gif

    "Ιστορικός" Φλεβάρης για όλους πλην Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ είναι το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαιρετε! Ειπα να γραψω μια που εχω καποιες χιονοαναμνησεις... Λοιπον 23/4 το 82 χιόνι στα γύρω χωρια της Καστοριάς καθώς και 1/6 ημερα Παρασκευη πριν το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Εγω έδινα μαθημα κ ημουν Θεσσαλονικη και άλλον καιρό ειχε οταν έμπαιναν στο αμφιθέατρο κ άλλον μετα δυο ώρες που Βγήκα. Θυμαμαι ειχα παγώσει. Ειχε προειδοποιήσει η εμυ αλλα ομολογώ δεν την ειχαμε πιστέψει. Ηταν Ιούνιος!! Μια αλλη ομορφη χιονοαναμνήση ειναι απο το 1973 νομιζω στς 23/12 παλι νομιζω που κοιμηθηκαμε αχιονα σε χωριο 1000m στ Βίτσι κ ξυπνησαμε με τα σπιτια τοθ χωριού χωμενα μέχρι τη μεση στ χιόνι! Νομίζαμε οτι από το μπαλκονακι του επανω ορόφου θα βγαιναμε και θα περπατουσαμε! Με συγκίνηση θυμαμαι και τη γιαγια μου που μολις ειδε το χιόνι έριξε ψωμί να φανε τα πουλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το χιονι που εριξε στην περιοχη σου στις 23/4 τ'αι Γιωργιου δηλ.μου αρεσε...εκτος αν το Πασχα τοτε ηταν αργοτερα και η γιορτη μεταφερεται ωπος ξερετε δεν εχει σημασια,η ημερομηνια μετραει.Μου θημυσατε ωμος σε μια γιορτη μου Απριλης του '93 η του '94 βραδυ με συγγενεις στο σπιτι μου ξεσπαει μια Απριλιατικη καταιγιδα και σε καποιους κεραυνους κοβοτανε ξαφνικα το ρευμα...σε μια στιγμη η βροχη ηχουσε τοσο δυνατα που ανησηχουσαν οι μεγαλητεροι και σηκωνοντουσαν να δουν αν εριχνε χαλαζι εξω μιας και η καλιεργιτικη περιοδο ηταν στο ζενιθ της.Εγω σαν κρυφοκαιροφιλος τοτε χαιρομουνα με ολο αυτο,προσπαθουσα ωμος να μη το δειχνω γιατι μεσα στους ανησυχους ηταν και ο πατερας μου...τελικα η καταιγιδα ειχε κοπασει και οι συγγενεις οχι μονο ησυχασαν αλλα καπιοι εμειναν και ικανοποιημενη απ'αυτη τη βροχη καθως λεγανε αν επεσε τετοια βροχη στα χωραφια τους γλιτωνανε προς το παρων το ποτισμα.Ειναι τελικα τετοια η σχεση του καιρου με τον αγροτη που ειναι δυσκολο να εισαι καιροφιλος με τη ενοια του καθαρου καιροφιλου ωπος ειναι οι περισοτεροι σχολιαστες αυτου του μπλογκ.Και αυτο το περνω απο πρωτο χερι...

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα στη παρέα.
    Διαβάζοντας τις αναφορές για χιόνια τον Ιούνιο θυμήθηκα τα λόγια του πατέρα μου για χιόνια Ιούνιο μήνα στη δεκαετία του σαράντα,αν δεν κάνω λάθος.
    ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναμνήσεις από χιονιάδες Μαϊου και Ιουνίου... Ο χειμώνας τρώγεται, το ποθούμενο δεν έρχεται και η μνήμη ανασκαλεύει το παρελθόν, να βρει αποκούμπι η προσμονή. Τελικά όλοι σχεδόν όσοι γράφουν η απλά διαβάζουν σ αυτό το μπλογκ, όχι μόνο εμείς οι τακτικοί, αλλά και οι περιστασιακοί, είναι εραστές της θεσπέσιας λευκής σαγήνης. Ακόμα και αυτοί οι λάτρεις του θέρους. Γιατί, όπως έχω γράψει και παλιότερα, το χιόνι είναι κομμάτι της παιδικής ψυχής, της αθωότητας και της θαυμαστικής θέασης του κόσμου, που έχουμε μοιραία προ πολλού εξοβελίσει από τον ενήλικο ψυχισμό μας. Γι΄αυτό και τη νοσταλγούμε κάπου-κάπου, αυτήν την παρθενικότητα του παιδικού βιώματος, και έρχεται το χιόνι να μας τη θυμίσει. Πιστεύω πως μόνο ένας σκληρόψυχος "ρεαλιστής" μπορεί να σταθεί παντελώς ασυγκίνητος μπροστά στη μαγεία του χιονιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα
    Εμπειρία ζωής ήταν ο χιονιάς του Μάρτη του 1987 στο Δομοκό με τον τεράστιο όγκο χιονιού που είχε επίσης θυμάμαι και μια χρονιά που χιόνισε κάπου αρχές Απρίλη ανήμερα Πάσχα πάντως τα χιόνια τα ανοιξιάτικα μόνο καταστροφές φέρνουν ειδικά στα καρποφόρα δέντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Έπεφτε ακόμα πλειο πυκνό και πλειο στρωτότερο το χιόνι. Είχε σωπάσει κάθε φύσημα ανέμου κι’ οι λευκόφτερες οι αμάλαγες πεταλούδες τ’ ουρανού, που πρώτα σαν τρελές φτεράκιζαν εδώ και κει κι’ άμα και κάθιζαν στους τοίχους και τα κεραμίδια έσβηναν αλαφρά και γλήγορα σαν άσπρες σπίθες, τώρα έπεφταν από ψηλά χωρίς πολλά τρελά πετάματα και παιχνίδια στον αγέρα, μα πλειο βιαστικές και πλειο μεγάλες και πλειο ίσες κάτου. Κατέβαιναν, κατέβαιναν γλήγορα και μυστικά, αμέτρητες κι’ ατέλειωτες απ’ τα βάθη τ’ ουρανού, που θαν’ έλεγες βιάζουνταν κανένας μη τις καταλάβει κ’ ήθελαν να προφτάσουν. Κι’ άρχισαν να σκεπάζουν γύρω αλαφρά κι’ ήσυχα όλον τον κόσμο, αλλού πυκνότερες κι’ αλλού πλειο σκορπισμένες» (Γιάννη Βλαχογιάννη, H Θειακούλα).
