Δεν είναι ακίνδυνο το χαμηλό του Σαββάτου!

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σε πρώτη φάση: στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Β. Σποράδες, την κεντροβόρεια Εύβοια και ίσως τη Φθιώτιδα και σε δεύτερη φάση: στη Ζάκυνθο και ίσως την Κεφαλονιά και τις δυτικότερες περιοχές (ακτές) της Αχαΐας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Κατά τα άλλα, για το Σάββατο, ισχύει η πρόγνωση που αναρτήθηκε χθες με τον τίτλο «Βρέχουν και τα οπισθοδρομούντα χαμηλά!»

15 σχόλια:

  1. Με ανατολικό άνεμο 4-5 μποφόρ στα Γιάννενα μάλλον λίγα πράγματα θα κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περιοχές των αξιόλογων φαινομένων,πάνω κάτω συν της Χαλκιδικής πού αναφέρει ο δάσκαλος είναι αυτές πού έχουμε πει από χτες.
    Εκεί τα φαινόμενα θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα προβληματίσουν ιδιαίτερα.
    Επίσης σχετικά καλές βροχές θα έχει τελικά μέχρι αύριο τις πρωινές ώρες και η Θράκη.
    Βρόχουλες καλούτσικες παρόλο το ανατολικό ρεύμα(σπάνιο αλλά γίνετε με την συγκεκριμένη διάταξη) θα δεχθούμε και εμείς εδώ στην Αιτωλοακαρνία αλλά και στην βόρεια Αχαΐα Ρίο Αντίρριο κυρίως τις βραδυνές ώρες αύριο, ενώ τα πρώτα χιόνια γιά φέτος στις κορυφές τού Παναιτωλικού μάλλον θα είναι γεγονός.
    Καλό ξημέρωμα και καλό φθινοπωρινό ΣΚ να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *βραδινές εννοώ και όχι Βραδυνή όπως η εφημερίδα...
      Βιασύνη τού πληκτρολογίου στα μεγάλα άρθρα.

      Διαγραφή
  3. Μια πασπάλα της τάξης των 2,8 mm σε αντίθεση με τον γείτονα Πέτρο που πήρε 8,4 mm. Φούλ, σε διαβάζω και σε χαίρομαι για το πόσο επαγγελματίας - ερασιτέχνης είσαι. Καλό μεσημέρι, καλή όρεξη, δάσκαλε, και σε όλους καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σού Ιωάννη.
      Όμορφο Σαββατοκύριακο να έχεις και εσύ!

      Διαγραφή
  4. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Παρνασσό https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/photos/a.997334296987506/5549810168406540/?__cft__[0]=AZV11imbt0K_IpfGwXlBR0-5bpJL4TwdXqX03osNfTzKiXlrwUucxa7GZ6P93X7rp2z9HEs6wmqJYfMe_I09QzpVPnJFvUTir1zPYL4Q2u2QhUe9fr6EZJR-hyNDa5p7vpwPSCTgINKPJ9L7yBeVv2A_2jxOI970MSg1O685Xz5jZyaSmKXyT8pd19e7hgtS-QJRtg8MsvKlqyed4s7tgrGs&__tn__=EH-R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρσι είχε χιονίσει, πάντως, τέτοια εποχή σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα. Από τέλη Οκτωβρίου κιόλας, ακόμα και στη Φλώρινα.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς. Και νομίζω και δύο φορές , μάλιστα.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του μπλοκ. Εξακολουθώ να είμαι με την απορία αν ένας μεγάλος ορεινός όγκος όπως οι Άλπεις μπορεί να μετατρέψει ένα βόρειο ρεύμα σε νότιο χωρίς αύξηση της θερμοκρασίας αυτό έζησα στην Φρανκφούρτη με συνεχή χιονόπτωση με νοτιά και κρύο (έτσι τουλάχιστον μου είπε ο μαθηματικός του σχολείου μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -----Αγαπητέ ανώνυμε 12 κ. 15 μ.μ. τον ......αποδόμησες τον άνθρωπο!.Ανεβάζει πολλές και λίαν ενδιαφέρουσες αναρτήσεις,συχνά μακροσκελείς.Υπάρχει και η συγγνωστή παραδρομή.Είμαι υπέρ του ορθογραφείν,αλλά ενίοτε..........
    ------ Γείτονα Ιωάννη Σικυώνιε όντως ήταν μια καλή βροχή ,καί μαλιστα με αρκετά περισσότερα mm,δεδομένου ότι μερικές φορές ο εδώ σταθμός του ΕΑΑ υποκαταγράφει τον υετό.Βλέπω να έχουμε και κάποια συνέχεια.========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10mm σύνολο στο Δερβένι βλέπω αγαπητέ Πέτρο την ίδια στιγμή πού οι υπόλοιποι σταθμοί της Κορινθίας και της Αχαΐας(εδώ έχει δρόμο όμως ακόμη) δεν κατέγραψαν ούτε 2 με 3mm.
      Μάλλον κάποια τοπική συγκλισούλα είδα εκεί στην περιοχή με ΒΑ και έπειτα ΝΑ πράγμα που δεν έγινε στις γύρω περιοχές.
      Εάν κοιτάξουμε τούς σταθμούς ακόμη και από Βοιωτία Αττική, το μετάλλιο το πήρατε εσείς.
      Αλλόκοτη περιοχή όντως....