    Δεν είναι σωστό σε περιόδους σαρακοστής και αυστηρής νηστείας να μιλάς για ψητά γουρουνόπουλα, αλλά ο Γιώργος φταίει που με ενέπνευσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφώνησω, μέ τόν λαμερα,αυτο ακριβώς γίνεται με το χιονακι,βγαζει σε όλους το παιδί που κρύβουμε, μέσα μας,τωρα που μεγαλωσαμε,καθημερινοτητα,προβληματα,ενταξει πιστεύω ότι το χιόνι δίνει σε όλους μία γερή δόση αισιοδοξίας,κ ελπίδας ,καλο, βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παντως μαγκες το 87 θυμάμαι ότι είχα φάει στα μούτρα μου μία χιονόμπαλα ,έκανα 4 μέρες να ξεπρηστει το πρόσωπο μου.απο το γείτονα.παιζαμε χιονοπολεμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χιόνια μαγιατικα και καλοκαιρινά ....
    Συμβαματα που δεν θα ξαναδουμε ποτέ μηδέ και οι επίγονοί μας ...
    Αχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα σας.
    Αφού ψοφάτε για χιονοδιηγήσεις, θα σας πω μια ιστοριούλα που μου είχε αναφέρει ένας θείος μου. Αδερφός του πατέρα μου.
    Πελασγία Φθιώτιδος. Υψόμετρο γύρω στα 200 μέτρα. Καθόλου ορεινό χωριό δηλαδή.
    Μεταφερόμαστε σε κάποια χρονιά της δεκαετίας του '50 ανήμερα του Αγιαννιού.
    Ξεκινάμε λέει το πρωί από τα σπίτια μας για να πάμε στην εκκλησία.
    Ο καιρός είναι συννεφιασμένος και ρίχνει μια νιφάδα εδώ, μια νιφάδα εκεί.
    Πολλή αραιή χιονόπτωση δηλαδή.
    Μετά από 2 ώρες περίπου που σχόλασε η εκκλησία, βγαίνουμε έξω και τρομάξαμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Βουλιάζανε τα πόδια μας μέχρι τα γόνατα στο χιόνι!
    Σκεφτείτε μέσα σε 2 ώρες έπεσε μισό μέτρο χιόνι!
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με Το τελευταίο σχόλιο του κ.Ζιακοπουλου αλλά και την αγωνία όλων μας να δούμε άσπρες μέρες πιστεύω πως μας ταιριάζει η ιστορία Με την αλεπού.Την ρώτησαν λοιπόν:Τι λες Κυρα-Μάρω να κάνει φετος;Α!λέει αυτή φέτος θα κάνει πολλά κρανια(γίνονται και πολύ ωραίο ποτο).Και που το ξέρεις εσύ κυρά -μαρω;Μα αφού μου αρέσουν!απάντησε.Έτσι λοιπόν και εμείς αφού θέλουμε χιόνι ΠΡΈΠΕΙ να το κάνει ο "ατιμος"(καιρος) που θα πάει.Όσο αναφορά τα σχόλια που διάβασα για τα ΚΤΕΛ έχετε όλοι ΔΙΚΙΟ.Δυστυχώς έτσι όπως τα φτιάχνουν είναι σκετα"θερμοκηπια"και με την "παρελαση"όλων των εθνικοτήτων και ειδικά καλοκαίρι ΛΙΓΟ θέλουν να γίνουν "θάλαμοι "αερίων.Και μερικά δεν έχουν ούτε καταπακτες!ΧΑΟΣ παιδιά αφήστε το.Για την σχέση καιρου-αγρότη φιλεΓιώργο συμφωνώ αφού και εγώ τα γνωρίζω καλά από τα κτήματα που καλλιεργω και πιστεύω ότι η παροιμία είναι σαφεστατη:Όσο θέλεις δούλεψε,όσα θέλω εγώ σου δίνω.Μας έχει πάρει πολλές φορές την μπουκιά από το στόμα.Φίλε Γιώργο Λάμερα μιας που εισαι φιλος του κρασιου θα σου στείλω ένα σπέσιαλ μπουκάλι(εκτός από αυτά που θα πάρουν όλοι οι φίλοι του μπλογκ στο τραπέζι με την προβατινα)δικής μου παραγωγής,αν με μάθεις πως να ανοίξω λογαριασμό για να βλέπω αυτά που λες,καθότι ανήκω στην κατηγορία της"ΡΌΖΑΣ"(ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ-Ωραίο ζεϊμπέκικο ετσι;) και δεν κατέχω πράμα που λένε και στην Κρήτη.Και μια παράκληση φιλε:Μην ποντάρει όλα τα λεφτά στον Μάρτιο,βάλε και κάτι στον Φλεβάρη!!Καλημέρα σε όλους και στα Τρίκαλα μιας που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχαμε τη διαχείρηση του καιρού, προτεραιότητα θα δίναμε στις ανάγκες των ανθρώπων των οποίων η δουλειά εξαρτάται άμεσα από αυτόν. Η ψυχαγωγία θα ερχόταν σε δεύτερη μοίρα. Εξάλλου, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να ...παίρνουμε τα βουνά!

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο κ. Ζιακόπουλος, το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Συμφωνώ και για τα χιονισμένα βουνά, που είναι από τα πιο ωραία τοπία. Ψηλώνεις μαζί τους, μπορείς να αγγίξεις ακόμα και τα σύννεφα.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    3. Χριστόδουλε, μη νομίζεις οτι κι εγώ είμαι κανένας ιντερνετικός παντογνώστης. Απλά είχα από πριν λογαριασμό Google, εφόσον χρησιμοποιώ gmail για την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία. Βάλε στο ψαχτήρι : "Δημιουργία του Λογαριασμού σας Google", θα σε πάει στη σελίδα όπου θα καταχωρήσεις τα στοιχεία σου, θα λάβεις κωδικούς και μετά, στο μπλογκ του κ.Ζιακόπουλου, πας στο τέλος των σχολίων, εκεί που λέει "Απάντηση ως", και συνδέεσαι με το λογαριασμό της Google. Θα εμφανίζεται το ονομά σου, η αυτό που έχεις δηλώσει ως ψευδώνυμο κατά το άνοιγμα του λογαριασμού. Τσεκάροντας κατόπιν, δεξιά από το "απάντηση ως", την επιλογή "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις", θα παίρνεις, στο μέιλ που έχεις δηλώσει κατά το άνοιγμα του λογαριασμού, όλα τα σχόλια που γίνονται στο συγκεκριμένο θέμα και θα μπορείς με ένα κλικ να ανοίγεις τα λινκς.
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  17. Ακριβώς αυτό...κυριε Ζιακοπουλε. Προηγείται το ωφέλιμο! Και μάλιστα θα συμπληρωνα "το ωφέλιμο για όλους". Εαν για παράδειγμα ο υδροφόρος ορίζοντας τείνει να στεγνώνει οι άσχημες συνέπειες θα υπάρξουν για όλους από τη λειψυδρία. Και πέρα από τη γεωργία, οι συνέπειες είναι αλληλένδετες κ σε άλλους τομείς της οικονομίας. Προσωπικα ζω στη Ροδο, ένα νησί που δέχεται καλώς η κακώς 2 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Το 2016 ήταν μια χρονιά που ο ετήσιος υετος δεν ξεπέρασε τα 350 χιλιοστά (στα νότια ακόμα λιγότερο). Πέρα από το γεγονός πως όλοι οι δημότες του νησιού αντιμετωπίσαμε διακοπές στην παροχή του νερού, πολλοί ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ειδικά στη νότια Ρόδο είδαν τις γεωτρήσεις τους να στερεύουν κ τους τουρίστες να φεύγουν με μια στυφη γεύση από το νησί λογω της ελλειψης νερου. Όλα λοιπόν είναι αλυσίδα...Φέτος τα πράγματα εδώ ως προς τον υδροφόρο ορίζοντα είναι κάπως καλύτερα, όμως δεν παύει ο ετήσιος υετος να έχει πέσει σημαντικά στο νησί (και σε πολλά άλλα νησιά βέβαια) τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς εδώ στο νότο μάλλον βιώνουμε πρώτοι στην Ελλάδα τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.
    Υ.Γ. 7 Φλεβάρη σήμερα κ έπεσε μόλις σήμερα ο πρώτος υετος στο νησί για το μήνα Φλεβάρη. Και πιστέψτε με όλοι νοιωσαμε πιο ωραία μετά από 12 ημέρες ανομβριας εδώ
    Υ.Γ.2. Συγγνώμη για το μακροσκελές post

    ΑπάντησηΔιαγραφή