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε Π.Α., γιατί να μην εμπνέονται οι αναγνώστες του μπλογκ από τον διαχειριστή του, ο οποίος προσέχει υποδειγματικά την ορθογραφία ; Ο ορθογραφικός έλεγχος γίνεται άλλωστε αυτόματα. Η βιασύνη ή το πάθος για την ανάρτηση οδηγούν συνήθως σε λάθη, αλλά ορισμένες φορές είναι τόσα πολλά ώστε "βγάζουν μάτι" και χαλάνε και την ποιότητα των γραφόμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
    Σήμερα είχαμε βροχή ασθενούς έως και μέτριας έντασης, εδώ στην περιοχή της κεντρικής Κορινθίας.Για κανά 2ωρο το πρωί, και άλλο τόσο περίπου τώρα το κοντόβραδο.
    Χαίρομαι που έβρεξε κάπως καλά εκεί στα δυτικά του νομού μας.Μακαρι επίσης να βρέξει ικανοποιητικά και εκεί που δεν έχει βρέξει ακόμη αρκετά.
    Καλό Σαββατόβραδο σε όλους.Δημητρης κεντρική Κορινθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eίδες ο "Καραμήτρος",Φώτη!.Τώρα το meteo.gr δείχνει 10,6mm.Η βροχή έπεσε όλη ημέρα και έχω σαφή εικόνα .Με βοηθάει και ένα απλό βροχόμετρο.Πλησιάζει τα 20 mm.Κάποιες φορές (λίγες) το εδώ βροχόμετρο του ΕΑΑ υπολείπεται.Μου άρεσε κάποια στιγμή το πρωί.Κλικάρω το "τώρα βρέχει" στο metre.gr και βλέπω να δείχνει ισχυρή βροχή μόνο στο Δερβένι Κορινθίας!!!.Τρελάθηκα ! Αυτό με τη συγκλισούλα που λες ,καλά μου κάθεται.Πάντως,εάν ενδιαφέρεσαι για διδακτορικό στη μετεωρολογία,η περιοχή μας προσφέρεται προς μελέτη.Ο,τι πρέπει για case study. Επιβλέπων ο δάσκαλος (ανάκληση εξ εφέδρων).Καλό βράδυ σε όλους.========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλη την ημέρα σχετικά ισχυρός βόρειος άνεμος και μια ψιχαλα το πρωί στην Ξάνθη. Δυσκολα μπορούσε να σκάψει η τσάπα του JCB στην αυλή λόγω το πολύ ξερού εδάφους για μια δουλειά.Δε βλέπω φώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή